Καλώς ήρθατε στο Blog του Οδυσσέα! Καλή περιήγηση!

Αναζήτηση αυτού του ιστολογίου

Κυριακή 2 Δεκεμβρίου 2012

Καταιγίδες και χιόνια στα ορεινά σήμερα Κυριακή

Βροχές και καταιγίδες, αρχικά στο Βόρειο Ιόνιο και στην Ήπειρο και σταδιακά στις υπόλοιπες περιοχές της χώρας με εξαίρεση τις Νότιες Κυκλάδες, την Κρήτη και τα Νότια Δωδεκάνησα, περιμένουμε την Κυριακή 2 Δεκεμβρίου 2012.

Τα φαινόμενα στην Πελοπόννησο, στη Στερεά, στην Εύβοια, στο Βόρειο και Βορειοανατολικό Αιγαίο και τις βραδινές ώρες στη Θράκη θα είναι τοπικά ισχυρά, ενώ χιονοπτώσεις θα εκδηλωθούν στα ηπειρωτικά ορεινά.

Η θερμοκρασία θα κυμανθεί από...
2 έως 11 βαθμούς στη Δυτική Μακεδονία, από 6 έως 16 στη Βόρεια Ελλάδα, από 12 έως 18 βαθμούς στη Δυτική Ελλάδα, από 6 έως 19 στα υπόλοιπα ηπειρωτικά και από 15 έως 22 βαθμούς στα νησιά του Αιγαίου και την Κρήτη, ενώ στις βόρειες ακτές της Κρήτης οι μέγιστες θα φτάσουν στους 26 με 27 βαθμούς Κελσίου.

Οι άνεμοι στο Αιγαίο θα πνέουν από νότιες διευθύνσεις μέτριοι μέχρι ισχυροί, ενισχυόμενοι σταδιακά στα ανατολικά και νότια σε σχεδόν θυελλώδεις έως θυελλώδεις και πρόσκαιρα στα ανατολικά πελάγη πολύ θυελλώδεις. Μέτριοι έως ισχυροί νοτιοανατολικοί άνεμοι θα πνέουν στο Βόρειο Ιόνιο και βορειοδυτικοί ισχυροί έως σχεδόν θυελλώδεις άνεμοι στο Νότιο Ιόνιο, αλλά τις βραδινές ώρες θα στραφούν παντού σε νοτιοδυτικούς ισχυρούς.

Τοπικές προγνώσεις

Αττική
Νεφώσεις που σταδιακά θα αυξηθούν δίνοντας από το απόγευμα πρόσκαιρες βροχές ή καταιγίδες κυρίως στα δυτικά και βόρεια όπου υπάρχει πιθανότητα τα φαινόμενα να είναι έντονα, περιμένουμε στην Αττική.

Τις πρωινές ώρες η ορατότητα θα είναι τοπικά περιορισμένη. Η θερμοκρασία θα φτάσει στους 18 βαθμούς Κελσίου. Οι άνεμοι θα πνέουν νότιοι νοτιοανατολικοί ασθενείς και βαθμιαία μέτριοι, αλλά το βράδυ θα στραφούν σε δυτικούς βορειοδυτικούς μέτριους.

Θεσσαλονίκη
Νεφώσεις με παροδικές βροχές ή καταιγίδες, περιμένουμε την Κυριακή στη Θεσσαλονίκη. Η θερμοκρασία θα φτάσει στους 16 βαθμούς Κελσίου. Οι άνεμοι στο Θερμαϊκό θα πνέουν από νότιες διευθύνσεις σχεδόν μέτριοι.





Αναλυτική πρόγνωση

Νησιά Ανατολικού Αιγαίου, Δωδεκάνησα
Καιρός: Νεφώσεις με τοπικές βροχές και σποραδικές καταιγίδες κυρίως στις βορειότερες περιοχές όπου το απόγευμα τα φαινόμενα θα είναι κατά τόπους έντονα.
Άνεμοι: Από νότιες διευθύνσεις 5 με7 και βαθμιαία 7 με 8 μποφόρ.
Θερμοκρασία: Από 16 εως 21 βαθμούς κελσιου. Στα βόρεια 2 με 3 βαθμούς χαμηλότερη.

Κυκλάδες, Κρήτη
Καιρός: Τοπικές νεφώσεις με παροδικές βροιχές από το μεσημέρι στις Κυκλάδες και από το απόγευμα στην Κρήτη.
Άνεμοι: Από νότιες διευθύνσεις 6 με 8 μποφόρ.
Θερμοκρασία: Από 14 εως 21 βαθμούς κελσίου.

Μακεδονία, Θράκη

Καιρός: Νεφώσεις με τοπικές βροχές και καταιγίδες αρχικά στη δυστική Μκεδονία και βαθμιαία και στις υπολοιπες περιοχές. Τα φαινόμενα κατά τόπους θα είναι έντονα αλλά από το απόγευμα στη Μακεδονία βαθμιαία θα εξασθενήσουν. Λίγα χιόνια θα πέσουν σε ορεινές περιοχές της δυτικής Μακεδονίας (ενδεικτικό υψόμετρο 1600m).
Άνεμοι: Νοτιοδυτικοί 3 με 4 μποφόρ κια το βράδυ στα ανατολικά βόρειοι 5 με 6 μποφορ.
Θερμοκρασία: Από 06 εως 18 βαθμούς κελσίου. Στη δυτική Μακεδονία η μέγιστη θα κυμανθεί 3 με 4 βαθμούς χαμηλότερα.

Νησιά Ιονίου, Ήπειρος, Δυτική Στερεά, Δυτική Πελοπόννησος


Καιρός: Νεφώσεις με βροχές και καταιγίδες οι οποίες κατά τόπους θα είναι ισχυρές.
Άνεμοι: Νότιοι νοτιοδυτικοί 3 με 5 και από το απόγευμα δυτικοί 6 με 7 μποφόρ..
Θερμοκρασία: Από 10 εως 19 βαθμούς κελσίου. Στα βόρεια από 06 εως 14 βαθμούς κελσίου.

Θεσσαλία, Ανατολική Στερεά, Εύβοια, Ανατολική Πελοποννησος


Καιρός: Λίγες νεφώσεις που βαθμιαία θα αυξηθούν και από το μεσημέρι θα σημειωθούν τοπικές βροχές και καταιγίδες οι οποίες κυρίως στις βορειότερες περιοχές θα είναι κατά τόπους ισχυρές. Λίγα χιόνια θα πέσουν σε ορεινές περιοχές της Θεσσαλίας (ενδεικτικό υψόμετρο 1800m).
Ανεμοι: Νότιοι νοτιοδυτικοί 3 με 5 και βαθμιαία 6 με 7 μποφόρ.
Θερμοκρασία: Από 10 έως 19 βαθμούς κελσίου. Στα βόρεια 2 με 3 βαθμούς χαμηλότερη.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου