Καλώς ήρθατε στο Blog του Οδυσσέα! Καλή περιήγηση!

Αναζήτηση αυτού του ιστολογίου

Δευτέρα 10 Δεκεμβρίου 2012

Βελτιώνεται ο καιρός αλλά το κρύο παραμένει

Σταδιακή υποχώρηση της κακοκαιρίας με περιορισμό των φαινομένων στο Αιγαίο και την Κρήτη, περιμένουμε σήμερα Δευτέρα 10 Δεκεμβρίου 2012.

Έως τις βραδινές ώρες τα φαινόμενα θα σταματήσουν και σε αυτές τις περιοχές ενώ στα βόρεια ηπειρωτικά θα σημειωθεί κατά τόπους παγετός.

Η θερμοκρασία θα κυμανθεί από -5 έως 8 βαθμούς στη Βόρεια Ελλάδα, με τη μέγιστη στη Δυτική Μακεδονία να μην ξεπερνάει τους 3 βαθμούς, από 2 έως 9 βαθμούς στην Κεντρική Ελλάδα, από 6 έως 14 στη Νότια Ελλάδα, από 2 έως 9 βαθμούς στην Ήπειρο, από 8 έως 13 βαθμούς στη Δυτική Ελλάδα και από 10 έως 14 βαθμούς στα νησιά του Αιγαίου και την Κρήτη.

Οι άνεμοι στο Αιγαίο θα πνέουν από βορειοδυτικές διευθύνσεις μέτριοι έως ισχυροί και τοπικά σχεδόν θυελλώδεις. Στο Ιόνιο οι άνεμοι θα πνέουν βορειοδυτικοί ισχυροί έως σχεδόν θυελλώδεις με σταδιακή εξασθένηση από τις βραδινές ώρες.

Τοπικές προγνώσεις
Χίος
Ασθενής βροχή προβλέπεται για την Χίο, με τη θερμοκρασία να κυμαίνεται από...
11 έως 13 βαθμούς Κελσίου και μέτριους βορειοδυτικούς ανέμους ως 5 μποφόρ.

Μετά το μεσημέρι της ίδιας ημέρας περιμένουμε βελτίωση των καιρικών συνθηκών, με τοπική συννεφιά, με το θερμόμετρο να φτάνει τους 10 βαθμούς Κελσίου και μικρή εξασθένιση των ανέμων, από βορειοδυτική κατεύθυνση και ένταση μέχρι 4 μποφόρ.

Λέσβος
Καταιγίδα προβλέπεται για την Μυτιλήνη, με τη θερμοκρασία να κυμαίνεται από 11 έως 12 βαθμούς Κελσίου και ασθενείς ανατολικούς ανέμους ως 2 μποφόρ.

Μετά το μεσημέρι της ίδιας ημέρας θα επικρατήσουν οι ίδιες συνθήκες, με βροχοπτώσεις, με την θερμοκρασία να αγγίζει τους 9 βαθμούς Κελσίου και μικρή ενίσχυση των ανέμων, από βορειοδυτική κατεύθυνση και ένταση μέχρι 3 μποφόρ. 


Ρόδος
Βροχή προβλέπεται για την Ρόδο, με την θερμοκρασία να κυμαίνεται από 13 έως 14 βαθμούς Κελσίου και μέτριους δυτικούς ανέμους έντασης 5 μποφόρ.

Μετά το μεσημέρι της ίδιας ημέρας ο καιρός θα παραμείνει αμετάβλητος, με βροχοπτώσεις, με το θερμόμετρο να φτάνει τους 12 βαθμούς Κελσίου και μικρή ενίσχυση των ανέμων, από βορειοδυτική κατεύθυνση και ένταση μέχρι 6 μποφόρ. 

Μύκονος
Ασθενής βροχόπτωση θα εκδηλωθεί στην Μύκονο αύριο Δευτέρα 10/12, με το θερμόμετρο να φτάνει τους 12 βαθμούς Κελσίου και ισχυρούς βορειοδυτικούς ανέμους με ένταση που θα φτάσει τα 6 μποφόρ.

Τις απογευματινές και βραδυνές ώρες περιμένουμε βελτίωση των καιρικών συνθηκών, με λίγα σύννεφα, με την θερμοκρασία να αγγίζει τους 10 βαθμούς Κελσίου και μικρή εξασθένιση των ανέμων, από βορειοδυτική κατεύθυνση και ένταση μέχρι 4 μποφόρ.

Κρήτη
Ασθενής βροχή προβλέπεται για την Κρήτη, με τη θερμοκρασία να κυμαίνεται από 12 έως 14 βαθμούς Κελσίου και μέτριους βορειοδυτικούς ανέμους με ένταση που θα φτάσει τα 4 μποφόρ.

Τις απογευματινές και βραδυνές ώρες ο καιρός θα παρουσιάσει το ίδιο σκηνικό, με ασθενή βροχόπτωση, με την θερμοκρασία να αγγίζει τους 13 βαθμούς Κελσίου και διατήρηση των ανέμων από δυτική διεύθυνση και ένταση μέχρι 4 μποφόρ.

Αττική
Νεφώσεις με τοπικές βροχές το πρωί στα βόρεια του νομού και γρήγορη βελτίωση, περιμένουμε τη Δευτέρα στην Αττική. Ασθενείς χιονοπτώσεις θα σημειωθούν νωρίς το πρωί στην Πάρνηθα. Η θερμοκρασία θα φτάσει τους 12 βαθμούς Κελσίου. Σχεδόν μέτριοι έως μέτριοι και πρόσκαιρα ισχυροί βορειοδυτικοί άνεμοι θα πνέουν στο Σαρωνικό και το Νότιο Ευβοϊκό.

Θεσσαλονίκη
Ηλιοφάνεια και χαμηλές θερμοκρασίες, περιμένουμε τη Δευτέρα στη Θεσσαλονίκη. Η θερμοκρασία θα φτάσει τους 3 βαθμούς Κελσίου. Οι άνεμοι στο Θερμαϊκό θα πνέουν βορειοδυτικοί σχεδόν θυελλώδεις αλλά σταδιακά θα εξασθενήσουν.

Αναλυτική πρόγνωση
Νησιά Ανατολικού Αιγαίου, Δωδεκάνησα
ΚΑΙΡΟΣ: Νεφώσεις με βροχές και σποραδικές καταιγίδες. Τα φαινόμενα τις πρωινές ώρες κατά τόπους θα είναι έντονα κυρίως στα νότια. Απο το μεσημέρι και απο τα βόρεια σχετική βελτίωση.
ΑΝΕΜΟΙ: Νοτιοδυτικοί 5 με 6 και γρήγορα απο τα βόρεια δυτικοί βορειοδυτικοί τοπικά 7 μποφόρ.
ΘΕΡΜΟΚΡΑΣΙΑ: Απο 10 εως 14 βαθμούς Κελσίου. Στα βόρεια η ελάχιστη 3 με 4 βαθμούς χαμηλότερη.

Κυκλάδες, Κρήτη
ΚΑΙΡΟΣ: Νεφώσεις με βροχές και σποραδικές καταιγίδες. Τα φαινόμενα βαθμιαία θα περιοριστούν στην Κρήτη και θα εξασθενήσουν
ΑΝΕΜΟΙ: Νοτιοδυτικοί 5 με 6,γρήγορα στις Κυκλάδες βόρειοι βορειοδυτικοί και στην Κρήτη δτικοί τοπικά 7 μποφόρ.
ΘΕΡΜΟΚΡΑΣΙΑ: απο 08 εως 14 βαθμούς κελσίου.


Μακεδονία, Θράκη

ΚΑΙΡΟΣ: Στην ανατολική Μακεδονία και τη Θράκη νεφώσεις με τοπικές βροχές, χιόνια στα ορεινά-ημιορεινά και βαθμιαία βελτίωση. Στις υπόλοιπες περιοχές πρόσκαιρες τοπικές νεφώσεις τις πρώτες πρωινές ώρες με πιθανότητα για ασθενείς χιονοπτώσεις και πολύ γρήγορα αίθριος
ΑΝΕΜΟΙ: Απο βόρειες διευθύνσεις 5 με 6 και στην κεντρική Μακεδονία νωρίς το πρωί 7 με 8 μποφόρο με βαθμιαία εξασθένηση..
ΘΕΡΜΟΚΡΑΣΙΑ: Στη δυτική Μακεδονία απο μείον (-08) έως 02 βαθμούς κελσίου και πιθανότητα κατά τόπους για ολικό παγετό. Στα υπόλοιπα απο μείον 2ΒΑΘΜΟΥΣ (-02) έως 06 βαθμούς κελσίου και στα ανατολικότερα τμήματα 2 με 3 βαθμούς υψηλότερη..

Νησιά Ιονίου, Ήπειρος, Δυτική Στερεά, Δυτική Πελοπόννησος

ΚΑΙΡΟΣ: Στα βορειοδυτικά γενικά αίθριος και απο το βράδυ νεφώσεις. Στα υπόλοιπα πρόσκαιρες νεφώσεις μετ οπικές βροχές κυρίως στα νησιά τις πρωιφνές ώρες όπου είναι πιθανό να εκδηλωθούν και πρόσκαιρες καταιγίδες. Τοπικές ασθενείς χιονοπτώσεις στα ορεινά και τα κεντρικά ημιορεινά νωρίς το πρωί.
ΑΝΕΜΟΙ: Βόρειοι βορειοδυτικοί 5 με 6 στο Ιόνιο 7 και πρόσκαιρα τοπικά 8 μποφόρ..
ΘΕΡΜΟΚΡΑΣΙΑ: Απο 02 εως 13 βαθμούς κελσίου. Στην Ηπειρο κατά τόπους 4 με 5 βαθμούς χαμηλότερη.

Θεσσαλία, Ανατολική Στερεά, Εύβοια, Ανατολική Πελοπόννησος

ΚΑΙΡΟΣ: Πρόσκαιρες νεφώσεις, με τοπικές βροχές κυρίως στα ανατολικότερα τμήματα νωρίς το πρωί και ασθενείς χιονοπτώσεις κατά τόπους στα ορεινά και τα κεντρικά ημιορεινά. Πολύ γρήγορα γενικά αίθριος..
ΑΝΕΜΟΙ: Βόρειοι βορειοδυτικοί 5 με 6 και στα ανατολικά το πρωί τοπικά 7 μποφόρ..
ΘΕΡΜΟΚΡΑΣΙΑ: Απο 02 εως 12 βαθμούς κελσίου. Στα βόρεια 2 με 3 βαθμούς χαμηλότερη.

Κυκλάδες, Κρήτη
ΚΑΙΡΟΣ: Νεφώσεις με βροχές και σποραδικές καταιγίδες. Τα φαινόμενα βαθμιαία θα περιοριστούν στην Κρήτη και θα εξασθενήσουν
ΑΝΕΜΟΙ: Νοτιοδυτικοί 5 με 6,γρήγορα στις Κυκλάδες βόρειοι βορειοδυτικοί και στην Κρήτη δτικοί τοπικά 7 μποφόρ.
ΘΕΡΜΟΚΡΑΣΙΑ: απο 08 εως 14 βαθμούς κελσίου.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου