Καλώς ήρθατε στο Blog του Οδυσσέα! Καλή περιήγηση!

Αναζήτηση αυτού του ιστολογίου

Δευτέρα 10 Δεκεμβρίου 2012

Σε ασφαλιστικά ταμεία και υπουργείο Δημόσιας Τάξης οι πρώτοι 500 της διαθεσιμότητας - Την άλλη εβδομάδα προκηρύσσονται οι θέσεις

- Από μέρα σε μέρα η υπουργική απόφαση
- Άλλες 800 θέσεις θα προκηρυχθούν στις αρχές του χρόνου
- Συνολικά 2.000 δημόσιοι υπάλληλοι θα τεθούν σε διαθεσιμότητα
- Τριμελής επιτροπή θα κάνει την αξιολόγηση για τη μετακίνηση προσωπικού
- Θα γίνουν δεκτές και οι λίστες που θα σταλούν εκπρόθεσμα, λέει η κυβέρνηση
- Σε αυτοδίκαιη αργία από τις αρχές του 2013, 700 επίορκοι


Μέσα στις επόμενες μέρες, ίσως και την άλλη εβδομάδα, θα προκηρύξει το υπουργείο Διοικητικής Μεταρρύθμισης τις πρώτες 500 θέσεις διοικητικού προσωπικού, σε...
ασφαλιστικά ταμεία, νοσοκομεία και το υπουργείο Δημοσίας Τάξης, που θα καλυφθούν από τους υπαλλήλους που τέθηκαν σε διαθεσιμότητα.

Το υπουργείο επεξεργάζεται το σχέδιο για τη διαθεσιμότητα σε συνεργασία με το ΑΣΕΠ. Θα ακολουθήσει η έκδοση της υπουργικής απόφασης.

Την αξιολόγηση για τη μετακίνηση του προσωπικού θα κάνει τριμελής επιτροπή, την οποία αποτελούν εκπρόσωποι των υπουργείων Διοικητικής Μεταρρύθμισης και Οικονομικών και από το ΑΣΕΠ.

Η κυβέρνηση διαμηνύει ότι με την πράξη νομοθετικού περιεχομένου το πρόγραμμα της διαθεσιμότητας και στη συνέχεια της κινητικότητας των υπαλλήλων θα προχωρήσει κανονικά. Πηγές του υπουργείου Διοικητικής Μεταρρύθμισης διεμήνυσαν ότι θα γίνουν δεκτά στοιχεία που θα στείλουν διευθύνσεις προσωπικού φορέων, παρότι η προθεσμία έχει εκπνεύσει.

Στις αρχές του 2013 θα προκηρυχθούν, επιπλέον, περίπου 800 θέσεις, καθώς στο σύνολο των 2.000 υπαλλήλων που θα τεθούν σε διαθεσιμότητα, όπως προβλέπει η συμφωνία με την τρόικα, περιλαμβάνονται και οι 700 επίορκοι, που τέθηκαν σε αυτοδίκαιη αργία.

Ωστόσο, πηγές του υπουργείου Διοικητικής Μεταρρύθμισης δεν επιβεβαιώνουν ότι έχουν οριστεί τα κριτήρια για την κάλυψη των κενών θέσεων που θα καταλάβουν οι υπάλληλοι, οι οποίοι θα τεθούν σε διαθεσιμότητα.

Πάντως, σύμφωνα με όσα έχουν ανακοινωθεί, στα κριτήρια θα περιλαμβάνονται, εκτός απρόοπτου, αυτά της εντοπιότητας, της προτίμησης του υποψηφίου, της οικογενειακής κατάστασης, τα εκπαιδευτικά προσόντα και η προϋπηρεσία.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου