Καλώς ήρθατε στο Blog του Οδυσσέα! Καλή περιήγηση!

Αναζήτηση αυτού του ιστολογίου

Τρίτη 4 Δεκεμβρίου 2012

Πήραν πίσω το φόρο 45% - Παίζουν με την αγωνία εκατομμυρίων πολιτών

Πίσω ολοταχώς έκανε η κυβέρνηση για την επιβολή φόρου 26% από τις 18.000 ετήσιο εισόδημα και 45% φόρο, από τις 26.000 ευρώ ετησίως, δείχνοντας πως το οικονομικό επιτελείο είτε δε βρίσκεται σε καμία επικοινωνία με το Μέγαρο Μαξίμου, είτε όλες αυτές οι διαρροές αποτελούν επικοινωνιακά παιχνίδια για να "τρομοκρατούν" τους πολίτες, προκειμένου εάν δεν ισχύσει ο φόρος να νιώθουμε και ανακουφισμένοι.

Σύμφωνα με πληροφορίες το απόγευμα ο πρωθυπουργός, Αντώνης Σαμαράς κάλεσε εκτάκτως στο Μαξίμου τον υφυπουργό Οικονομικών, Γιώργο Μαυραγάνη και όπως όλα δείχνουν το φορολογικό περνάει πλέον επισήμως στα χέρια του πρωθυπουργού.

Για το λόγο αυτό...
ο πρωθυπουργός συγκαλεί έκτακτη σύσκεψη στο Μαξίμου με όλους τους κυβερνητικούς παράγοντες, προκειμένου να τεθεί επί τάπητος το φορολογικό, προκειμένου εν συνεχεία να περάσει από την έγκριση των τριών κυβερνητικών εταίρων και να κατατεθεί στη Βουλή.

Με αυτό τον τρόπο δηλαδή τον τεράστιο φόρο 45% το υπουργείο Οικονομικών ήθελε να αντισταθμίσει τις απώλειες από την κατάργηση των ειδικών αφορολόγητων για τα παιδιά! Οπότε αποφάσισαν είτε την "τιμωρία" όσων αποφάσισαν να κάνουν παιδιά" είτε να εξαφανίσουν από την Ελλάδα δια παντός τη μεσαία τάξη.

Μετά από αυτή την εξέλιξη λοιπόν που δείχνει ερασιτεχνισμό εάν όχι σκοπιμότητα, επανέρχεται στο τραπέζι το σχέδιο για την κατάργηση του αφορολόγητου των παιδιών, με το οικονομικό επιτελείο να εξετάζει την αύξηση της επιστροφής του φόρου στα 1950 ευρώ για όλους, χωρίς μειώσεις όσο αυξάνει το ετήσιο εισόδημα.

Οι ίδιες πληροφορίες αναφέρουν πως η κυβέρνηση επιστρέφει στην παλιά κλίμακα που είχε διαρρεύσει, σύμφωνα με την οποία τα εισοδήματα από 48.000 και πάνω θα φορολογούνται με 45% συντελεστή. Αυτό βέβαια δεν σημαίνει πως επειδή η κυβέρνηση οπισθοχωρεί ο φορολογούμενος θα δει ελαφρύνσεις, αλλά και με αυτή την κλίμακα υπάρχουν μεγάλες επιβαρύνσεις κυρίως σε όσους έχουν παιδιά.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου