Καλώς ήρθατε στο Blog του Οδυσσέα! Καλή περιήγηση!

Αναζήτηση αυτού του ιστολογίου

Σάββατο 15 Δεκεμβρίου 2012

Ασύλληπτο μακελειό σε δημοτικό σχολείο στο Κονέκτικατ - Θρήνος για τα 27 θύματα στην πλειοψηφία τους παιδιά - Ο μακελάρης σκότωσε και τους γονείς του

- Λουτρό αίματος σε δημοτικό σχολείο  στο Νιούτον του Κενέκτικατ - 18 οι νεκροί μαθητές μεταδίδουν τα αμερικανικά ΜΜΕ
- Πένθος στις ΗΠΑ, μεσίστιες για 4 ημέρες οι σημαίες και το δάκρυ του Ομπάμα
- Ο μακελάρης πρώτα σκότωσε τους γονείς του και μετά πήγε στο δημοτικό σχολείο
- Πληροφορίες κάνουν λόγο και για δεύτερο ένοπλο που βρέθηκε νεκρός
-  Δείτε ΦΩΤΟ

Απίστευτο μακελειό στην Αμερική! Πάνω από 100 πυροβολισμοί ακούστηκαν μέσα στο δημοστικό σχολείο του Νιουτάουν στο Κονέκτικατ και σύμφωνα με πληροφορίες οι νεκροί είναι...
27, μεταξύ των οποίων 18 παιδιά. Γονείς θρηνούν και αδυνατούν να πιστέψουν πως τα ίδια τους τα παιδιά από τη μία στιγμή στην άλλη έφυγαν από τη ζωή. Οι εικόνες από το σημείο είναι συγκλονιστικές.






Σύμφωνα με πληροφορίες ο άνδρας που είναι υπεύθυνος για το μακελειό σκότωσε επίσης και τους γονείς του. Όπως μεταδίδουν τα αμερικανικά μέσα ενημέρωσης ο νεαρός άνδρας, που προσδιορίζεται ως Ράιαν Λάνζα, 24 ετών, σκότωσε τον πατέρα του στην κατοικία του και στη συνέχεια μετέβη με αυτοκίνητο στο σχολείο, όπου έγινε το μακελειό, και σκότωσε και τη μητέρα του, η οποία εργαζόταν εκεί.



Ο πρόεδρος των ΗΠΑ Μπαράκ Ομπάμα μίλησε με τον διευθυντή της ομοσπονδιακής αστυνομίας (FBI) Ρόμπερτ Μίλερ και τον κυβερνήτη του Κονέκτικατ Νταν Μαλόι προκειμένου να ενημερωθεί για το μακελειό και για να εκφράσει τα συλλυπητήριά του για τα θύματα και τις οικογένειές τους, δήλωσε ο εκπρόσωπος του Λευκού Οίκου Τζέι Κάρνεϊ. Με εμτολή του Ομπάμα οι σημαίες θα είναι μεσίστιες σε όλα τα δημόσια κτίρια των ΗΠΑ για τέσσερις ημέρες, φόρος τιμής στη μνήμη των θυμάτων του μακελειού. "Ως ένδειξη σεβασμού προς τα θύματα αυτών των παράλογων πράξεων βίας στο Νιούταουν του Κονέκτικατ", οι σημαίες θα είναι μεσίστιες σε κυβερνητικά κτίρια, στρατιωτικές βάσεις και πρεσβείες των ΗΠΑ, σύμφωνα με το διάταγμα αυτό που εκδόθηκε από τον Λευκό Οίκο και αφορά επίσης και τα πολεμικά πλοία.

Μάλιστα ο πρόεδρος των ΗΠΑ λύγισε μπροστά στις κάμερες και δε μπόρεσε να συγκρατήσει το δάκρυ του.



Σύμφωνα όμως με πληροφορίες του καναλιού CBS αστυνομικοί συνέλαβαν και κρατούν έναν άνδρα που εντοπίστηκε στο δάσος κοντά στο σχολείο και ο οποίος φορούσε παντελόνι παραλλαγής. Άλλα αμερικανικά μέσα μεταδίδουν πως ο δεύτερος δράστης είναι επίσης νεκρός.

Όλα τα σχολεία της περιοχής έχουν κλείσει μετά το περιστατικό, όπως ανακοίνωσε η αρχή που είναι αρμόδια για τα δημόσια σχολεία του Νιούτον.



Τα κίνητρα του δράστη δεν έχουν γίνει ακόμη γνωστά.

Ανάμεσα στους νεκρούς είναι ο ψυχολόγος και ο διευθυντής του δημοτικού σχολείου Sandy Hook.
Οπως επίσης μεταδίδει η εφημερίδα Hartfort Courant, επικαλούμενη πηγές από το σχολείο, αναζητούνται τα ίχνη μιας ολόκληρης τάξης του σχολείου μετά την επίθεση.

Κατά τη διάρκεια της ένοπλης επίθεσης επικράτησε χάος. «Ολοι βρίσκονταν σε κατάσταση υστερίας, γονείς και μαθητές. Υπήρχαν παιδιά που έβγαιναν μέσα από το σχολείο ματωμένα» δήλωσε ένας από τους γονείς.





Σύμφωνα με τις εικόνες που μεταδίδουν τηλεοπτικά δίκτυα, πολλά ασθενοφόρα καθώς και οι γονείς των μαθητών έχουν σπεύσει στο δημοτικό σχολείο.





Στο δημοτικό σχολείο Sandy Hook φοιτούν παιδιά ηλικίας 5 με 10 ετών.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου