Καλώς ήρθατε στο Blog του Οδυσσέα! Καλή περιήγηση!

Αναζήτηση αυτού του ιστολογίου

Κυριακή 9 Δεκεμβρίου 2012

Σαμαράς: Έτος καμπής το 2013 - Τα χειρότερα για τους πολίτες πέρασαν

Βέβαιος ότι το δεύτερο εξάμηνο του 2013 θα φανούν τα πρώτα σημάδια ανάκαμψης για την ελληνική οικονομία εμφανίζεται ο πρωθυπουργός, Αντώνης Σαμαράς σε συνέντευξή του. Επίθεση στον ΣΥΡΙΖΑ που τον εντάσσει στο “λόμπι της δραχμής”.

«Από την αρχή θα υπάρξει κάποια ανακούφιση και στο δεύτερο μισό θα φανούν τα πρώτα σημάδια ανάκαμψης», εξηγεί ο πρωθυπουργός σε συνέντεξή του στο Εθνος της Κυριακής, σημειώνοντας πως...
«αλλάζοντας το μείγμα πολιτικής - περισσότερα χρήματα μπαίνουν απ'αυτά που βγαίνουν - και δίνοντας έμφαση πια στις διαρθρωτικές αλλαγές, θα αλλάξει και η τάση της οικονομίας».

Παράλληλα αναφέρει ότι τα χειρότερα για τους πολίτες πέρασαν αλλά αυτό δεν σημαίνει ότι από αύριο θα επιστρέψουμε εκεί που ήμασταν πριν από τρία χρόνια ενώ ξεκαθαρίζει ότι το κράτος θα μειωθεί αλλά δεν θα διαλυθεί.

«Το δημόσιο ισοπέδωνε για χρόνια και τους πολίτες αλλά και τους καλύτερους ανθρώπους του. Το νέο δημόσιο που θα προκύψει θα εξυπηρετεί τον πολίτη αλλά και θα αναδεικνύει τον άξιο δημόσιο υπάλληλο. Θα είναι μικρότερο ασφαλώς αλλά θα είναι και πολύ πιο αποδοτικό», λέει συγκεκριμένα ο κ. Σαμαράς ενώ για το ενδεχόμενο απολύσεων αποσαφηνίζει πως δεν θα γίνει τίποτα παραπάνω από όσα έχουν ήδη ανακοινωθεί με την επισήμανση ότι «μείωση προσωπικού δεν γίνεται μόνο με απολύσεις αλλά και με προσλήψεις κάθε χρόνο λιγότερων απ'όσους συνταξιοδοτούνται».

Σε ότι αφορά το νέο φορολογικό νομοσχέδιο αναφέρει ότι γίνεται προσπάθεια μείωσης των φορολογικών βαρών και των μισθωτών και των επιχειρήσεων χτυπώντας τη φοροδιαφυγή.
«Είναι πιο απλό, πιο αναπτυξιακό, μπορεί να αξιοποιήσει τη νέα τεχνολογία και επανορθώνει σε μεγάλο βαθμό κάποιες από τις αδικίες που υπήρχαν πριν όπως η αποκατάσταση των πολυτεκνικών επιδομάτων», επεσήμανε.

Επιπλέον συμπλήρωσε πως δόθηκε αρχικά στη δημοσιότητα ένα τεχνικό σχέδιο που δεν εξέφραζε τις απόψεις της κυβέρνησης, ούτε κανενός από τα κόμματα που τη στηρίζουν υπογραμμίζοντας πως «δεν είναι η πρώτη φορά που δίνεται μεγάλη έκταση σε φήμες οι οποίες δεν ανταποκρίνονται στην πραγματικότητα, ούτε στις προθέσεις της κυβέρνησης».

Επιπρόσθετα ο πρωθυπουργός απορρίπτει τα σενάρια περί πρόωρων εκλογών τις οποίες, λέει, δεν τις θέλει κανείς, ούτε κι αυτοί που υποτίθεται ότι τις ζητούν.

«Το να μιλάμε πάλι για εκλογές - ακόμη και να το συζητάμε - είναι τρέλα», πρόσθεσε και υποστηρίζει πως «μόνο ως σενάριο καταστροφής θα μπορούσε να σταθεί». Εξαπολύοντας επίθεση στον ΣΥΡΙΖΑ τον εντάσσει στο «λόμπι της δραχμής».

«Τι σημαίνει μονομερής κατάργηση του μνημονίου ή των εφαρμοστικών νόμων του; Αυτό, και που το είπαν ήταν βούτυρο στο ψωμί όσων, εκτός Ελλάδας ήθελαν να μας διώξουν από το ευρώ», δηλώνει ο κ. Σαμαράς ο οποίος επιτίθεται προσωπικά στον Αλέξη Τσίπρα με αφορμή την δήλωσή του επικεφαλής του ΣΥΡΙΖΑ ότι η έξοδος από το ευρώ δεν είναι ταμπού.

«Ακόμα και αν ο ίδιος δεν το κατάλαβε όταν το είπε, τέτοιες δηλώσεις δημιουργούν την αίσθηση ότι υπάρχει κίνδυνος επιστροφής στη δραχμή», συνέχισε.

Σχετικά με τη συνεργασία του με τους κυβερνητικούς εταίρους ο κ. Σαμαράς λέει ότι «όλοι μας - και ο Βαγγέλης και ο Φώτης κι εγώ - κατανοούμε ότι αυτή είναι η μεγάλη ευκαιρία να γίνουν οι μεταρρυθμίσεις που δεν έγιναν ποτέ και που τις είχε ανάγκη η χώρα από πάντα» ενώ για τη συμμετοχή του ΠΑΣΟΚ και της ΔΗΜΑΡ στην κυβέρνηση με πολιτικά πρόσωπα «πρώτης γραμμής», τονίζει ότι δεν μπορεί να απαντήσει σε κάτι που δεν έχει τεθεί...

Επίσης χαρακτηρίζει εξαιρετική τη συνεργασία του με το Γιάννη Στουρνάρα και ανακοινώνει ότι η κυβέρνηση κινείται ταχύτατα για την υλοποίηση των αποκρατικοποιήσεων ενώ επιτίθεται σε συνδικαλιστικές οργανώσεις μεγάλων ΔΕΚΟ.

«Φέρονται σαν να είναι οι ΔΕΚΟ, η δημόσια περιουσία ιδιοκτησία τους. Τους λέω ότι δεν είναι ιδιοκτησία τους. Λειτουργούν συχνά ως ξεχασμένο «σοβιέτ», συμπληρώνει.

Επίσης διατυπώνει τη διαφωνία του με το ενδεχόμενο να τεθεί η Χρυσή Αυγή εκτός νόμου αναφέροντας ότι «καταφέρνουν από μόνοι τους να γίνονται απωθητικοί».

Τέλος σχετικά με τα σενάρια επανίδρυσης της ΝΔ διαβεβαιώνει ότι «τώρα μας απασχολεί αποκλειστικά πώς θα ξαναστήσουμε τη χώρα στα πόδια της» και κάνει λόγο για «συζητήσεις παρασκηνίου».

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου