Καλώς ήρθατε στο Blog του Οδυσσέα! Καλή περιήγηση!

Αναζήτηση αυτού του ιστολογίου

Σάββατο 15 Δεκεμβρίου 2012

Δεν έχει τέλος η τραγωδία - Τους 20 έφτασαν οι νεκροί από το ναυάγιο ανοιχτά της Λέσβου - Συγκλονιστικές φωτό και video

Όλο και μακραίνει ο θλιβερός κατάλογος των θυμάτων από την ανατροπή του σκάφους που μετέφερε μετανάστες ανοιχτά της Λέσβου.

Τους 20 έφτασαν οι νεκροί της τραγωδίας, από την χθεσινή ανατροπή λέμβου, που μετέφερε μετανάστες, από την ακτή της Τουρκίας με κατεύθυνση τη Μυτιλήνη, καθώς λίγο μετά τις 4 μ.μ. εντοπίστηκαν τα πτώματα δύο ακόμη ατόμων, τα οποία εκβράστηκαν στην ακτή στην περιοχή Αγ. Γεώργιος, Θερμής.

Το Λιμενικό Σώμα σταμάτησε προσωρινά λόγω της νύχτας τις έρευνες για τον...
εντοπισμό των υπολοίπων επιβαινόντων, αφού όπως κατέθεσε 20χρονος που εντοπίστηκε χθες το μεσημέρι, στην πλαστική λέμβο επέβαιναν συνολικά 28 άτομα. Οι έρευνες αναμένεται να συνεχιστούν με το πρώτο φως της ημέρας.

Το τραγικό περιστατκό συνέβη το πρωί της Παρασκευής όταν η βαρκα στην οποία επέβαιναν βούλιαξε ανοιχτά της Θερμής ενώ παρά τις προσπάθειες έχει εντοπιστεί μόνο ένας επιζών, ηλικίας 20 χρόνων.

Ο νεαρός όταν εντοπίστηκε φορούσε ατομικό σωσίβιο και μεταφέρθηκε στο λιμάνι της Μυτιλήνης, από όπου διεκομίσθη με ασθενοφόρο όχημα του ΕΚΑΒ στο «ΒΟΣΤΑΝΕΙΟ» Γενικό Νοσοκομείο για την παροχή των πρώτων βοηθειών, όπου και παραμένει νοσηλευόμενος.
φωτό από LesvosNews
φωτό από LesvosNews

Μέχρι στιγμής 20 πτώματα μεταναστών, ηλικιών 20 έως 45 ετών έχουν περισυλλεγεί στη θαλάσσια περιοχή της Θερμής στα ανατολικά της Λέσβου ενώ οι εικόνες στην ακτή Νησέλια και Κανόνι είναι σοκαριστικές.

φωτό από LesvosNews


Σε κατάθεσή του, o 20χρονος ανέφερε ότι την Παρασκευή, τις πρώτες πρωϊνές ώρες, από ακτή της Τουρκίας και με κατεύθυνση τη Μυτιλήνη, επιβιβάστηκαν σε πλαστική λέμβο 28 άτομα συμπεριλαμβανομένου και του Τούρκου διακινητή. Όπως κατέθεσε ο νεαρός στη λέμβο υπήρχαν γυναίκες αλλά και παιδιά...

Στο μέσο της διαδρομής, λόγω της υπερφόρτωσης αλλά και των δυσμενών καιρικών συνθηκών, η λέμβος ανετράπη.

Oι εικόνες που κατέγραψε η κάμερα του archipelagos.tv συγκλονίζουν:



Σύμφωνα με στελέχη του Λιμενικού Σώματος, το οποίο από την Παρασκευή το απόγευμα ερευνά την περιοχή σε συνεργασία με δυνάμεις της FRONTEX, λόγω του ψύχους και των δυσμενών καιρικών συνθηκών θεωρείται εξαιρετικά απίθανο να έχουν επιβιώσει κάποιοι.


φωτό από LesvosNews


Δυστυχώς αυτό επιβεβαιώνουν και οι έως τώρα έρευνες στην ακτή και στη θάλασσα, που αποκαλύπτουν μόνον πτώματα...


Ανακοίνωση για το θλιβερό περιστατικό εξέδωσε το ΚΚΕ:

«Γι' αυτό το έγκλημα με τους 18 νεκρούς και τους αγνοούμενους μετανάστες, γι' αυτή τη φρίκη, δεν ευθύνονται μόνο οι δουλέμποροι. Συνυπεύθυνοι είναι οι κυβερνήσεις και τα κόμματα που στηρίζουν την πολιτική των ΗΠΑ και της Ευρωπαϊκής Ένωσης, τους ιμπεριαλιστικούς οργανισμούς που ληστεύουν και εξαπολύουν πολέμους. Αυτοί που τώρα στηρίζουν τις απροκάλυπτες επεμβάσεις και τις σφαγές στη Συρία, στο όνομα των ανθρωπίνων δικαιωμάτων που οι ίδιοι τσαλαπατούν».

Ο Κώστας Τριαντάφυλλος, Εισηγητής της Κοινοβουλευτικής Ομάδας του ΠΑΣΟΚ για το Υπουργείο Δημόσιας Τάξης και Προστασίας του Πολίτη, έκανε την ακόλουθη δήλωση:

"Για άλλη μια φορά, θλίψη και αποτροπιασμό, προκαλεί η απώλεια της ζωής, με τον τραγικό αυτό τρόπο, τόσων ανθρώπων. Η FRONTEX, όπως έχουμε ήδη προτείνει, πρέπει να αναπτύξει τις δυνάμεις της, στα τουρκικά παράλια, προκειμένου να ακυρώνει τα ταξίδια θανάτου στο Αιγαίο. Οι τουρκικές Αρχές έχουν την υποχρέωση να συνεργαστούν πληρέστερα με τις αντίστοιχες ελληνικές και ευρωπαϊκές. Ας ελπίσουμε ότι είναι η τελευταία φορά που συζητάμε για ένα τέτοιο τραγικό συμβάν. Είναι ώρα για πράξεις".

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου