Καλώς ήρθατε στο Blog του Οδυσσέα! Καλή περιήγηση!

Αναζήτηση αυτού του ιστολογίου

Τρίτη 30 Οκτωβρίου 2012

Ξεκίνησε ο διάλογος για την ακτοπλοΐα

Ξεκίνησε ο διάλογος για την ακτοπλοΐαΣυνάντηση μελών της ΠΝΟ με τον υπουργό Ναυτιλίας

Το πλαίσιο του διαλόγου, προκειμένου να αρχίσει μια συζήτηση για την αντιμετώπιση των προβλημάτων στην ακτοπλοΐα, εξετάστηκε στην πολύωρη συνάντηση που είχαν την Τρίτη, στο κτίριο της ακτής Βασιλειάδη, της μέλη της Πανελλήνιας Ναυτικής Ομοσπονδίας (ΠΝΟ) με τον υπουργό Ναυτιλίας και Αιγαίου, Κωστή Μουσουρούλη.

Τα μέλη της ΠΝΟ, μιλώντας στο ΑΜΠΕ, δήλωσαν ότι...
ο υπουργός τους διαβεβαίωσε ότι το σχέδιο της Εθνικής Τράπεζας για την αναδιάρθρωση της ελληνικής ακτοπλοΐας θα αποτελέσει τη βάση του διαλόγου. Επισήμαναν, επίσης, ότι το υπουργείο προτίθεται να προχωρήσει σε επαναπροσδιορισμό των αναγκών δρομολόγησης, οι οποίες θα διαχωριστούν σε συγκοινωνιακούς κορμούς και θα εξυπηρετούνται από κύριες αλλά και τοπικές γραμμές.

Τα μέλη της ΠΝΟ έθεσαν στον υπουργό το θέμα των εργασιακών σχέσεων των ναυτεργατών, ζητώντας την εφαρμογή των υπαρχόντων συλλογικών συμβάσεων εργασίας, αλλά και τις πληροφορίες για επικείμενες αυξήσεις στη φορολογία των ναυτικών.

Στη συνάντηση τέθηκε επιπλέον το θέμα με τα 27 ακίνητα του ΝΑΤ, με αφορμή την κατάθεση στη Βουλή πράξης νομοθετικού περιεχομένου «τροποποίηση της παραγράφου 1 του άρθρου 3 του Ν.3986/2011 "Επείγοντα μέτρα εφαρμογής μεσοπρόθεσμου πλαισίου δημοσιονομικής στρατηγικής 2012 - 2015"», στο οποίο γίνονται ρυθμίσεις για την αξιοποίηση της δημόσιας ακίνητης περιουσίας με μεταβίβασή της στο ΤΑΙΠΕΔ.

Αύριο στις 10 το πρωί αναμένεται να συνεδριάσει η εκτελεστική επιτροπή της Πανελλήνιας Ναυτικής Ομοσπονδίας, η οποία αναμένεται να εξετάσει τα αποτελέσματα της συνάντησης με τον υπουργό, αλλά και θέματα που έχουν σχέση με το επικείμενο συνέδριο της ομοσπονδίας των ναυτεργατών.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου