Καλώς ήρθατε στο Blog του Οδυσσέα! Καλή περιήγηση!

Αναζήτηση αυτού του ιστολογίου

Πέμπτη 25 Οκτωβρίου 2012

Παρέμβαση ΥΠΕΚΑ για τις αιτήσεις αυθαιρέτων

Το υπουργείο μελετά Νομοθετική Ρύθμιση η οποία θα καλύψει το κενό από την μη λειτουργία του πληροφοριακού ηλεκτρονικού συστήματος του Τ.Ε.Ε λόγω των πρόσφατων κινητοποιήσεων. Κυρίως για να διευκολυνθούν οι αιτήσεις για τα αυθαίρετα και οι μεταβιβάσεις ακινήτων, αγοραπωλησίες κ.λ.π.

Σύμφωνα με πληροφορίες το ΥΠΕΚΑ σχεδιάζει την...
παρέμβαση αυτή προκειμένου να αρθεί, εν μέρει, το αδιέξοδο που έχει δημιουργηθεί με τις επαναλαμβανόμενες κινητοποιήσεις του ΤΕΕ.
Με ανακοίνωση της Διοικούσας Επιτροπής του ΤΕΕ, που είναι αναρτημένη στο ιστοσελίδα του, αποφάσισε τη συνέχιση της αναστολής όλων των υπηρεσιών εξυπηρέτησης του Τεχνικού Επιμελητηρίου Ελλάδας, από τις 19 Οκτωβρίου μέχρι τις 28 Οκτωβρίου
Οι κινητοποιήσεις έχουν ως αποτέλεσμα να ανασταλεί η λειτουργία του πληροφοριακού ηλεκτρονικού συστήματος που διαχειρίζεται το Τεχνικό Επιμελητήριο και αφορά στην υποβολή αιτήσεων, τόσο για υπαγωγή στη ρύθμιση των αυθαιρέτων, όσο και στην κατάθεση των απαιτούμενων βεβαιώσεων από Μηχανικούς προκειμένου να διενεργηθούν μεταβιβάσεις ακινήτων, αγοραπωλησίες κ.λ.π.
Προκειμένου να συνεχιστεί απρόσκοπτα η διενέργεια δικαιοπραξιών από τους πολίτες και τους Συμβολαιογράφους, το ΥΠΕΚΑ, μελετά Νομοθετική Ρύθμιση η οποία θα κατατεθεί εντός των προσεχών ημερών στη Βουλή.
Η ρύθμιση θα καλύψει το υφιστάμενο κενό νόμου στις περιπτώσεις μη λειτουργίας για οποιονδήποτε λόγο του πληροφοριακού ηλεκτρονικού συστήματος  που διαχειρίζεται το Τ.Ε.Ε. και  για όσο χρονικό διάστημα δεν θα λειτουργεί, ώστε να είναι εφικτή σε κάθε περίπτωση η έκδοση βεβαίωσης από Μηχανικό η οποία θα προσαρτάται σε οιοδήποτε συμβόλαιο απαιτείται.
Σύμφωνα με κύκλους του ΥΠΕΚΑ, το Τεχνικό Επιμελητήριο Ελλάδας, που είναι τεχνικός σύμβουλος του Κράτους, οφείλει να αναλάβει τις ευθύνες που του αναλογούν και το υπουργείο προτίθεται να πράξει οτιδήποτε προβλέπεται από την κείμενη Νομοθεσία για την προάσπιση του Δημοσίου συμφέροντος.
Υπολογίζεται ότι, τα μη εισπραχθέντα έσοδα για το Ελληνικό Δημόσιο, μόνο από τα πρόστιμα και τα παράβολα που σχετίζονται με τη διαδικασία ρύθμισης για τις  αυθαίρετες κατασκευές, ανέρχονται σε περίπου 1.000.000 ευρώ ημερησίως.
Η ανακοίνωση αναστολής λειτουργίας όλων των υπηρεσιών εξυπηρέτησης του ΤΕΕ και τα αιτήματα των κινητοποιήσεων στο σύνδεσμο:
portal.tee.gr/portal/page/portal/TEE_HOME/TEE_HOME_NEW
 

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου