Καλώς ήρθατε στο Blog του Οδυσσέα! Καλή περιήγηση!

Αναζήτηση αυτού του ιστολογίου

Κυριακή 28 Οκτωβρίου 2012

Χαλάει ο καιρός - Έρχονται βροχές και καταιγίδες

Ισχυρές βροχές και καταιγίδες στο Ιόνιο, στα δυτικά, βόρεια και κεντρικά ηπειρωτικά, αυξημένες νεφώσεις στις υπόλοιπες περιοχές της χώρας και πολύ ενισχυμένους νότιους ανέμους στα πελάγη, περιμένουμε την Κυριακή 28 Οκτωβρίου 2012.

Σημειώνεται ότι τα φαινόμενα θα είναι έντονα στα βορειοδυτικά ηπειρωτικά καθώς και σε περιοχές της Ανατ. Μακεδονίας και της Θράκης.

Η θερμοκρασία θα κυμανθεί από 14 έως 22 βαθμούς στη Βόρεια Ελλάδα, από 15 έως 24 στην Κεντρική και Νότια Ελλάδα, από 16 έως 25 βαθμούς στη Δυτική Ελλάδα και από 20 έως 26 βαθμούς στα νησιά του Αιγαίου και στην Κρήτη.

Οι άνεμοι στο Αιγαίο θα πνέουν από νότιες διευθύνσεις, τοπικά σχεδόν θυελλώδεις. Σχεδόν θυελλώδεις νότιοι άνεμοι θα πνέουν στο Ιόνιο, με σταδιακή εξασθένιση μετά το μεσημέρι.Μεταβολή του καιρού από τα δυτικά με κατά τόπους έντονες βροχές και ενισχυμένους νότιους ανέμους προβλέπει η ΕΜΥ.

Τοπικές προγνώσεις
Χίος 
Συννεφιασμένος θα είναι ο ουρανός πάνω από την Χίο σήμερα, με την θερμοκρασία να κυμαίνεται από...
21 έως 22 βαθμούς Κελσίου και σχεδόν θυελλώδεις νότιους ανέμους ως 7 μποφόρ.

Μετά το μεσημέρι της ίδιας ημέρας θα επικρατήσουν οι ίδιες συνθήκες, με συννεφιά, με θερμοκρασία που θα φτάσει τους 21 βαθμούς Κελσίου και διατήρηση των ανέμων από νότια διεύθυνση και ένταση μέχρι 7 μποφόρ.

Για αύριο Δευτέρα 29/10, προβλέπεται συννεφιά, με το θερμόμετρο να κυμαίνεται από 21 έως 22 βαθμούς Κελσίου και σχεδόν θυελλώδεις νότιους ανέμους ως 7 μποφόρ.

Τις απογευματινές και βραδυνές ώρες ο καιρός θα παρουσιάσει επιδείνωση, με εκδήλωση καταιγίδας, με θερμοκρασία που θα φτάσει τους 21 βαθμούς Κελσίου και μικρή εξασθένιση των ανέμων, από νότια κατεύθυνση και ένταση μέχρι 6 μποφόρ.

Λέσβος
Συννεφιά προβλέπεται για την Μυτιλήνη σήμερα, με την θερμοκρασία να κυμαίνεται από 21 έως 23 βαθμούς Κελσίου και σχεδόν θυελλώδεις νότιους ανέμους έντασης 7 μποφόρ.

Τις απογευματινές και βραδυνές ώρες ο καιρός θα παραμείνει αμετάβλητος, με συννεφιά, με την θερμοκρασία στους 21 βαθμούς Κελσίου και διατήρηση των ανέμων από νότια διεύθυνση και ένταση μέχρι 7 μποφόρ.

Για αύριο Δευτέρα 29/10, προβλέπονται αραιές νεφώσεις, με το θερμόμετρο να κυμαίνεται από 21 έως 23 βαθμούς Κελσίου και σχεδόν θυελλώδεις νότιους ανέμους ως 7 μποφόρ.

Τις απογευματινές και βραδυνές ώρες ο καιρός θα παρουσιάσει επιδείνωση, με εκδήλωση καταιγίδας, με το θερμόμετρο να φτάνει τους 21 βαθμούς Κελσίου και διατήρηση των ανέμων από νότια διεύθυνση και ένταση μέχρι 7 μποφόρ. 

Ρόδος
Αρκετά συννεφιασμένος θα είναι ο καιρός στην Ρόδο σήμερα, με το θερμόμετρο να κυμαίνεται από 21 έως 23 βαθμούς Κελσίου και μέτριους νοτιοανατολικούς ανέμους ως 5 μποφόρ.

Τις απογευματινές και βραδυνές ώρες ο καιρός θα παραμείνει αμετάβλητος, με συννεφιασμένο ουρανό, με την θερμοκρασία να αγγίζει τους 21 βαθμούς Κελσίου και μικρή εξασθένιση των ανέμων, από νοτιοανατολική κατεύθυνση και ένταση μέχρι 4 μποφόρ.

Για αύριο Δευτέρα 29/10, προβλέπεται καλός καιρός με αραιή συννεφιά, με το θερμόμετρο να κυμαίνεται από 21 έως 24 βαθμούς Κελσίου και ισχυρούς νοτιοανατολικούς ανέμους με ένταση που θα φτάσει τα 6 μποφόρ.

Τις απογευματινές και βραδυνές ώρες ο καιρός θα παραμείνει αμετάβλητος, με σποραδική συννεφιά, με θερμοκρασία που θα αγγίξει τους 21 βαθμούς Κελσίου και μικρή εξασθένιση των ανέμων, από νοτιοανατολική κατεύθυνση και ένταση μέχρι 5 μποφόρ.

Μύκονος
Αραιές νεφώσεις προβλέπονται για την Μύκονο σήμερα, με την θερμοκρασία να κυμαίνεται από 22 έως 24 βαθμούς Κελσίου και ισχυρούς νοτιοανατολικούς ανέμους ως 6 μποφόρ.

Μετά το μεσημέρι της ίδιας ημέρας ο καιρός θα παρουσιάσει το ίδιο σκηνικό, με αραιές νεφώσεις, με θερμοκρασία που θα αγγίξει τους 22 βαθμούς Κελσίου και διατήρηση των ανέμων από νοτιοανατολική διεύθυνση και ένταση μέχρι 6 μποφόρ.

Για αύριο Δευτέρα 29/10, προβλέπεται καλός καιρός με αραιή συννεφιά, με το θερμόμετρο να κυμαίνεται από 22 έως 25 βαθμούς Κελσίου και ισχυρούς νότιους ανέμους με ένταση που θα φτάσει τα 6 μποφόρ.

Μετά το μεσημέρι της ίδιας ημέρας θα εκδηλωθεί ελαφριά επιδείνωση, με βροχοπτώσεις, με την θερμοκρασία στους 22 βαθμούς Κελσίου και μικρή εξασθένιση των ανέμων, από νοτιοδυτική κατεύθυνση και ένταση μέχρι 4 μποφόρ.
Αττική
Νεφώσεις με ασθενείς παροδικές βροχές περιμένουμε στην Αττική. Η θερμοκρασία θα φτάσει στους 23 ως 24 βαθμούς. Ισχυροί νότιοι άνεμοι θα πνέουν στο Σαρωνικό και στο Νότιο Ευβοϊκό.

Θεσσαλονίκη
Νεφώσεις με βροχή κατά περιόδους περιμένουμε στη Θεσσαλονίκη. Η θερμοκρασία θα φτάσει στους 20 ως 21 βαθμούς. Μέτριοι και τοπικά ισχυροί νότιοι άνεμοι θα πνέουν στο Θερμαϊκό.
 

Δευτέρα 29-10-2012
Από το απόγευμα ύφεση θα παρουσιάσει ο καιρός στις περισσότερες δυτικές και βόρειες περιοχές και οι άνεμοι σταδιακά θα εξασθενήσουν, όμως ισχυρές βροχές και καταιγίδες θα εκδηλώνονται στα νησιά του ανατολικού Αιγαίου και τα Δωδεκάνησα που θα εξασθενήσουν σταδιακά την Τρίτη.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου