Καλώς ήρθατε στο Blog του Οδυσσέα! Καλή περιήγηση!

Αναζήτηση αυτού του ιστολογίου

Τετάρτη 31 Οκτωβρίου 2012

Βροχές και καταιγίδες σήμερα Τετάρτη 31/10


Πρόσκαιρες βροχές ή καταιγίδες στα νοτιοανατολικά τμήματα του Αιγαίου, παροδικές νεφώσεις και τοπικές ομίχλες στην υπόλοιπη χώρα, αλλά και νέα επιδείνωση του καιρού από αργά το απόγευμα στη Δυτική Ελλάδα με βροχές και καταιγίδες, περιμένουμε σήμερα Τετάρτη 31 Οκτωβρίου 2012. 

Κατά τη διάρκεια της νύχτας προς Πέμπτη τα φαινόμενα θα επεκτεθούν ανατολικότερα, ενώ στο Βόρειο Ιόνιο και τα δυτικά ηπειρωτικά θα είναι κατά τόπους ιδιαίτερα ισχυρά.

Η θερμοκρασία θα κυμανθεί από 2 έως 14 βαθμούς στη Δυτική Μακεδονία, από 6 έως 18 στη Βόρεια Ελλάδα, από 7 έως 20 στην Κεντρική Ελλάδα και στην Ήπειρο, από 10 έως 21 βαθμούς στα υπόλοιπα ηπειρωτικά, από 12 έως 20 στο Βόρειο Αιγαίο και από 16 έως 23 βαθμούς στα υπόλοιπα νησιωτικά τμήματα του Αιγαίου και στην Κρήτη.

Οι άνεμοι στο Βόρειο Αιγαίο θα πνέουν από ανατολικές διευθύνσεις μέτριοι και στο υπόλοιπο Αιγαίο από διάφορες διευθύνσεις σχεδόν μέτριοι, στρεφόμενοι το βράδυ σε νοτιοανατολικούς μέτριους έως ισχυρούς. Μέτριοι νοτιοανατολικοί άνεμοι θα πνέουν στο Ιόνιο ενισχυόμενοι το απόγευμα σε ισχυρούς μέχρι σχεδόν θυελλώδεις, με περαιτέρω ενίσχυση το βράδυ σε θυελλώδεις και τοπικά πολύ θυελλώδεις.

Τοπικές προγνώσεις
Χίος

Αίθριο καιρό με σποραδικές νεφώσεις περιμένουμε στην Χίο, με την θερμοκρασία να κυμαίνεται από...
13 έως 20 βαθμούς Κελσίου και ασθενείς νότιους ανέμους ως 2 μποφόρ.

Τις απογευματινές και βραδυνές ώρες προβλέπεται μεταβολή του καιρού, με συννεφιά, με την θερμοκρασία να αγγίζει τους 18 βαθμούς Κελσίου και μικρή ενίσχυση των ανέμων, από νοτιοανατολική κατεύθυνση και ένταση μέχρι 3 μποφόρ.

Λέσβος
Καλός καιρός με αραιή συννεφιά προβλέπεται για την Μυτιλήνη, με την θερμοκρασία να κυμαίνεται από 13 έως 20 βαθμούς Κελσίου και άπνοια.

Τις απογευματινές και βραδυνές ώρες θα επικρατήσουν οι ίδιες συνθήκες, με τοπική συννεφιά, με την θερμοκρασία στους 16 βαθμούς Κελσίου και μικρή ενίσχυση των ανέμων, από νοτιοανατολική κατεύθυνση και ένταση μέχρι 2 μποφόρ.

Ρόδος
Αραιές νεφώσεις προβλέπονται για την Ρόδο, με τη θερμοκρασία να κυμαίνεται από 17 έως 21 βαθμούς Κελσίου και άπνοια.

Μετά το μεσημέρι της ίδιας ημέρας ο καιρός θα παρουσιάσει το ίδιο σκηνικό, με τοπική συννεφιά, με την θερμοκρασία στους 18 βαθμούς Κελσίου και μικρή ενίσχυση των ανέμων, από βορειοανατολική κατεύθυνση και ένταση μέχρι 2 μποφόρ. 

Μύκονος
Συννεφιά προβλέπεται για την Μύκονο, με τη θερμοκρασία να κυμαίνεται από 15 έως 22 βαθμούς Κελσίου και ασθενείς νότιους ανέμους με ένταση που θα φτάσει τα 3 μποφόρ.

Μετά το μεσημέρι της ίδιας ημέρας ο καιρός θα παραμείνει αμετάβλητος, με αρκετά συννεφιασμένο ουρανό, με το θερμόμετρο να φτάνει τους 19 βαθμούς Κελσίου και διατήρηση των ανέμων από νότια διεύθυνση και ένταση μέχρι 3 μποφόρ.

Αττική
Λίγες νεφώσεις που τις βραδινές ώρες θα αυξηθούν περιμένουμε την Τετάρτη στην Αττική. Η θερμοκρασία θα φτάσει στους 20 με 21 βαθμούς.

Οι άνεμοι στο Σαρωνικό και στο Νότιο Ευβοϊκό θα πνέουν αρχικά ασθενείς, αλλά από αργά το απόγευμα θα στραφούν σε νοτιοανατολικούς σχεδόν μέτριους με τάσεις ενίσχυσης.

Θεσσαλονίκη 
Λίγες νεφώσεις, πυκνότερες από το απόγευμα με πιθανότητα βροχής στα δυτικά, και περιορισμένη τοπικά ορατότητα νωρίς το πρωί, στη Θεσσαλονίκη.

Κατά τη διάρκεια της νύχτας προς Πέμπτη ο καιρός θα παρουσιάσει επιδείνωση με τοπικά ισχυρές βροχές και καταιγίδες.

Η θερμοκρασία θα φτάσει στους 18 βαθμούς. Σχεδόν μέτριοι έως μέτριοι ανατολικοί άνεμοι θα πνέουν στο Θερμαϊκό, με περαιτέρω ενίσχυση από το βράδυ.

Αναλυτική πρόγνωση


Νησιά ανατολικού Αιγαίου, Δωδεκάνησα
καιρός: νεφώσεις με τοπικές βροχές και στα νότια σποραδικές καταιγίδες.
Άνεμοι: μεταβλητοί 3 με 4 μποφόρ και αργότερα νοτιοανατολικοί.
Θερμοκρασία: από 17 έως 22 βαθμούς κελσίου. Στα βόρεια 2 με 3 βαθμούς χαμηλότερη.

Κυκλάδες, Κρήτη
καιρός: νεφώσεις παροδικά αυξημένες. Τοπικές βροχές και σποραδικές καταιγίδες θα εκδηλωθούν στην Κρήτη και πιθανώς πρόσκαιρα στις Κυκλάδες.
Άνεμοι: αρχικά δυτικοί νοτιοδυτικοί 3 με 5 μποφόρ όπου βαθμιαία θα στραφούν σε νοτιοανατολικούς 3 με 4 μποφόρ.
Θερμοκρασία: από 18 έως 23 βαθμούς κελσίου.

Μακεδονία, Θράκη
καιρός: στην κεντρική Μακεδονία νεφώσεις παροδικά αυξημένες με πιθανότητα τοπικών βροχών. Στις υπόλοιπες περιοχές λίγες νεφώσεις που το βράδυ στη δυτική Μακεδονία θα αυξηθούν.
Άνεμοι: ασθενείς και βαθμιαία νοτιοανατολικοί 3 με 4 μποφόρ.
Θερμοκρασία: από 8 έως 20 βαθμούς κελσίου. Στη δυτική Μακεδονία από 2 έως 16 βαθμούς κελσίου.

Νησιά Ιονίου, Ήπειρος, δυτική Στερεά, δυτική Πελοπόννησος
καιρός: αραιές νεφώσεις που βαθμιαία θα πυκνώσουν. Στα βορειοδυτικά από το απόγευμα θα σημειωθούν τοπικές βροχές και από το βράδυ σποραδικές καταιγίδες που τη νύχτα θα ενταθούν.
Άνεμοι: ανατολικοί νοτιοανατολικοί 3 με 5 μποφόρ και από το απόγευμα στο βόρειο Ιόνιο 6 τοπικά 7 μποφόρ.
Θερμοκρασία: από 13 έως 23 βαθμούς κελσίου. Στην Ήπειρο κατά τόπους από 6 έως 19 βαθμούς κελσίου.

Θεσσαλία, ανατολική Στερεά, Εύβοια, ανατολική Πελοπόννησος
καιρός: λίγες πρόσκαιρες νεφώσεις.
Άνεμοι: αρχικά μεταβλητοί και βαθμιαία νοτιοανατολικοί 3 με 4 μποφόρ.
Θερμοκρασία: από 09 έως 23 βαθμούς κελσίου.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου