Καλώς ήρθατε στο Blog του Οδυσσέα! Καλή περιήγηση!

Αναζήτηση αυτού του ιστολογίου

Παρασκευή 28 Σεπτεμβρίου 2012

Αιολικό πάρκο στην ΠΓΔΜ...made in Greece

Οι ανεμογεννήτριες θα τοποθετηθούν στο πρώτο αιολικό πάρκο της γειτονικής χώρας, στην πόλη Bogdanci, 10 μόλις χιλιόμετρα από τα σύνορα με την Ελλάδα.

Η συνολική εγκατεστημένη ισχύς του πάρκου θα ανέρχεται στα 36,8 MW. 
Το έργο κατοχυρώθηκε στη Siemens έπειτα από...
μία μακρά διαγωνιστική διαδικασία, στην οποία δόθηκε ιδιαίτερη έμφαση στη συμμόρφωση με το ρυθμιστικό πλαίσιο και τους κανόνες διαφάνειας για προμήθειες του Δημοσίου.
Η Siemens Ελλάδος επεκτείνει τις στρατηγικές συνεργασίες της στον κλάδο της ενέργειας, προσθέτοντας την ELEM, την κρατική εταιρεία παραγωγής ηλεκτρισμού της Πρώην Γιουγκοσλαβικής Δημοκρατίας της Μακεδονίας (ΠΓΔΜ), στο χαρτοφυλάκιο των πελατών της.

H καινοτομία
Πιο συγκεκριμένα, η εταιρεία υπέγραψε, από κοινού με τη Siemens Wind Power Δανίας, σύμβαση για παραγγελία αξίας €41,1 εκατομμυρίων, η οποία αφορά την προμήθεια, την εγκατάσταση και τη θέση σε λειτουργία 16 ανεμογεννητριών SWT-2.3-93.
Η ανεμογεννήτρια SWT-2.3-93 της Siemens, ισχύος 2,3 MW, η οποία θα χρησιμοποιηθεί στο συγκεκριμένο αιολικό πάρκο, ενδείκνυται για περιοχές με μέτρια ταχύτητα ανέμων και έντονο στροβιλισμό.
Διαθέτει πτερύγια με διάμετρο 93 μέτρα, τα οποία είναι κατασκευασμένα με την αποκλειστική μέθοδο της Siemens IntegralBlade®, για την καλύτερη δυνατή εκμετάλλευση του αιολικού δυναμικού σε δεδομένες ανεμολογικές συνθήκες.
Παράλληλα, διαθέτει το σύστημα λογισμικού WebWPS SCADA, το οποίο προσφέρει δυνατότητες απομακρυσμένου ελέγχου και συνεχούς ενημέρωσης μέσω ενός απλού web browser.
Το λογισμικό βοηθά στην αποδοτική λειτουργία της ανεμογεννήτριας, συλλέγοντας κρίσιμα δεδομένα για τα μηχανικά και ηλεκτρικά μέρη, τη διασύνδεση με το δίκτυο, αλλά και τις μετεωρολογικές συνθήκες.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου