Καλώς ήρθατε στο Blog του Οδυσσέα! Καλή περιήγηση!

Αναζήτηση αυτού του ιστολογίου

Παρασκευή 28 Σεπτεμβρίου 2012

Η «Αποστολή» δίπλα σε ευπαθείς ομάδες της Σύρου

Η «Αποστολή» δίπλα σε ευπαθείς ομάδες της ΣύρουΣκοπός η ανακούφιση των συνανθρώπων μας στο νησί

Κλιμάκιο του Φιλανθρωπικού Οργανισμού της Ιεράς Αρχιεπισκοπής Αθηνών «Αποστολή» και του ΙΣΑ βρίσκεται σήμερα στη Σύρο με σκοπό την Ιερά Μητρόπολη Σύρου, στο Γενικό Νοσοκομείο και στο Κοινωνικό Φαρμακείου του Δήμου Σύρου.

Ο Επικεφαλής του κλιμακίου της «Αποστολής» Κωνσταντίνος Δήμτσας, Γενικός Διευθυντής του Οργανισμού, έτυχε θερμής υποδοχής από τον Γενικό Αρχιερατικό Επίτροπο της Ιεράς Μητροπόλεως π.Φλαβιανό Αλμπεσκου, ακολούθησε...
η τελετή παράδοσης καιπαραλαβής στην Ιερά Μητρόπολη , όπου ο κ. Δήμτσαςμετέφερε τις ευχές του Μακαριωτάτου Αρχιεπισκόπου Αθηνών και πάσης Ελλάδος κ.κ. Ιερωνύμου Β’, τονίζοντας ιδιαίτερα την αμέριστη συμπαράσταση και τις ευλογίες του Σεβ. Μητροπολίτου Σύρου κ. Δωροθέου για την υλοποίηση αυτής της αποστολής με γνώμονα την ανακούφιση των συνανθρώπων μας στο νησί της Σύρου.



Η Ιερά Μητρόπολις Σύρου έχει συμβάλλει τα μέγιστα για την προσφορά φαρμάκων σε ανασφάλιστους και σε ευπαθείς κοινωνικές ομάδες της Σύρου. Με την διαρκή στήριξη του Μητροπολίτη κ. Δωροθέου σε κάθε πάσχοντα η ίδια η Μητρόπολη αγοράζει από φαρμακεία ότι χρειάζεται και διατίθενται σε πολλούς οικονομικά ασθενέστερους συνανθρώπους μας.

Η μέριμνα και η αγκαλιά του Μητροπολίτου αποτελεί το καταφύγιο περίθαλψης αρκετών ανθρώπων που βρίσκουν ανακούφιση και φροντίδα.

Μετέπειτα ο κ. Δήμτσας με τους συνεργάτες του και τον Πρόεδρο του Ιατρικού Συλλόγου Αθηνών κ. Γεώργιο Πατούλη μετέβη στο Γενικό Νοσοκομείο Σύρου όπου τους υποδέχθηκαν ο Διοικητής κ. Δημήτριος Τσιργής και ο Αντιδήμαρχος Σύρου κ. Δημήτριος Ρουσσος.

Ο Γενικός Διευθυντής της «Αποστολής» ζήτησε να ενημερωθεί για τα προβλήματα και τις αντιξοότητες στην παροχή των υπηρεσιών υγείας και περίθαλψης, τις ελλείψεις των νοσηλευτικών μονάδων και ακολούθησε στη συνέχεια η παράδοση της βοήθειας προς ενίσχυση των λειτουργικών αναγκών του Νοσοκομείου και του Κοινωνικού Φαρμακείου του Δήμου.

Χαρακτηριστικά ο κ. Δήμτσας τόνισε ότι: « βρισκόμαστε εδώ με την πνευματική συγκατάθεση του Ποιμενάρχη σας Σεβ. Μητροπολίτου κ. Δωροθέου και την από κοινού πρόθεση μαζί του αλλά και με τη συνεργασία του ΙΣΑ να στηρίξουμε τις ανάγκες σας, να συμπληρώσουμε τα κενά στις ελλείψεις σας, να σταθούμε αρωγοί στην προσπάθεια να καλυτερεύσει το μέλλον της υγείας σε όλους τους συνανθρώπους μας.

Είναι σταθμός για το Ιατρείο Κοινωνικής Αποστολής και σημείο αναφοράς στις προτεραιότητες μας η πρωτεύουσα των Κυκλάδων η Σύρος. Είναι χαρά και ανακούφιση και για εμάς που μπορούμε να συνεισφέρουμε σ’ αυτό που χρειάζεστε τώρα αυτή την δύσκολη οικονομική συγκυρία όπου για άλλη μία φορά η Εκκλησία στηρίζει και ενισχύει όσους έχουν ανάγκη. Εμείς μικρό λιθαράκι συμπληρώνουμε στο θεάρεστο πνευματικό έργο του Σεβ. Μητροπολίτη κ. Δωροθέου, ωστόσο θα είμαστε πάντα δίπλα σας όποτε ζητήσετε τη βοήθεια μας με αγάπη και ζήλο να ανταποκριθούμε στις προσδοκίες σας».

Ο Πρόεδρος του ΙΣΑ κ. Γεώργιος Πατούλης επεσήμανε: Ευχαριστούμε τον Σεβ. Μητροπολίτη κ. Δωρόθεο και είναι σε όλους γνωστό το έργο του. Το υλικό αυτό που σας προσφέρουμε είναι υλικό ζωής, στηρίζουμε τις ανάγκες σας και θα συνεχίσουμε να είμαστε δίπλα σας. Οι ανασφάλιστοι πολίτες που συνεχώς αυξάνονται σ´ αυτούς πρέπει να δώσουμε μια παρουσία. Ο ρόλος μας εδώ είναι συμβολικός και αποσκοπεί να ενισχύσουμε την ήδη αδιάκοπη προσπάθεια σας.



Αμέσως μετά ακολούθησε Συνέντευξη Τύπου στην αίθουσα του Δημοτικού Συμβουλίου όπου δόθηκε η δυνατότητα ο κ. Δήμτσας να ενημερώσει για τη συμβολή της «Αποστολής» και του ΙΣΑ σε ανασφάλιστους πολίτες μέσω του Ιατρείου Κοινωνικής Αποστολής και των παραρτημάτων αλλά και να μεταφέρει την εμπειρία των ακριτικών οδοιπορικών υγείας σε άγονες γραμμές της ελληνικής επικράτειας από το νοτιοανατολικότερο σημείο της Ευρώπης το Καστελόριζο μέχρι το βορειότερο σημείο της Ελλάδος τον Έβρο.

Με αφορμή το 3ο Ετήσιο Συνέδριο Πρόληψης Νοσημάτων και Προαγωγής της Υγείας που έλαβε χώρα στο Πνευματικό Κέντρο της Ερμούπολης του Δήμου Σύρου ο κ. Δήμτσας μετέφερε τους χαιρετισμούς του Αρχιεπισκόπου κ. Ιερωνύμου και υπογράμμισε ότι:

« η Αποστολή δεν έχει όρια και σύνορα. Είναι παρών με ένα σύνολο κοινωνικών παρεμβάσεων που σηματοδοτεί την επιτακτική ανάγκη να βοηθήσουμε όλοι ν’ αλλάξει η ζωή μας. Αυτή είναι η εντολή του Αρχιεπισκόπου μας , η δική μας υποχρέωση και αδιάκοπα θα παλεύουμε για την υλοποίηση της. Η πρόληψη και η προαγωγή της υγείας με αφορμή το 3ο Ετήσιο Συνέδριο σας αποτελούν βασικούς άξονες ενός αρτιμελούς συστήματος υγείας και κοινωνικής αλληλεγγύης ,είναι υψηλής προτεραιότητας η διασφάλιση της οργανωμένης και αξιόπιστης περίθαλψης στον πάσχοντα συνάνθρωπο. Η Εκκλησία διαδραματίζει σημαντικό ρόλο σε οποιαδήποτε προσπάθεια αναβάθμισης της κοινωνικής διαβίωσης με ορόσημο την αντιμετώπιση των προβλημάτων σε κάθε τομέα συμπεριλαμβανομένου και της υγείας.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου