Καλώς ήρθατε στο Blog του Οδυσσέα! Καλή περιήγηση!

Αναζήτηση αυτού του ιστολογίου

Παρασκευή 28 Σεπτεμβρίου 2012

Στο ΣΔΟΕ λίστα με αγοραπωλησίες ακινήτων από Ελληνες στη Βρετανία

Στο ΣΔΟΕ λίστα με αγοραπωλησίες ακινήτων από Ελληνες στη ΒρετανίαΑναζητώντας χρήματα στα ακίνητα του… Λονδίνου

Με τα ταμεία του ελληνικού δημοσίου να έχουν στερέψει από πηγές κι έσοδα και τη φοροδιαφυγή να παραμένει η μεγάλη «πληγή» της ελληνικής κοινωνίας, η λύση για την ελληνική κυβέρνηση αναζητήθηκε στο Λονδίνο.

Όπως αναφέρουν οι New York Times, τα κτηματομεσιτικά γραφεία της Βρετανίας άνοιξαν...
τα αρχεία τους κι έψαξαν τις συμφωνίες που έχουν συναφθεί, ιδιαίτερα για ακίνητα στο South Kensington, την αγαπημένη περιοχή του διεθνούς τζετ σετ.

Σύμφωνα με την εφημερίδα, οι βρετανικές αρχές έχουν ήδη συντάξει μία λίστα με περίπου 400 Ελληνες που αγόρασαν και πώλησαν ακίνητα στο Λονδίνο από το 2009.

Προς το παρόν, η λίστα δεν έχει δοθεί στη δημοσιότητα, αναφέρουν οι New York Times και οι ελληνικές αρχές βρίσκονται στο στάδιο διερεύνησης προκειμένου να διαπιστωθεί εάν οι συγκεκριμένοι έχουν εξαπατήσει τις αρχές με αδήλωτο πλούτο. Στη λίστα, σύμφωνα πάντα με την εφημερίδα, περιλαμβάνονται επιχειρηματίες, τραπεζίτες, εφοπλιστές ακόμη και αθλητές.

«Δεν είναι ακόμη σαφές εάν έχουν παραβιάσει κάποιο νόμο» αναφέρει στην εφημερίδα ο κ. Χάρις Θεοχάρης, γενικός γραμματέας Πληροφοριακών Συστημάτων του υπ. Οικονομικών.

Πάντως, όπως επισημαίνουν οι New York Times, μεγάλα ποσά των χρημάτων που έχουν μεταφερθεί στο εξωτερικό, δεν έχουν τοποθετηθεί στην Ελβετία, αλλά σε χώρες, όπως η Σιγκαπούρη και η Γεωργία.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου