Καλώς ήρθατε στο Blog του Οδυσσέα! Καλή περιήγηση!

Αναζήτηση αυτού του ιστολογίου

Τετάρτη 26 Σεπτεμβρίου 2012

Ερώτηση του Κώστα Τριαντάφυλλου για τη στέγαση των υπηρεσιών του ΕΟΠΠΥ στη Χίο

Ερώτηση προς τους Υπουργούς: Εργασίας, Κοινωνικής Ασφάλισης και Πρόνοιας και Υγείας για το θέμα της στέγασης των υπηρεσιών του ΕΟΠΠΥ στη Χίο κατέθεσε ο βουλευτής Χίου Κώστας Τριαντάφυλλος.Σ' αυτήν αναφέρει:

"Η ανάγκη εξοικονόμησης χρημάτων και από τις λειτουργικές δαπάνες των υπουργείων είναι επιτακτική, όχι μόνο εξαιτίας των όρων της...
δανειακής σύμβασης, αλλά στο πλαίσιο μιας ορθολογικής χρήσης του δημόσιου χρήματος και διαχείρισης της Δημόσιας περιουσίας.

Με τη λειτουργία του ΕΟΠΥΥ και τις αλλαγές που έγιναν στη διάρθρωση των υγειονομικών και διοικητικών υπηρεσιών των ασφαλιστικών ταμείων έγιναν ανακατατάξεις και στη στέγαση των υπηρεσιών τους.

Για παράδειγμα, οι διοικητικές υπηρεσίες του ΕΟΠΥΥ στη Χίο στεγάζονται σε μισθωμένο κτίριο, ξεχωριστά από τις υγειονομικές, οι οποίες στεγάζονται στο ιδιόκτητο κτίριο του ΙΚΑ στην αντίθετη άκρη της πόλης της Χίου.

Επειδή, πρώτιστο μέλημα των δημόσιων λειτουργών πρέπει να είναι η όσο το δυνατόν καλύτερη αξιοποίηση των δημοσίων πόρων

Επειδή, στη Χίο υπάρχουν δημόσια κτίρια τα οποία θα μπορούσαν να χρησιμοποιηθούν για να στεγάσουν τις υπηρεσίες του ΕΟΠΥΥ, εξοικονομώντας σημαντικά ποσά από το κόστος των μισθωμάτων

Επειδή, στο νεόδμητο, ιδιόκτητο κτίριο που στεγάζει το ΙΚΑ υπάρχουν αναξιοποίητοι χώροι δεκάδων τετραγωνικών μέτρων

Ερωτώνται οι κύριοι Υπουργοί

1. Ποιο είναι το μηνιαίο κόστος που δαπανάται για μισθώματα υπηρεσιών του ΕΟΠΥΥ στη Χίο;

2. Υπάρχει σχεδιασμός για την εξοικονόμηση χρημάτων και την καλύτερη λειτουργία του Οργανισμού, με τη στέγαση υπηρεσιών στα διαθέσιμα ιδιόκτητα Δημόσια κτίρια (συστέγαση στο ΙΚΑ) και αν, ναι, ποιες είναι οι ενέργειες στις οποίες σκοπεύετε να προβείτε;"

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου