Καλώς ήρθατε στο Blog του Οδυσσέα! Καλή περιήγηση!

Αναζήτηση αυτού του ιστολογίου

Τετάρτη 26 Σεπτεμβρίου 2012

Φόρος 40% στα κρυφά εισοδήματα

Φόρος 40% στα κρυφά εισοδήματαΣτο μικροσκόπιο οι διαφορές μεταξύ δηλώσεων και καταθέσεων

Aντιμέτωποι με φόρο έως και 40% στη διαφορά καταθέσεων και δηλωθέντων εισοδημάτων αναμένεται να βρεθούν σύντομα όσοι φορολογούμενοι έχουν στην τράπεζα ή έβγαλαν στο εξωτερικό περισσότερα από όσα δήλωσαν στην Εφορία.

Σύμφωνα με την εφημερίδα Τα Νέα, στο συρτάρι του αρμόδιου υφυπουργού Οικονομικών Γ. Μαυραγάνη βρίσκεται...
πρόταση νομοθετικής ρύθμισης, σύμφωνα με την οποία θα επιβληθεί φόρος στη διαφορά που προκύπτει ανάμεσα στα ποσά των εμβασμάτων εξωτερικού ή στο ύψος των καταθέσεων εσωτερικού και στα δεδομένα των δηλώσεων φορολογίας εισοδήματος φυσικών προσώπων από το 2000 έως σήμερα.

Προϋπόθεση για να επιβληθεί ο φόρος, βέβαια, είναι αφενός το υπουργείο Οικονομικών να έχει στη διάθεσή του τον πλήρη κατάλογο των φορολογουμένων οι οποίοι είτε έβγαλαν στο εξωτερικό είτε διαθέτουν σε τραπεζικές καταθέσεις εντός Ελλάδας ποσά τα οποία υπερβαίνουν τα δηλωθέντα εισοδήματά τους.

Σύμφωνα με πληροφορίες, το Σώμα Δίωξης Οικονομικού Εγκλήματος έχει ζητήσει επιπλέον στοιχεία, πέραν της λίστας των 54.246 φυσικών προσώπων που έβγαλαν από το 2009 και μετά στο εξωτερικό περισσότερα από 22 δισ. ευρώ, τόσο από την Ελληνική Ενωση Τραπεζών όσο και από τη Γενική Γραμματεία Πληροφορικών Συστημάτων (ΓΓΠΣ).

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου