Καλώς ήρθατε στο Blog του Οδυσσέα! Καλή περιήγηση!

Αναζήτηση αυτού του ιστολογίου

Σάββατο 18 Αυγούστου 2012

Οι πολιτικοί να καθήσουν στα γραφεία τους και να αφήσουν τους ανθρώπους της πρώτης γραμμής να σβήσουν τη φωτιά της Χίου


Καλές είναι οι συσκέψεις, αλλά δεν πρέπει να γίνονται όταν καίγεται ο ...κώλος μας...

Σχολιάζει ο 
Οδυσσέας Κοκκινάκης

Καλά θα κάνουν τα πολιτικά πρόσωπα και οι διάφοροι παρατρεχάμενοι τους να αφήσουν τους ανθρώπους της πρώτης γραμμής, που έχουν επιφορτιστεί με το έργο του σχεδιασμού της κατάσβεσης της πυρκαγιάς, που καίει ανεξέλεγκτα τη Χίο από τα ξημερώματα και έχει χωρίσει το νησί στα δύο, να δουν τι θα κάνουν, ώστε να περιορίσουν το μέγεθος της καταστροφής.

Το έργο των...
πολιτικών προσώπων της Χίου, σταματάει... στο επίπεδο της πρόληψης της πυρκαγιάς. Θα έπρεπε τις όποιες συσκέψεις να τις έχουν κάνει πριν καν μπει ο Μάιος, όποτε αρχίζει και η περίοδος αυξημένου κινδύνου για πυρκαγιές. Οι βουλευτές, ο περιφερειάρχης και γενικά οι άρχοντες του νησιού από τότε να έχουν ζητήσει να δημιουργηθούν πολυάριθμες αντιπυρικές ζώνες.

Δεν είναι δυνατόν να εκκενώνεται στρατόπεδο, υπό το φόβο ότι μπορεί να πλησιάσει φωτιά σ' αυτό.

Με το να κάνουν συσκέψεις στην τούρλα του Σαββάτου, δε δίνουν λύσεις στο πρόβλημα. Και η αποτίμηση της καταστροφής από την πυρκαγιά, που σίγουρα είναι μεγάλη, δεν μπορεί να γίνει ενώ ακόμα μαίνεται η φωτιά.

Επίσης, να επισημάνουμε και κάτι ακόμα. Με εντολές η φωτιά δεν πρόκειται να σβήσει. Χρειάζονται χέρια, κλαδιά και μάνικες...

Σίγουρα, αφού η πύρινη λαίλαπα ολοκληρώσει το καταστροφικό της έργο, οι πολιτικοί και οι πολιτικάντηδες θα έχουν το χρόνο να κάνουν τη λεζάντα τους πάνω από τα αποκαήδια.  

Τα παραπάνω τα γράφουμε με αφορμή τη σύσκεψη που γίνεται υπό τον υπουργό Ναυτιλίας και Αιγαίου Κωστή Μουσουρούλη, στην οποία παρίσταντο, ο αντιπεριφεριάρχης Κώστας Γανιάρης, ο δήμαρχος Χίου Πολύδωρος Λαμπρινούδης, ο αρχηγός του Πυροσβεστικού Σώματος  και άλλοι, ώστε να καταγράψουν τη ζημιά που έχει γίνει και να συντονίσουν τις ενέργειες που πρέπει να γίνουν ώστε να επιτευχθεί ο στόχος της κατάσβεσης της φωτιάς.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου