Καλώς ήρθατε στο Blog του Οδυσσέα! Καλή περιήγηση!

Αναζήτηση αυτού του ιστολογίου

Δευτέρα 27 Αυγούστου 2012

Την Τετάρτη στον Εισαγγελέα ο εμπρηστής της Χίου

Γιός πυροσβέστη ο εμπρηστής της Χίου!

Συνελήφθη την Κυριακή, σύμφωνα με ανακοίνωση της Πυροσβεστικής, με την αυτόφωρο διαδικασία, για την πυρκαγιά που εκδηλώθηκε στη Ράχη Καρδαμύλων, στις 26/08/2012 και ώρα 5:20 π.μ., ο Ι.Σ. 24 ετών, για εμπρησμό αγροτοδασικής έκτασης κατ’ εξακολούθηση. Σύμφωνα με τις αρχές πρόκειται για...
γιό μόνιμου πυροσβέστη.

Κατά την απολογία του, ομολόγησε 14 ακόμη πυρκαγιές στο βόρειο τμήμα της νήσου Χίου, μεταξύ των οποίων και τρεις πυρκαγιές που είχαν σημειωθεί το 2011. Τη Δευτέρα θα οδηγηθεί στον εισαγγελέα Πρωτοδικών Χίου.

Οι έρευνες στη Χίο συνεχίζονται.

Σημειώνεται ότι από τα μέχρι στιγμής διαθέσιμα στοιχεία των Ανακριτικών Γραφείων του Πυροσβεστικού Σώματος σχηματίστηκαν δικογραφίες για πρόκληση εμπρησμού σε αγροτοδασικές εκτάσεις σε βάρος 250 ατόμων: 26 για πρόθεση και 224 για αμέλεια.

Στο πλαίσιο της αυτοφώρου διαδικασίας συνελήφθησαν 82 άτομα, 17 για εμπρησμό από πρόθεση και 65 για εμπρησμό από αμέλεια. Προφυλακιστέα κρίθηκαν δύο εκ των παραπάνω ατόμων.

Προθεσμία για να 
απολογηθεί την Τετάρτη

Προθεσμία για να απολογηθεί την Τετάρτη ζήτησε και έλαβε ο κατηγορούμενος για τον εμπρησμό στην περιοχή Ράχη στα Καρδάμυλα της Χίου. Ο 24χρονος άντρας ομολόγησε χθες (Κυριακή) 14 ακόμη πυρκαγιές στο βόρειο τμήμα του νησιού, μεταξύ των οποίων και τρεις πυρκαγιές που είχαν σημειωθεί το 2011. Ο άντρας παραδέχθηκε στην απολογία του ότι προκάλεσε ανυπολόγιστες καταστροφές στο νησί, επειδή δεν τον προσέλαβαν στο πυροσβεστικό σώμα.

Εναντίον του 24χρονου κρατουμένου απαγγέλθηκαν κατηγορίες για εμπρησμό σε δάσος από πρόθεση, τελεσθείς από κακοβουλία, και εμπρησμός κατ' εξακολούθηση από πρόθεση, από την οποία θα μπορούσε να προκύψει κοινός κίνδυνος σε ξένα πράγματα και πρόσωπα.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου