Καλώς ήρθατε στο Blog του Οδυσσέα! Καλή περιήγηση!

Αναζήτηση αυτού του ιστολογίου

Κυριακή 19 Αυγούστου 2012

Νέα ένταση στην Ύδρα - Με αποδοκιμασίες και συνθήματα υποδέχτηκαν τους αστυνομικούς

Η σύλληψη γνωστής ιδιοκτήτριας εστιατορίου για φοροδιαφυγή οδήγησε σε πρωτοφανείς για το νησί ταραχές. Γιούχαραν τη νέα ομάδα αστυνομικών που έφτασε το βράδυ στο νησί. Σε πλήρη εξέλιξη οι έλεγχοι της οικονομικής αστυνομίας.

Mε το απογευματινό δρομολόγιο του Flying Cat 1 από τον Πειραιά για Ύδρα μετέβησαν στο νησί λίγο πριν τις 9 το βράδυ περισσότεροι από 45 αστυνομικοί.

Οι κάτοικοι ετοιμάζαν...
θερμή υποδοχή με αποδοκιμασίες στους αστυνομικούς κατά την άφιξη τους . Στη θέα των ΜΑΤ οι κάτοικοι άρχισαν να φωνάζουν συνθήματα και να ειρωνεύονται τους αστυνομικούς.

Η διμοιρία παρατεταγμένη με πλήρη εξάρτυση προκάλεσε την οργή των κατοίκων ενώ το κλιμάκιο της οικονομικής αστυνομίας εξακολουθεί να ελέγχει τα καταστήματα για φορολογικές παραβάσεις.

Το χρονικό

Όλα ξεκίνησαν την Παρασκευή, κατά τον έλεγχο κλιμακίου της Οικονομικής Αστυνομίας οδηγήθηκε στο αυτόφωρο γνωστή επιχειρηματίας της Ύδρας, ιδιοκτήτρια εστιατορίου καθώς εντοπίστηκε να μην κόβει αποδείξεις.

Η 60χρονη γυναίκα εξαιτίας της έντασης και της ψυχολογικής πίεσης, αντιμετώπισε σοβαρό πρόβλημα υγείας, λιποθύμησε και χρειάστηκε να μεταφερθεί στο νοσοκομείο ενώ την θέση της ενώπιον της δικαιοσύνης έλαβε ο γιος της.

Μέσα σε λίγη ώρα πλήθος κόσμου συγκεντρώθηκε έξω από το αστυνομικό τμήμα αντιδρώντας στη σύλληψη και το γεγονός πως η παραμονή στο κρατητήριο θα διαρκούσε όλο το Σαββατοκύριακο αφού η σύλληψη έγινε ημέρα Παρασκευή.


φωτό από wwwhydramysoul.blogspot.gr/
φωτό από wwwhydramysoul.blogspot.gr/

Ο κόσμος παρέμεινε έξω από το τμήμα κατά τη διάρκεια όλης της νύχτας εγκλωβίζοντας το κλιμάκιο των αστυνομικών! Σύμφωνα μάλιστα με το Mega οι αγανακτισμένοι κάτοικοι έκοψαν το ρεύμα και το νερό κρατώντας κυριολεκτικά ομήρους τους αστυνομικούς.

Όταν το κλιμάκιο της οικονομικής Αστυνομίας επιχείρησε να προσεγγίσει το λιμάνι προκειμένου να επιβιβαστεί στο Flying Cat 1 με το οποίο θα επέστρεφε στον Πειραιά μαζί με το συλληφθέντα επιχειρηματία, οι κάτοικοι προπηλάκισαν ακόμη και το πλήρωμα του πλοίου.

Με σκάφος του Πολεμικού Ναυτικού διμοιρία των ΜΑΤ έφτασε στο νησι προκειμένου να καταστείλει κάθε πιθανό επεισόδιο.

Ωστόσο η ένταση και οι διαπληκτισμοί δεν έλειψαν ενώ οι άνδρες των ΜΑΤ προχώρησαν σε χρήση χημικών.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου