Καλώς ήρθατε στο Blog του Οδυσσέα! Καλή περιήγηση!

Αναζήτηση αυτού του ιστολογίου

Πέμπτη 23 Αυγούστου 2012

Πράσινος Δακτύλιος: νέα αναβολή λόγω “πράσινου σήματος”

Για την 1η Οκτωβρίου μετατίθεται η εφαρμογή του «Πράσινου Δακτυλίου» σε μια νέα αναβολή για την υλοποίηση του μέτρου.

“Πέτρα του σκανδάλου” είναι, σύμφωνα με πληροφορίες της “Καθημερινής”, το προβλεπόμενο ειδικό πράσινο σήμα το οποίο... θα έπρεπε να τοποθετηθεί στα οχήματα που έχουν δικαίωμα διέλευσης από τους δρόμους του κέντρου.

Όπως αναφέρει το δημοσίευμα, το ΥΠΕΚΑ υποστηρίζει ότι ο σχετικός νόμος δεν προέβλεπε την υποχρέωση προμήθειας του ειδικού πράσινου σήματος, ενώ οι εκπρόσωποι της Τροχαίας θεωρούν ότι το ειδικό σήμα είναι απαραίτητο για την αποτελεσματικότερη εφαρμογή και αστυνόμευση του μέτρου.

Πρόκειται για ακόμα μια αναβολή στον Πράσινο Δακτύλιο, ο οποίος θα ετίθετο σε ισχύ από την 1η Σεπτεμβρίου.

Στον Πράσινο Δακτύλιο θα κυκλοφορούν:

- Ολα τα Ι.Χ. και μικρά φορτηγά (τεχνολογίας Euro 5 ή μεταγενέστερης) με άδεια πρώτης κυκλοφορίας μετά την 1-1-2011 και εκπομπές διοξειδίου του άνθρακα κάτω των 140g/km.

- Ολα τα Ι.Χ. και μικρά φορτηγά με άδεια πρώτης κυκλοφορίας μετά το 1990 θα κινούνται με το ισχύον σύστημα μονών – ζυγών.

- Λεωφορεία και φορτηγά (2,2- 12 τόνοι) με ημερομηνία πρώτης άδειας κυκλοφορίας μετά το 1990.

Στον Πράσινο Δακτύλιο δεν θα κυκλοφορούν:

- Τα οχήματα με ημερομηνία πρώτης άδειας κυκλοφορίας προ του 1990. Θα επιτρέπονται μόνο τις ημέρες και ώρες που δεν ισχύει ο μικρός δακτύλιος.

- Λεωφορεία και φορτηγά (2,2- 12 τόνοι) με άδεια πρώτης κυκλοφορίας προ του 1990. Ωστόσο θα κινούνται σε Αττική Οδό και κύριες οδούς προς λιμάνια.
Πηγή: econews.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου