Καλώς ήρθατε στο Blog του Οδυσσέα! Καλή περιήγηση!

Αναζήτηση αυτού του ιστολογίου

Τετάρτη 8 Αυγούστου 2012

Έρχονται βροχές με... ζέστη! - Από την Παρασκευή πέφτει η θερμοκρασία

Μεταβολή του καιρού με σποραδικές βροχές ακόμη και καταιγίδες αρχικά στα βόρεια και το απόγευμα στα κεντρικά ηπειρωτικά. Τα φαινόμενα πιθανώς να είναι κατά τόπους έντονα. Η θερμοκρασία σε πτώση κυρίως στα βόρεια. Στην υπόλοιπη χώρα θα διατηρηθεί σε υψηλά επίπεδα.

Τοπικές προγνώσεις
για την Πέμπτη
Χίος
Για αύριο Πέμπτη 9/8, προβλέπεται ηλιοφάνεια, με την θερμοκρασία να κυμαίνεται από...
26 έως 32 βαθμούς Κελσίου και μέτριους βόρειους ανέμους έντασης 5 μποφόρ. Τις απογευματινές και βραδυνές ώρες θα επικρατήσουν οι ίδιες συνθήκες, με καθαρό ουρανό, με το θερμόμετρο να φτάνει τους 30 βαθμούς Κελσίου και διατήρηση των ανέμων από βόρεια διεύθυνση και ένταση μέχρι 5 μποφόρ.

Αττική
Περιμένουμε ηλιοφάνεια, με τη θερμοκρασία να κυμαίνεται από 29 έως 36 βαθμούς Κελσίου και μέτριους βορειοανατολικούς ανέμους, ως 4 μποφόρ.

Τις απογευματινές και βραδυνές ώρες, ο καιρός θα παρουσιάσει το ίδιο σκηνικό, με αίθριο καιρό, με το θερμόμετρο να φτάνει τους 31 βαθμούς Κελσίου και διατήρηση των ανέμων από βόρεια διεύθυνση και ένταση μέχρι 4 μποφόρ.

Θεσσαλονίκη
Περιμένουμε αίθριο καιρό με σποραδικές νεφώσεις, με το θερμόμετρο να κυμαίνεται από 26 έως 32 βαθμούς Κελσίου και ασθενείς νοτιοδυτικούς ανέμους έντασης 3 μποφόρ.

Μετά το μεσημέρι της ίδιας ημέρας περιμένουμε αλλαγή στο σκηνικό του καιρού, με καθαρό ουρανό, με θερμοκρασία που θα αγγίξει τους 28 βαθμούς Κελσίου και μικρή εξασθένιση των ανέμων, από νότια κατεύθυνση και ένταση μέχρι 2 μποφόρ.

Αναλυτική πρόγνωση 
Νησιά ανατολικού Αιγαίου, Δωδεκάνησα
Καιρός: αίθριος. Λίγες πρόσκαιρες νεφώσεις στα βόρεια.
Άνεμοι: από βόρειες διευθύνσεις 4 με 6 μποφόρ.
Θερμοκρασία: από 27 έως 37 βαθμούς Κελσίου.
Κυκλάδες, Κρήτη
Καιρός: αίθριος.
Ανεμοι: βόρειοι 4 με 6 μποφόρ.
Θερμοκρασία: από 26 έως 36 βαθμούς Κελσίου. Στη νοότια Κρήτη η μέγιστη θα είναι 2 με 3 βαθμούς υψηλότερη.

Μακεδονία, Θράκη
Καιρός: τοπικές νεφώσεις οι οποίες βαθμιαία θα αυξηθούν και θα σημειωθούν σποραδικοί όμβροι ή καταιγίδες. Τα φαινόμενα που πιθανώς θα είναι κατά τόπους έντονα από το βράδυ θα περιοριστούν στη δυτική και κεντρική Μακεδονία.
Άνεμοι: μεταβλητοί 3 και στα ανατολικά βορειοανατολικοί τοπικά 4 μποφόρ.
Θερμοκρασία: από 21 έως 36 βαθμούς Κελσίου.

Νησιά Ιονίου, Ήπειρος, δυτική Στερεά, δυτική Πελοπόννησος
Καιρός: αρχικά αίθριος. Τις μεσημβρινές-απογευματινές ώρες στα ηπειρωτικά θα αναπτυχθούν τοπικές νεφώσεις και στα ορεινά της Ηπείρου και της δυτικής Στερεάς θα σημειωθούν σποραδικοί όμβροι ή καταιγίδες πιθανώς κατά τόπους ισχυρές.
Άνεμοι: ασθενείς και στο Ιόνιο βορειοδυτικοί 4 τοπικά 5 μποφόρ.
Θερμοκρασία: από 23 έως 38 και τοπικά 39 βαθμούς Κελσίου.
Θεσσαλία, ανατολική Στερεά, Εύβοια, ανατολική Πελοπόννησος
Καιρός: αρχικά αίθριος. Τις μεσημβρινές-απογευματινές ώρες στα ηπειρωτικά θα αναπτυχθούν τοπικές νεφώσεις και στη Θεσσαλία, την κεντρική Στερεά και πιθανώς τη βόρεια Πελοπόννησο κυρίως στα ορεινά θα σημειωθούν σποραδικοί όμβροι και πιθανώς καταιγίδες.
Άνεμοι: ανατολικοί βορειοανατολικοί 3 με 4 και στα ανατολικά τοπικά 5 μποφόρ.
Θερμοκρασία: από 22 έως 38 και τοπικά 39 βαθμούς Κελσίου.
Παρασκευή 10-08-2012
Καιρός: αρχικά στη δυτική-κεντρική Μακεδονία, τη βόρεια Θεσσαλία, το βορειοδυτικό Αιγαίο και από το μεσημέρι στα υπόλοιπα ηπειρωτικά (πλην Θράκης), νεφώσεις με τοπικές βροχές και σποραδικές καταιγίδες, οι οποίες πιθανώς να είναι κατά τόπους ισχυρές. Εξασθένηση των φαινόμενων το βράδυ στις περισσότερες περιοχές. Στην υπόλοιπη χώρα γενικά αίθριος.
Άνεμοι: από βόρειες διευθύνσεις 3 με 5 και στο Αιγαίο τοπικά 6 μποφόρ.
Θερμοκρασία: σε πτώση.
Σάββατο 11-08-2012
Καιρός: αρχικά στη δυτική-κεντρική Μακεδονία, τη Θεσσαλία, το βορειοδυτικό Αιγαίο και βαθμιαία στο Ιόνιο και τα υπόλοιπα ηπειρωτικά, νεφώσεις με σποραδικές βροχές και καταιγίδες κυρίως τις μεσημβρινές και απογευματινές ώρες. Τα φαινόμενα θα είναι κατά τόπους έντονα. Στην υπόλοιπη χώρα γενικά αίθριος.
Άνεμοι: από βόρειες διευθύνσεις 3 με 5 και στο Αιγαίο τοπικά 6 μποφόρ.
Θερμοκρασία: σε μικρή περαιτέρω πτώση.
Κυριακή 12-08-2012
Καιρός: στη δυτική-κεντρική Μακεδονία, τη Θεσσαλία, το βόρειο Αιγαίο, την Εύβοια και βαθμιαία στα υπόλοιπα ηπειρωτικά, νεφώσεις με σποραδικές βροχές και καταιγίδες. Τα φαινόμενα που κατά τόπους τις πρωινές ώρες πιθανώς να είναι έντονα από το απόγευμα θα ασθενήσουν. Στην υπόλοιπη χώρα λίγες νεφώσεις με πιθανότητα όμβρων στα νησιά του Ιονίου και την ορεινή Κρήτη.
Άνεμοι: από βόρειες διευθύνσεις 3 με 5 και τοπικά στα πελάγη 6 μποφόρ.
Θερμοκρασία: χωρίς αξιόλογη μεταβολή με τη μέγιστη τιμή στους 28 με 31 βαθμούς στις περισσότερες περιοχές της χώρας.
Δευτέρα 13-08-2012
Καιρός: γενικά αίθριος. Τοπικές νεφώσεις στα ηπειρωτικά τις μεσημβρινές και απογευματινές ώρες με πιθανότητα πρόσκαιρων όμβρων στα ορεινά.
Άνεμοι: από βόρειες διευθύνσεις 3 με 5 και στο νοτιοανατολικό Αιγαίο 6 με 7 μποφόρ.
Θερμοκρασία: σε μικρή άνοδο.
Τρίτη 14-08-2012
Καιρός: γενικά αίθριος με λίγες τοπικές νεφώσεις στα ηπειρωτικά τις μεσημβρινές και απογευματινές ώρες.
Άνεμοι: από βόρειες διευθύνσεις 3 με 5 και στο νοτιοανατολικό Αιγαίο 6 με 7 μποφόρ.
Θερμοκρασία: σε νέα μικρή άνοδο.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου