Καλώς ήρθατε στο Blog του Οδυσσέα! Καλή περιήγηση!

Αναζήτηση αυτού του ιστολογίου

Δευτέρα 20 Αυγούστου 2012

Μεταφορά τραυματία πυροσβέστη σε καρότσα αγροτικού

-Αρνήθηκε ο διοικητής του νοσοκομείου να στείλει κοντά στο μέτωπο της φωτιάς ασθενοφόρο
-Φοβερά πράγματα συμβαίνουν στη Χίο του 2012!

Γράφει ο  
Οδυσσέας Κοκκινάκης

Σε περιοχή που κινούνται 100άδες άνθρωποι προκειμένου να συνδράμουν το έργο των εντεταλμένων οργάνων από το κράτος, πυρόσβεσης της φωτιάς που καίει τρία 24ώρα από άκρη σ' άκρη ολόκληρη τη Χίο, το Σκυλίτσειο νοσοκομείο και συγκεκριμένα ο διοικητής του, αρνήθηκε σε τηλεφωνική επικοινωνία που είχε με τον...
αντιδήμαρχο Χίου, πρώην δήμαρχο Αμανής, Γιώργο Χρίτη να στείλει ασθενοφόρο, ώστε να βρίσκεται στο Μετόχι, δηλαδή σε μια απόσταση ασφαλείας, ώστε αν συμβεί οποιοσδήποτε τραυματισμός να μπορέσει γρήγορα να βρίσκεται στο σημείο που θα χρειαστεί.

Μάλιστα, ζήτησε από τον κ. Χρίτη, ο οποίος βρισκόταν στο πύρινο μέτωπο να του στείλει το αυτονόητο αίτημα για την ύπαρξή ασθενοφόρου κοντά στο μέτωπο της φωτιάς, εγγράφως.  

Για κακή τύχη του διοικητή του νοσοκομείου, ένας πυροσβέστης, τραυματίστηκε στο γόνατο, με αποτέλεσμα να πρέπει να γίνει άμεση μεταφορά του στο νοσοκομείο.

Η έλλειψη ασθενοφόρου, έχει αισθητή. Ειδοποιήθηκε το νοσοκομείο, όμως το ασθενοφόρο, ήθελε πάρα πολύ ώρα, για να φτάσει από τη χώρα, στο Μετόχι, και να παραλάβει τον ασθενή.

Έτσι, ο αντιδήμαρχος Αμανής, ειδοποίησε το ασθενοφόρο της Βολισσού να μεταβεί στο Μετόχι, για να παραλάβει τον τραυματία.

Επειδή, όμως κρίθηκε ότι το περιστατικό ήταν επείγον, ο τραυματίας πυροσβέστης, μεταφέρθηκε στην καρότσα αγροτικού οχήματος, συνοδεία γιατρού, που του έδωσε τις πρώτες βοήθειες.  

Ο τραυματίας κτύπησε το γόνατο του και του το έδωσαν πρόχειρα, ενώ του έβαλαν  πράγματα από κάτω  από το πόδι του, ώστε να μην το λυγίζει.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου