Καλώς ήρθατε στο Blog του Οδυσσέα! Καλή περιήγηση!

Αναζήτηση αυτού του ιστολογίου

Τετάρτη 1 Αυγούστου 2012

Στο "κόκκινο" το Νοσοκομείο Μυτιλήνης


Τον καμπανάκι του κινδύνου για την οριακή κατάσταση που βρίσκεται το Νοσοκομείο Μυτιλήνης, κρούει σε ερώτηση που κατέθεσε προς τον Υπουργό Υγείας, ο βουλευτής Λέσβου του ΣΥΡΙΖΑ Γιάννης Ζερδελής. Ο βουλευτής τονίζει ότι λόγω των πολλών οφειλών των ταμείων το Νοσοκομείο αδυνατεί να καλύψει τις βασικές του ανάγκες, ενώ εκφράζει τη...
διαφωνία του στη σχεδιαζόμενη συγχώνευση κλινικών τονίζοντας ότι αυτό θα υποβαθμίσει ακόμη περισσότερο τις υπηρεσίες υγείας στους πολίτες της Λέσβου.

Αναλυτικά η ερώτηση προς τον Υπουργό Υγείας

«....Οι οφειλές των ταμείων (ΟΓΑ, ΙΚΑ), ενταγμένων στον ΕΟΠΥΥ, ανέρχονται περί τα 11 εκατομμύρια ευρώ και η καθυστέρηση καταβολής τους καθιστούν πλέον την λειτουργία του νοσοκομείου οριακή ενώ το ενδεχόμενο να διακοπεί η λειτουργία του είναι ορατό. Οι εφημερίες είναι προβληματικές και επισφαλείς. Οι γιατροί πληρώθηκαν τις εφημερίες του πρώτου τριμήνου του 2012 κουρεμένες κατά 20%» αναφέρει μεταξύ άλλων ο κ. Ζερδελής.

Ο ίδιος τονίζει για τις συνενώσεις κλινικών «...Οι σχεδιαζόμενες συνενώσεις των δυο παθολογικών και της πνευμονολογικής σε μια κλινική, των δυο χειρουργικών κλινικών σε μια και της Οφθαλμολογικής κλινικής της ΩΡΛ κλινικής και του Ουρολογικού σε μια κλινική θα υποβαθμίσουν ακόμη περισσότερο το Νοσοκομείο και η κάλυψη στις εφημερίες θα είναι ανεπαρκής».

Και καταλήγει «Επειδή στην ακριτική Λέσβο οι μνημονιακές πολιτικές των περικοπών στο χώρο της υγείας θα εισπραχθούν ως απώλεια ανθρώπινων ζωών.

Επειδή η ακριτική Λέσβος βρίσκεται στην περίοδο της οικονομικής κρίσης με αναγνωρισμένο έλλειμμα στις υπηρεσίες υγείας και με κίνδυνο να μην έχει καν τη στοιχειώδη υγειονομική κάλυψη.

Επειδή με πρόσχημα την δημοσιονομική κατάσταση της χώρας προωθείται συστηματικά η απαξίωση και η κατεδάφιση του Ε.Σ.Υ. και η πλήρης ιδιωτικοποίηση της δημόσιας περίθαλψης

Ερωτάσθε, κύριε Υπουργέ:

Σε ποιες ενέργειες θα προβείτε άμεσα και εντός ποιου χρονοδιαγράμματος προκειμένου να καταβληθούν οι οφειλές στο Γ. Ν. Μυτιλήνης; Ακριβώς σε ποιο ποσό ανέρχονται οι οφειλές των ταμείων προς το Νοσοκομείο; Ποια μέτρα θα λάβετε προκειμένου να αποτραπεί η σχεδιαζόμενη συνένωση κλινικών και η κατάρρευση του Νοσοκομείου Μυτιλήνης;»

Πηγή: aegeantimes.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου