Καλώς ήρθατε στο Blog του Οδυσσέα! Καλή περιήγηση!

Αναζήτηση αυτού του ιστολογίου

Τετάρτη 22 Αυγούστου 2012

Για πέμπτη μέρα το μέτωπο της φωτιάς στη Χίο καλά κρατεί

Η φωτιά στον Ασπρόλακκο, καίει αργά, αλλά σταθερά και κατευθύνεται προς τα Ρετσινάδικα, 4-5 χιλιόμετρα μετά τη διασταυρωση του Αγ. Ισιδώρου, για Πιτυός, στο δρόμο Χίο προς Βολισσό.

Γράφει ο  
Οδυσσέας Κοκκινάκης

Ενώ η φωτιά στη Χίο ακόμα καίει ανεξέλεγκτα προς το βορρά σε χαράδρα, στον...
Ασπρόλακκο, περίπου στο 26ο χιλιόμετρο Χίου-Βολισσού, με μέτωπο που εκτίνεται σε μεγάλη απόσταση, κάποιοι θεωρούν ότι η φωτιά έσβησε.

Όλη η επιχείρηση που έγινε τις τελευταίες μέρες στήθηκε με βάση την προστασία των χωριών της Νότιας Χίου. Και στην αρχή πολύ ορθά έγινε, αφού εκεί ήταν το μεγάλο πρόβλημα.

Όμως από το απόγευμα της Κυριακής, όπου το μέτωπο της φωτιάς κατέβηκε στην Ελίντα, δεν υπήρξε καμία κινητοποίηση. Περιμέναν να καεί όλη η περιοχή γύρω από την παραλία της Ελίντας, να προχωρήσει προς στην Μακριά Άμμο, ώστε τη Δευτέρα, το μεσημέρι να στήσουν επιχείρηση, με την παρουσία τριών ελικοπτέρων και μεγάλης επίγειας δύναμης, ώστε να θέσουν υπό έλεγχο τη φωτιά, το απόγευμα.

Δεν έγινε όμως το ίδιο με το μέτωπο της φωτιάς που είχε ξεφύγει από τον Ανάβατο το οποίο προχωράει για πέμπτη μέρα τώρα, με αργό αλλά σταθερό ρυθμό.

Οπως όλα δείχνουν η φωτιά αυτή θα κάψει τα πάντα στο περασμά της, ώστε να βγει στο κεντρικό δρόμο στα Ρετσινάδικα, δηλαδή 4-5 χιλιόμετρα από τον Αγ. Ισίδωρο, κόμβος για Πιτυός, προς τη Βολισσό.

Εκεί δυνάμεις που αναμένεται να συγκεντρωθούν τις πρώτες πρωινές ώρες, θα προσπαθήσουν να ανακόψουν τη φόρα του πύρινου μετώπου, ώστε να μην περάσει το κεντρικό δρόμο.

Αυτή τη στιγμή στο σημείο είναι ένα πυροσβεστικό όχημα, δύο υδροφόρες, δύο αστυνομικά οχήματα και δύο οχήματα του στρατού, μικρά τζιπ.

Οι παραπάνω απλά παρακολουθούν την πορεία της φωτιάς, που όπως προαναφέραμε κινείται αργά με βόρεια διεύθυνση, ενώ ο αέρας φυσάει από τα ανατολικά προς τα δυτικά και τα βόρεια.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου