Καλώς ήρθατε στο Blog του Οδυσσέα! Καλή περιήγηση!

Αναζήτηση αυτού του ιστολογίου

Τρίτη 28 Αυγούστου 2012

Κάνει πρεμιέρα τη Δευτέρα ο «πράσινος δακτύλιος»

Κάνει πρεμιέρα τη Δευτέρα ο «πράσινος δακτύλιος»Ελεύθερα θα κυκλοφορούν τα οχήματα αντιρρυπαντικής τεχνολογίας

Πρεμιέρα κάνει τη Δευτέρα 3 Σεπτεμβρίου ο «πράσινος δακτύλιος». Αυτό αποφασίστηκε σε σειρά συσκέψεων που έγιναν χθες στο υπουργείο Περιβάλλοντος.

Ειδικότερα, επιτρέπεται η...
κυκλοφορία στο μικρό δακτύλιο χωρίς περιορισμό των Ι.Χ. αυτοκινήτων και των φορτηγών οχημάτων κάτω των 2,2 τόνων, εφόσον είναι τεχνολογίας Euro 5 ή μεταγενέστερης και εφόσον εκπέμπουν διοξείδιο του άνθρακα λιγότερο από 140g/km. Το ίδιο ισχύει και για τα υβριδικά οχήματα.

Τα υπόλοιπα οχήματα επιτρέπεται να κινούνται εντός του μικρού δακτυλίου με το γνωστό εκ περιτροπής σύστημα των «μονών - ζυγών».

Τα όρια του Δακτυλίου ορίζονται από τις παρακάτω οδούς και λεωφόρους: Αλεξάνδρας - Ζαχάρωφ - Μεσογείων - Φειδιππίδου - Μιχαλακοπούλου - Σπ. Μερκούρη - Βρυάξιδος -Υμηττού - Ηλ. Ηλιού - Α. Φραντζή – Λ. Συγγρού - Χαμοστέρνας - Πειραιώς - Ι. Οδός -Κωνσταντινουπόλεως - Αχιλλέως – Πλ. Καραϊσκάκη - Καρόλου - Μάρνη - 28ης Οκτωβρίου (Πατησίων) - Αλεξάνδρας.

Οι ημέρες και ώρες ισχύος του δακτυλίου είναι οι εξής: Δευτέρα έως Πέμπτη, ώρες 07.00 έως 20.00, Παρασκευή, ώρες 07.00΄ έως 15.00. Ο Δακτύλιος δεν ισχύει τα Σάββατα, τις Κυριακές, τις επίσημες αργίες, καθώς και τις ημέρες που πραγματοποιούνται 24ωρες απεργίες των Μέσων Μαζικής Μεταφοράς.

Συγκεκριμένα προβλέπονται τα εξής:

-Κυκλοφορούν ελεύθερα στον μικρό δακτύλιο τα ΙΧ οχήματα και τα φορτηγά κάτω των 2,2 τόνων εφόσον είναι τεχνολογίας Euro 5 και μεταγενέστερης και εφόσον εκπέμπουν διοξείδιο του άνθρακα λιγότερο από 140 g/km. Για τα υβριδικά, ισχύει μόνο ο περιορισμός του διοξειδίου του άνθρακα. -Τα υπόλοιπα οχήματα επιτρέπεται να κινούνται εντός του μικρού δακτυλίου με το σύστημα των «μονών/ζυγών».

-Απαγορεύεται η κυκλοφορία στον μεγάλο δακτύλιο των λεωφορείων και των φορτηγών άνω των 2,2 τόνων με πρώτη άδεια κυκλοφορίας στην Ελλάδα πριν από την 1η Ιανουαρίου 1990. Στην απαγόρευση δεν περιλαμβάνονται η Νέα Εθνική Οδός Αθηνών-Λαμίας, η Λεωφόρος Κηφισού και η Λεωφόρος Αθηνών με εξαίρεση το τμήμα από τη διασταύρωση με την Κηφισού έως την οδό Αχιλλέως.

-Η ημερομηνία της 1.1.1990 επικαιροποιείται αυτόματα κάθε ημερολογιακό έτος ώστε κάθε φορά να ισχύει η απαγόρευση για οχήματα μεγαλύτερα των 22 ετών.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου