Γλυκιά και πλούσια γεύση
Υλικά για 4-6 άτομα
150 γραμμάρια αμυγδαλόψιχα
300 γραμμάρια ζάχαρη
ασπράδια αυγών
1 κουταλιά της σούπας...
σοκολάτα κουβερτούρα τριμμένη
Άχνη ζάχαρη για πασπάλισμα
Εκτέλεση
Σε μια κατσαρόλα ρίχνουμε το νερό και το αφήνουμε να βράσει για περίπου 20 λεπτά.
Κατόπιν ρίχνουμε τα αμύγδαλα και τα ζεματάμε για άλλα 20 λεπτά, όταν είναι έτοιμα τους αφαιρούμε τη φλούδα και τα βάζουμε στο φούρνο να στεγνώσουν.
Έπειτα τα βάζουμε στο μπλέντερ μαζί με τη ζάχαρη και τα θρυμματίζουμε μέχρι να γίνουν χοντρό σιμιγδάλι.
Τα βάζουμε σε μια τερίνα, προσθέτουμε τα ασπράδια -ελαφρά χτυπημένα- και τα ανακατεύουμε με ένα ξύλινο κουτάλι μέχρι να γίνουν μια μαλακιά μάζα. Ρίχνουμε τη σοκολάτα και συνεχίζουμε το ανακάτεμα.
Βάζουμε τη μάζα μέσα σε μια σακούλα, με απλό κορνέ. Τοποθετούμε πάνω σε μια λαμαρίνα μια λαδόκολλα και πάνω σ' αυτή φτιάχνουμε με τη σακούλα του κορνέ μικρές μάζες όπως είναι και τα σου.
Τα βάζουμε σε μέτριο φούρνο στους 180 βαθμούς με αντιστάσεις να ψηθούν για περίπου 20 λεπτά της ώρας. Όταν ψηθούν τα αποσύρουμε, τα ξεκολλάμε από το χαρτί και είναι έτοιμα.
Σερβίρονται ζεστά ή κρύα με λίγη ζάχαρη άχνη από πάνω
Πηγή: sidagi.gr
Καλώς ήρθατε στο Blog του Οδυσσέα! Καλή περιήγηση!
Ετικέτες
Χίος
(4255)
Βολισσός
(192)
ΟΧΣΑ
(141)
Οινούσσες
(131)
Βροντάδος
(84)
Πυργί
(80)
Μεστά
(54)
Κάμπος
(39)
Χαλκειός
(36)
Αρμόλια
(32)
Καλλιμασιά
(29)
Καλαμωτή
(24)
Ποταμιά
(20)
Λεπτόποδα
(19)
Κουρούνια
(18)
Πισπιλούντα
(18)
Κέραμος
(17)
Θυμιανά
(16)
Χάλανδρα
(15)
Καρυές
(13)
Λαγκάδα
(13)
Καμπιά
(12)
Νένητα
(12)
Δαφνώνας
(11)
Βίκι
(9)
Νεοχώρι
(8)
Πιραμά
(7)
Ελευσίνα
(5)
Κηφισιά
(4)
Γρου
(2)
Αναζήτηση αυτού του ιστολογίου
Εγγραφή σε:
Σχόλια ανάρτησης (Atom)
Δεν υπάρχουν σχόλια:
Δημοσίευση σχολίου