Καλώς ήρθατε στο Blog του Οδυσσέα! Καλή περιήγηση!

Αναζήτηση αυτού του ιστολογίου

Τετάρτη 22 Αυγούστου 2012

Αίτημα από Χιο για καταβολή αποζημιώσεων, λόγω ζημιών από την πυρκαγιά

Την οικονομική στήριξη των καλλιεργητών και βασικά της μαστίχας, των οποίων καταστράφηκε το 40%, περίπου των μαστιχόδεντρων, ζήτησε ο δήμαρχος Χίου Πολύδωρος Λαμπρινούδης, από τον υπουργό Αγροτικής Ανάπτυξης Αθ. Τσαυτάρη.

Την  επιστολή του...
κοινοποίησε στον υπουργό Ναυτιλίας και Αιγαίου, βουλευτή Χίου, Κωστή Μουσουρούλη, στο βουλευτή ΠΑΣΟΚ Κώστα Τριαντάφυλλο, στον περιφερειάρχη Βορείου Αιγαίου Νάσο Γιακαλή και τον αντιπεριφερειάρχη Π.Ε. Χίου Κώστα Γανιάρη.

Το πλήρες κείμενο της επιστολής του κ. Λαμπρινούδη, έχει ως εξής:

"Σας γνωρίζουμε ότι η μεγάλη πυρκαγιά, που πλήττει τη Χίο, κατέστρεψε δασικές και καλλιεργήσιμες εκτάσεις - ελαιόδεντρα, σχίνους κλπ - και το 40% περίπου των μαστιχόδεντρων της περιοχής.

Η τεράστια οικονομική και οικολογική καταστροφή, που προκλήθηκε στο νησί μας και τους κατοίκους, είναι ανυπολόγιστη, λαμβάνοντας υπόψη ότι το βασικό προϊόν της περιοχής και μοναδικό στον κόσμο, η μαστίχα, υπέστη μεγάλο πλήγμα.

Γι' αυτούς τους λόγους, παρακαλούμε να μεριμνήσετε, ώστε άμεσα να καταβληθούν οι αποζημιώσεις στους παραγωγούς μας.

Είμαστε στη διάθεσή σας για κάθε πληροφόρηση και συνδρομή στο έργο σας, προκειμένου να αρχίσουν και να ολοκληρωθούν, σε σύντομο χρόνο, οι διαδικασίες για την καταβολή αποζημίωσης στους πληγέντες".

Υπενθυμίζουμε ότι ο δήμος Χίου, με χθεσινή επιστολή του, είχε ζητήσει από τα υπουργεία Εσωτερικών και Οικονομικών ποσό 1,5 εκατ. ευρώ για την κάλυψη εξόδων για την  πυρόσβεση της φωτιάς στη Χίο.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου