Καλώς ήρθατε στο Blog του Οδυσσέα! Καλή περιήγηση!

Αναζήτηση αυτού του ιστολογίου

Τρίτη 28 Αυγούστου 2012

Απαγορεύθηκε το κυνήγι στα καμένα της Χίου για τρία χρόνια

Απαγορεύτηκε το κυνήγι όλων των θηραμάτων σε έκταση εμβαδού 258.031 στρεμμάτων για τρία χρόνια απο 27-08-2012 μεχρι 26-08-2015 στις περιοχές των δημοτικών και τοπικών κοινοτήτων, Καρυών, Δαφνώνα, Αγίου Γεωργίου Συκούση, Αρμολίων, Καλαμωτής, Πυργίου, Ολύμπων, Μεστών, Ελάτας, Λιθίου, Αυγωνύμων, Αναβάτου και Πιτυούς του Δήμου Χίου, του Νομού Χίου λόγω, των εξαιρετικά δυσμενών συνθηκών για τα θηράματα εξ αιτίας του μεγέθους της πυρκαγιάς που ξέσπασε τα ξημερώμα του Σαββάτου 18 Αυγούστου.


Η έκταση για την οποία ισχύει η απαγόρευση ορίζεται ως εξής:

Βόρεια : Αρχίζει από τη θέση Αψιλές επί της  επαρχιακής οδού Χίου – Βολισσού όπου ξεκινά ο δασικός δρόμος που οδηγεί στη θέση «Λίμνη- Κουκουδότσουμπος» και με κατεύθυνση ανατολική ακολουθεί την επαρχιακή οδό μέχρι τον κόμβο με τον δρόμο προς Ανάβατο στη θέση Δεκαοχτώ. 

Ανατολικά: Από το θέση Δεκαοχτώ ακολουθεί τον χωματόδρομο προς Ανάβατο μέχρι τη θέση Ανδρόλακκος πλησίον του υφιστάμενου ποιμνιοστασίου. 

Στη συνέχεια με κατεύθυνση Νότια φθάνει στο ύψωμα Σπιλάκια στο υφιστάμενο τριγωνομετρικό σημείο. 

Από εκεί και σε ευθεία νοητή γραμμή φθάνει στην εκκλησία της Παναγιάς της Αρβανίτισσας στην ομώνυμη θέση, από την οποία ακολουθώντας τον υφιστάμενο χωματόδρομο καταλήγει στην επαρχιακή οδό Χίου – Αυγωνύμων την οποία ακολουθεί με κατεύθυνση ανατολική μέχρι τη διασταύρωση προς Αγία Παρασκευή μετά τη Μονή Κουρνά. 

Από το σημείο αυτό συνεχίζει νότια επί του υφιστάμενου ασφαλτοστρωμένου δρόμου ο οποίος οδηγεί στον οικισμό Δαφνώνα αφού διέλθει από το γεφύρι Αγίου Φανουρίου. Από τον οικισμό Δαφνώνα ακολουθεί με κατεύθυνση Νοτιοδυτική το δρόμο προς Καναβουτσάτο – Άγιο Θωμά και στη συνέχει α ακολουθώντας τον αγροτικό δρόμο συναντά την επαρχιακή οδό Αγ. Γεωργίου Συκούση – Αυγωνύμων στο ύψος του γηπέδου του  Αγ. Γεωργίου Συκούση.

Από το σημείο αυτό κατέρχεται στον ποταμό Κατράρη τον οποίο ακολουθεί μέχρι το γεφύρι του Κοντυλόπου όπου καταλήγει και η ομώνυμη παράκαμψη. Στη συνέχεια ακολουθεί τον παλιό επαρχιακό δρόμο μέχρι τη θέση Ισιο όπου συναντά τυφλό αγροτικό δρόμο τον οποίο ακολουθεί μέχρι το τέλος του. 

Στη συνέχεια ακολουθεί ευθεία νοητή γραμμή μέχρι την εκκλησία της  Παναγίας Σικελιάς. Κατόπιν  ακολουθεί τον ασφαλτόδρομο μέχρι να συναντήσει την επαρχιακή οδό Θολοποταμίου- Καλαμωτής την οποία ακολουθεί περνώντας ανατολικά του φράγματος Κατράρη φθάνοντας στον οικισμό της Καλαμωτής.
 
Από τον οικισμό της Καλαμωτής ακολουθεί την επαρχιακή οδό Καλαμωτής – Αρμολίων μέχρι που να συναντήσει την επαρχιακή οδό Χίου-Μεστών την οποία ακολουθεί μέχρι τον δυτικό κόμβο Πυργίου προς Ολύμπους.
 
Στη συνέχεια συνεχίζει το δρόμο προς το μοναστήρι Αγίου Γεωργίου τον οποίο ακολουθεί μέχρι τη θέση Μαζιά όπου συναντά δεξιά αγροτικό δρόμο. Ακολουθεί στη συνέχεια τον αγροτικό δρόμο προς Λακκιά μέχρι που να συναντήσει το δρόμο που με κατεύθυνση δυτική καταλήγει σε μάντρα στη θέση Δυσσακάς. Από την διασταύρωση αυτή με κατεύθυνση νότια ακολουθεί το ρέμα Νικήτα Λαγκάδι ως τη ακτογραμμή.

Νότια:  Ακολουθεί την ακτογραμμή μέχρι το Δυτικό όριο.
Δυτικά: Ακολουθεί την ακτογραμμή από Νότο προς Βορρά μέχρι τη θέση Βαθιά Λαγκάδα πριν την περιοχή Τηγάνι Σιδηρούντας. 

Στη συνέχεια ανέρχεται ανώνυμο ρέμα μέχρι τη κορυφογραμμή Κουκουδότσουμπου όπου υπάρχει τριγωνομετρικό σημείο. 

Από εκεί ακολουθεί την νεοδιανοιχθεισα αντιπυρική ζώνη μέχρι να φθάσει στη θέση Λίμνη στο τέλος του υφιστάμενου δασικού δρόμου.

 Στη συνέχεια με κατεύθυνση Βόρεια ακολουθεί τον δασικό δρόμο μέχρι τη θέση Αψιλές από όπου και ξεκίνησε.

Η διάταξη αυτή να τοιχοκολληθεί στους πίνακες ανακοινώσεων της Δ/νσης Δασών Χίου, του Δήμου Χίου και του Κυνηγετικού Συλλόγου Χίου.
Οι παραβάτες της παρούσας διώκονται σύμφωνα με τις δ/ξεις του άρθρου 287 παρ. 18 του Ν.Δ. 86/69.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου