Καλώς ήρθατε στο Blog του Οδυσσέα! Καλή περιήγηση!

Αναζήτηση αυτού του ιστολογίου

Κυριακή 12 Αυγούστου 2012

Βαθιά το «μαχαίρι» στο μισθολόγιο των ΔΕΚΟ

Βαθιά το «μαχαίρι» στο μισθολόγιο των ΔΕΚΟΠοιοι θα βρεθούν αντιμέτωποι με αναδρομικές μειώσεις

Επιχείρηση με τον κωδικό «μισθολόγιο ΔΕΚΟ» βρίσκεται σε πλήρη εξέλιξη από την κυβέρνηση που περιλαμβάνει οριζόντιες περικοπές αμοιβών που σε ορισμένες περιπτώσεις μπορεί να φτάσουν και στο 50% με κατάργηση ειδικών επιδομάτων και έκτακτων αμοιβών για...
υπερωρίες και αποζημιώσεις καθώς και καθολική εφαρμογή του πλαφόν των 2.000 ευρώ στις συνολικές αποδοχές εργαζομένων.

Σύμφωνα με το κυβερνητικό σχέδιο , η χωρίς εξαιρέσεις εφαρμογή του εναίου μισθολογίου στις ΔΕΚΟ και μάλιστα αναδρομικά από τον Νοέμβριο του 2011, θα επιφέρει κατά μέσο όρο απώλειες 400 ευρώ το μήνα σε 68.000 εργαζομένους αφού ο στόχος είναι από τις περικοπές να εξοικονομηθούν 300 εκατ. ευρώ για το νέο πακέτο των 11,5 δισ. ευρώ.

Οι πληροφορίες που έχουν φθάσει στο οικονομικό επιτελείο λένε ότι δεκάδες ΔΕΚΟ από τις συνολικά 72 δεν εφάρμοσαν το νόμο για μειώσεις αποδοχών κατά 35% από τον περασμένο Νοέμβριο όπως προέβλεπε η σχετική εγκύκλιος του υπουργείου Οικονομικών είτε τον εφάρμοσαν κατά ένα σκέλος προχωρώντας σε μειώσεις 25% για το 2011 και αφήνοντας το υπόλοιπο ποσοστό του 10% ανεκτέλεστο. Η εντολή που έχει δοθεί από τον υπουργό Οικονομικών Γ. Στουρνάρα κατόπιν σχετικής οδηγίας του πρωθυπουργού είναι να ελεγχθεί εξονυχιστικά η κάθε ΔΕΚΟ για να διαπιστωθεί εάν εφαρμόστηκε το ενιαίο μισθολόγιο, σύμφωνα με το Έθνος της Κυριακής.

Με την καθολική εφαρμογή του ενιαίου μισθολογίου θα καταργηθούν όλες οι πάσης φύσεως αποδοχές και τα ειδικά επιδόματα και μπόνους που λαμβάνουν σήμερα οι εργαζόμενοι σε ΔΕΚΟ και τα στελέχη των ΔΕΚΟ και θα παραμείνουν μόνο εκείνα που λαμβάνουν οι υπάλληλοι στο στενό δημόσιο τομέα και που είναι οικογενειακό υπό προϋποθέσεις και το επίδομα θέσης ευθύνης.

Η πυραμίδα των αποδοχών θα εναρμονιστεί πλήρως με την αντίστοιχη του ενιαίου μισθολογίου με οροφή τα 2.200 ευρώ μεικτά για την κατηγορία της Πανεπιστημιακής Εκπαίδευσης με 35 χρόνια υπηρεσίας.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου