Καλώς ήρθατε στο Blog του Οδυσσέα! Καλή περιήγηση!

Αναζήτηση αυτού του ιστολογίου

Παρασκευή 24 Αυγούστου 2012

Χίος: Καιγόταν το νησί και εκείνος «θέριζε» τρυγόνια

Το κείμενο που ακολουθεί δημοσιεύθηκε στο zoosos.gr και το παραθέτουμε αυτούσιο. 

Θα πρέπει να σημειώσουμε ότι λειπούμαστε πάντως, που τέτοιες ώρες, κυνηγοί-φυσιολάτρες, πήραν το όπλο τους και ανέβηκαν στα βουνά για κυνήγι καλυπτόμενοι, πίσω από το γράμμα του νόμου. 

Διαβάστε το κείμενο του zoosos.gr

Το βράδυ της 21ης Αυγούστου η φωτογραφία, που βλέπετε, ανέβηκε στη σελίδα, που έχει δημιουργήσει στο facebook ο...
Κυνηγετικός Σύλλογος Χίου «Αρτέμις».

Φυσικά έδειχνε τα τρυγόνια, που κάποιος «θέρισε» με το όπλο του.

Η φωτογραφία βέβαια κατέβηκε από τις διαχειριστές της σελίδας του Κ.Σ.Χ., - μόλις κατάλαβαν την γκάφα - όμως στο διαδίκτυο τα γραπτά μένουν και ευτυχώς!

Ο κυνηγός Kostas G. Sakellariou (έτσι είναι δημοσιευμένο το όνομα του στο facebook), ο οποίος είναι προφανώς μέλος του συγκεκριμένου κυνηγετικού συλλόγου, εξαγριωμένος από αυτό, που είδε, έγραψε την ίδια μέρα το σχόλιο, που ακολουθεί, κάτω από τη φωτογραφία και εκφράζει απόλυτα κάθε λογικό άνθρωπο, είτε είναι, είτε δεν είναι κυνηγός.

Το δημοσιεύουμε αυτούσιο, χωρίς να προσθέσουμε τόνους, να διορθώσουμε ανορθογραφίες ή να αφαιρέσουμε βρισιές και λέξεις, που και καλά σοκάρουν – ενώ όλοι τις λέμε – καθώς η ουσία είναι αλλού.



Kostas G. Sakellariou ΚΥΝΗΓΕΤΙΚΟΣ ΣΥΛΛΟΓΟΣ ΧΙΟΥ ΑΡΤΕΜΙΣ

«Αυτην τη φωτογραφια δημοσιευσε σημερα μελος του συλλογου!!!Μπραβο!!!!!!!!!!!
Οταν ΟΛΟ το νησι ΚΑΡΒΟΥΝΙΑΣΜΕΝΟ κοιταει το αβεβαιο μελλον του υγιειους κυνηγιου, καποιοι ......."αρχιδαραδες" γαμανε τα τριγονια που "λαβωμενα" απ τη φωτια, κατεβηκαν για νερο!!!!!
ΚΥΝΗΓΙ μωρε το λετε τουτο και καμαρωνετε??????? Τι το "ευγενικο" βλεπετε σε τουτη τη φωτογραφια με τις υπαρχουσες συνθηκες???
Υπηρχανε πολυ ΧΑΧΟΛΟΙ που τη Δευτερα αντι να ειναι πανω στη φωτια, εκσπερματωνανε κρατωντας τη καραμπινα οπως το πουλι τους!!!!!! Τετοιες μαλακιες δημοσιευονται και λυσανε οι "οικολογουντες"!!!!!!!!!
Βαστω τουφεκι 30 χρονια και η πλειονοτητα των σωστων κυνηγων, προστατευει, συντηρει, βοηθα τη φυση κ δε ξεχαρμανιαζει στο αβοηθητο θηραμα................
Καταδικαστε αυτους τους ΑΝΕΓΚΕΦΑΛΟΥΣ και ΣΚΕΦΤΕΙΤΕ και το αυριο, γιατι ειναι κιολας εδω.........................Και κατι αλλο τελευταιο.
Ο φιλος που γραφει τις ανακοινωσεις του Κ.Σ, ας κοιταξει λιγο την ορθογραφια του γιατι γιναμε "ρομπα" στους πολεμιους της θηρας».

Δεν αρκεί η απαγόρευση θήρας στα καμένα!

Γι’ αυτό ακριβώς πρέπει να απαγορευτεί καθολικά το κυνήγι στο ρημαγμένο νησί, γι’ αυτό και δεν πρέπει να είναι στη διακριτική ευχέρεια των κυνηγών, το αν θα ασχοληθούν με το «σπορ» τους ή όχι.

Τα ζώα βασανίζονται από τις πράξεις των ανθρώπων και εμείς συνεχίζουμε να τα εξοντώνουμε «αθλούμενοι»!

Ελπίζουμε η συγκεκριμένη φωτογραφία να φτάσει τόσο στον διευθυντή Δασών Χίου, όσο και στον αρμόδιο υπουργό.

Ελπίζουμε, να φτάσει, γιατί μάλλον δεν κατανοούν τη σοβαρότητα του προβλήματος.

Πληροφορηθήκαμε, ότι στον ραδιοφωνικό σταθμό ΣΚΑΪ ο διευθυντής Δασών Χίου, Κώστας Μπέλλας, δήλωσε, πως «μόλις σβήσει η φωτιά θα ζητήσουμε άμεσα την απαγόρευση του κυνηγιού σε όλη την καμένη έκταση».

Ενώ ο υπουργός Αγροτικής Ανάπτυξης, Αθανάσιος Τσαυτάρης, στην ίδια «γραμμή» γνωστοποίησε, ότι τις επόμενες ώρες ο περιφερειάρχης του νησιού θα προτείνει να ορισθούν τα καμένα ως ζώνη, που θα απαγορεύεται το κυνήγι!

Οι αρμόδιοι πρέπει, να αντιληφθούν, ότι αυτός ο περιορισμός δεν αρκεί, και πως τελικά σε αυτή τη χώρα δεν έχουν μόνοι οι άνθρωποι δικαιώματα!
Τη φωτογραφία μας την έστειλε αναγνώστης του www.zoosos.gr, που την αλίευσε από το http://xiotikisfigga.blogspot.gr

Πηγή:  www.zoosos.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου