Καλώς ήρθατε στο Blog του Οδυσσέα! Καλή περιήγηση!

Αναζήτηση αυτού του ιστολογίου

Τρίτη 21 Αυγούστου 2012

Δεν έχει τελειωμό το μαρτύριο που ζει η Χίος με τα μέτωπα της φωτιάς

Γράφει ο  
Οδυσσέας Κοκκινάκης

Δεν έχει τελειωμό αυτό το μαρτύριο που περνάει η Χίος, τα τελευταία τρία 24ώρα, από τα ξημερώματα δηλαδή του Σαββάτου 18/8.

Απανωτές είναι οι αναζωπυρώσεις στα μέτωπα της φωτιάς, τα οποία είχαν τεθεί υπό μερικό έλεγχο, νωρίς το απόγευμα της Δευτέρας 20/8

Στα δυτικά του νησιού το μέτωπο της Ελίντας-Ανάβατου, καίει εδώ και...
αρκετές ώρες στον Ανδρόλακο, μακριά, τουλάχιστον, για την ώρα, από τις Υψηλές. Ο πυρήνας της φωτιάς είναι στο ύψος πάνω από τη Σιδηρούντα, αλλά στην ευθεία που βρίσκονται οι υψηλές.

Βέβαια, το μέτωπο, επεκτείνεται ανατολικά για αρκετά χιλιόμετρα, χωρίς όμως να καίει πάντα μιλώντας για τώρα, χωρίς μεγάλη ένταση.

Όσον αφορά το Γιαννάκι, για την ώρα έχει μείνει ανέπαφο, από τη λυσσαλέα μανία της φωτιά.

Πολύ άσχημα όμως είναι τα πράγματα, στη νότιο Χίο, όπου η μια αναζωπύρωση διαδέχεται την άλλη, λόγω των ισχυρών ανέμων που πνέουν στην περιοχή.

Τα προβλήματα εστιάζονται στα Μεστά και στους Ολύμπους. Συγκεκριμένα μεγάλη εστία υπάρχει στο βουνό Τράχωνας στο μεσαιωνικό οικισμό των Μεστών, ενώ αναζωπύρωση έχουμε στον ποταμό στους Ολύμπους. Και στις δύο εστίες πεζοπόρα τμήματα της Πυροσβεστικής και εθελοντές, προσπαθούν να ελέγξουν την κατάσταση.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου