Καλώς ήρθατε στο Blog του Οδυσσέα! Καλή περιήγηση!

Αναζήτηση αυτού του ιστολογίου

Κυριακή 19 Αυγούστου 2012

Άγρια η νύχτα στη κεντρική και νοτιοδυτική Χίο, από τις εφιαλτικές φλόγες



Σχολιάζει ο  
Οδυσσέας Κοκκινάκης

Άγριο είναι το σκηνικό στη Χίο. Από χιλιόμετρα μακριά φαίνεται η περιοχή που κρατάει η φωτιά και άλλοτε σιγά και άλλοτε  με γοργούς ρυθμούς, προχωράει το καταστροφικό της έργο.

Ένα πορτοκαλί πέπλο έχει σκεπάσει την κεντρική και νοτιοδυτική Χίο, ενώ στα πρόσωπα των κατοίκων των γύρω χωριών, είναι...
αποτυπωμένη η αγωνία  για το πως θα ξημερωθούν.


Βαριά η ατμόσφαιρα και παντού ο φόβος, μην ακουστεί ξαφνικά ο συνεχόμενος χτύπος της καμπάνας. Ένας χτύπος προειδοποίησης, ένας χτύπος τρομακτικός για το τι μέλει γενέσθαι.

Άγριο πράγμα πραγματικά να πρέπει να εγκαταλείψεις όπως-όπως το οικογενειακό σου άσυλο, το σπίτι σου, που χρόνια πολεμάς να φτιάξεις. άγριο πράγμα να εγκαταλείψεις, ξαφνικά τα όνειρα σου, τη ζωή σου...





Οι πυρήνες γλώσσες σήμερα είχαν συμμαχήσει με το δυνατό άνεμο (τοπικά έως και 8 μποφόρ). Οι συζητήσεις καφενειακού χαρακτήρα, δίνουν και παίρνουν. Προσευχές να μην έχει το σύμμαχο αέρα η φωτιά αύριο Κυριακή.

Οι δυνάμεις που έχουν φτάσει στο νησί, μαζί μ' αυτές που θα έρθουν τα ξημερώματα, είναι πραγματικά εντυπωσιακές. Αν ο αέρας κοπάσει, τότε σίγουρα η φωτιά δεν θα έχει πολλές ελπίδες και διεξόδους να κάνει και άλλο κακό στον ευλογημένο τόπο μας, στο νησί μας, στη Χίο μας.

Στα μέχρι τώρα πολυάριθμα πυροσβεστικά οχήματα, που βρίσκονται στο νησί της μαστίχας, θα προστεθούν τουλάχιστον 20 επανδρωμένα οχήματα τα οποία ταξιδεύουν αυτήν την ώρα με αρματαγωγό.

Δύο είναι τα μεγάλα μέτωπα της φωτιάς αυτή την ώρα. το ένα από Παφυλίδα ώς Κοντυλόπο και το άλλο που παραμένει ενεργό είναι αυτό από τα Αυγώνυμα στο Λιθί.

Ελπίζουμε με τη βοήθεια των ανθρώπων που είναι στην πρώτη γραμμή της φωτιάς, αλλά και όλου του μηχανισμού της πυροσβεστικής υπηρεσίας και της Αγίας Μαρκέλλας όταν τελειώσει και αυτός ο εφιάλτης να έχουμε απλά να κάνουμε τον απολογισμό και να μετράμε τα στρέμματα πευκοδάσους και μαστιχοκαλλιεργειών που έχουν καταστραφεί, αλλά όλος ο κόσμος να είναι υγιείς και σπίτι του...

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου