Καλώς ήρθατε στο Blog του Οδυσσέα! Καλή περιήγηση!

Αναζήτηση αυτού του ιστολογίου

Παρασκευή 31 Αυγούστου 2012

Στη δημοσιότητα ονόματα συλληφθέντων για παιδική πορνογραφία - Πατέρας με τα δύο του παιδιά μεταξύ των παιδόφιλων - 500.000 "αρρωστημένα" αρχεία

Στη δημοσιότητα ονόματα συλληφθέντων για παιδική πορνογραφία- Σύμφωνα με πληροφορίες ο πατέρας στο παρελθόν έχει κατηγορηθεί για ασέλγεια
-Μετά από μεγάλη επιχείρηση της ΕΛ.ΑΣ εντόπισαν 48.000 GB πορνογραφικού υλικού
- Αθήνα, Γιαννιτσά, Ρόδο, Κρήτη, Θεσσαλονίκη, Ξάνθη και Κοζάνη οι πόλεις που έγιναν συλλήψεις


Πανελλαδική αστυνομική επιχείρηση της Δίωξης Ηλεκτρονικού Εγκλήματος, με την κωδική ονομασία «Δούρειος Ίππος» βρίσκεται σε εξέλιξη εδώ και 6 ημέρες για την...
καταπολέμηση του φαινομένου της παιδικής πορνογραφίας μέσω διαδικτύου. Μέχρι στιγμής έχουν συλληφθεί και βαρύνονται με κακουργηματικές κατηγορίες, δεκατρία άτομα, σε έξι πόλεις, ενώ σχηματίσθηκαν δικογραφίες σε βάρος τριών ακόμη ατόμων. Από αυτούς, οι 9 συλλήψεις έγιναν στην Αθήνα και από μία σε, Θεσσαλονίκη, Ξάνθη, Γιαννιτσά, Ρόδο και Κρήτη.

Πραγματοποιήθηκε μεγάλος αριθμός ερευνών και κατασχέθηκε πλήθος αρχείων «σκληρού» παιδικού πορνογραφικού υλικού.

Με Εισαγγελικές Διατάξεις δίνονται στη δημοσιότητα τα στοιχεία ταυτότητας και οι ποινικές διώξεις που ασκήθηκαν σε βάρος 5 εκ των συλληφθέντων.

Συγκεκριμένα, στο πλαίσιο διαδικτυακής έρευνας, που διήρκησε δύο μήνες, εξειδικευμένα στελέχη της Δίωξης Ηλεκτρονικού Εγκλήματος διαπίστωσαν ότι χρήστες του διαδικτύου, εντός της ελληνικής επικράτειας, χρησιμοποιώντας είκοσι οκτώ διαφορετικές IP διευθύνσεις, ημεδαπών εταιρειών παροχής υπηρεσιών διαδικτύου, κατείχαν και είχαν πρόσφορα για διαμοιρασμό, χιλιάδες αρχεία (εικόνες και βίντεο) που περιείχαν σκληρό υλικό παιδικής πορνογραφίας.

Από τις έρευνες που διενεργήθηκαν στις οικίες των συλληφθέντων και των κατηγορουμένων, παρουσία Δικαστικών Λειτουργών, βρέθηκαν και κατασχέθηκαν ένα router, 52 σκληροί δίσκοι Η/Υ , 8 φορητοί Η/Υ και 172 ψηφιακοί δίσκοι, που περιείχαν 500.000 ψηφιακά αρχεία περίπου, με ιδιαίτερα «σκληρό» υλικό παιδικής πορνογραφίας, συνολικού μεγέθους 48.000 GB περίπου.

Επιπλέον, για δύο από τους συλληφθέντες οι δικογραφίες περιλαμβάνουν και το αδίκημα των ναρκωτικών, καθώς στην κατοχή του ενός βρέθηκαν 9 αυτοσχέδιες νάυλον συσκευασίες ακατέργαστης ινδικής κάνναβης, βάρους 72,7 γρ., ενώ στην κατοχή του άλλου βρέθηκαν 8,9gr ινδική κάνναβη, ένα μεταλλικό κουτί εντός του οποίου υπήρχαν 6,7gr σπόρια προφανώς ινδικής κάνναβης, μια μεταλλική συσκευή για τρίψιμο ινδικής κάνναβης, καθώς και μία ηλεκτρονική ζυγαριά ακριβείας.

Τα κατασχεθέντα ψηφιακά μέσα θα αποσταλούν στη Διεύθυνση Εγκληματολογικών Ερευνών, για εργαστηριακές εξετάσεις, ενώ οι κατασχεθείσες ναρκωτικές ουσίες, θα αποσταλούν στο Γενικό Χημείο του Κράτους, για εξετάσεις.

Οι συλληφθέντες, οδηγήθηκαν στις κατά τόπους Εισαγγελικές Αρχές, ενώ οι δικογραφίες που σχηματίστηκαν αυτοτελώς, υποβλήθηκαν αρμοδίως.

Με σχετικές Διατάξεις της Εισαγγελίας Πρωτοδικών Αθηνών, δίνονται στη δημοσιότητα τα στοιχεία ταυτότητας πέντε εκ των συλληφθέντων, σε βάρος των οποίων ασκήθηκε ποινική δίωξη για την αξιόποινη πράξη της προμήθειας, κατοχής και διανομής υλικού παιδικής πορνογραφίας, μέσω διαδικτύου, κατ’ εξακολούθηση και κατά συνήθεια, με τη χρησιμοποίηση ανηλίκων που δεν έχουν συμπληρώσει το 15ο έτος της ηλικίας τους.

Το πλέον ανατριχιαστικό στοιχείο είναι πως ανάμεσα στους συλληφθέντες είναι ένας πατέρας και τα δύο του παιδιά, ενώ σύμφωνα με πληροφορίες ο πατέρας κατά το παρελθόν έχει κατηγορηθεί και για ασέλγεια.

Συγκεκριμένα, τα 13 άτομα που συνελήφθησαν είναι από 21 έως 56 ετών εκ των οποίων οι 9 συνελήφθησαν στην Αθήνα, ένας στην Ξάνθη, ένας στη Θεσσαλονίκη, ένα άτομο στα Γιαννιτσά, ένα στη Ρόδο και ένα στην Κρήτη.

Επιπλέον, για άλλους τρεις (3) Έλληνες σχηματίσθηκαν ανεξάρτητες δικογραφίες με αντίστοιχες κατηγορίες. Ο πρώτος από τους κατηγορουμένους διαμένει στην Κοζάνη, η δεύτερη στην Κρήτη, ενώ για τον τρίτο, μέσω της Διεθνούς Αστυνομικής Συνεργασίας ( INTERPOL ), ενημερώθηκαν οι Αστυνομικές Αρχές της χώρας όπου διαμένει στο εξωτερικό.
Πρόκειται για τους:

α) Μπαλτά Νικόλαο του Δημητρίου και της Μαρίας, ο οποίος γεννήθηκε το 1977, στην Αθήνα, κάτοικο Αττικής,

β) Οικονόμου Παντελή του Γεωργίου και της Φεβρωνίας, ο οποίος γεννήθηκε το 1956 στο Ηράκλειο Κρήτης, κάτοικο Αττικής,

γ) Οικονόμου Γεώργιο του Παντελή και της Ευαγγελίας, ο οποίος γεννήθηκε το 1988 στο Μαρούσι Αττικής, κάτοικο Αττικής,

δ) Οικονόμου Ευστάθιο – Ιωάννη του Παντελή και της Ευαγγελίας, ο οποίος γεννήθηκε το 1991 στο Μαρούσι Αττικής, κάτοικο Αττικής και

ε) OZ ADNAN του HASAN και της HALIME , ο οποίος γεννήθηκε το 1967 στην Τουρκία, κάτοικο Αττικής.

Υπενθυμίζονται οι αριθμοί κλήσης 11012, 210-6476464, 210-6476000, καθώς και οι ηλεκτρονικές διευθύνσεις 11012@hellenicpolice.gr καιccu@cybercrimeunit.gov.gr της Υποδιεύθυνσης Δίωξης Ηλεκτρονικού Εγκλήματος, όπου οι πολίτες μπορούν να επικοινωνούν για την παροχή οποιασδήποτε σχετικής πληροφορίας. Εξασφαλίζεται η ανωνυμία και το απόρρητο της επικοινωνίας.

Σύμφωνα με την ανακοίνωση της αστυνομίας, η δημοσίευση των στοιχείων ταυτότητας και της ασκηθείσας σε βάρος τους ποινικής δίωξης αποσκοπεί στην προστασία του κοινωνικού συνόλου, αλλά και την ευχερέστερη πραγμάτωση της αξίωσης της Πολιτείας για τον κολασμό των παραπάνω αδικημάτων.

Η επιχείρηση με κωδική ονομασία «Trojan Horse» (Δούρειος Ίππος), αποτελεί μια από τις μεγαλύτερες αστυνομικές επιχειρήσεις που πραγματοποιήθηκαν σε πανελλαδικό επίπεδο, από τη Δίωξη Ηλεκτρονικού Εγκλήματος, καθώς επέφερε σημαντικό «χτύπημα» στην καταπολέμηση του φαινομένου της παιδικής πορνογραφίας στην Χώρα μας.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου