Καλώς ήρθατε στο Blog του Οδυσσέα! Καλή περιήγηση!

Αναζήτηση αυτού του ιστολογίου

Τρίτη 21 Αυγούστου 2012

Για 4η μέρα η φωτιά μαίνεται στη Χίο

​Για 4η ημέρα βρίσκεται αντιμέτωπο με τις φλόγες το νησί της Χίου. Μέχρι στιγμής 130.000 στρέμματα καλλιεργήσιμης και δασικής έκτασης έχουν γίνει στάχτη ενώ οι μέχρι τώρα εκτιμήσεις κάνουν λόγο για 500.000 καμένα μαστιχόδεντρα, 60% καμένα μελίσσια, εκτάσεις με ελιές και κοπάδια με ζώα που έχουν καεί. 

Πρόκειται για μία...
τεράστια και πρωτοφανή περιβαλλοντική και οικονομική καταστροφή και μέχρι τώρα οι παραγωγοί μετρούν απώλειες της τάξεως των 5 εκατομμυρίων ευρώ.

Μικρός σύμμαχος στο έργο των πυροσβεστών είναι σήμερα τα 6 μποφόρ που πνέουν στην περιοχή και η εξασθένησή τους, όσο περνάει η ώρα, ενώ έχουν ήδη ξεκινήσει τις ρίψεις νερού και τα ελικόπτερα εκτός από τις επίγειες δυνάμεις που προσπαθούν σε δύσβατες περιοχές να περιορίσουν τα μέτωπα.

Στις 2 τα ξημερώματα έγινε καταγγελία από κατοίκους του Καταρράκτη για τρεις εμπρησμούς σε αγροτικές εκτάσεις στην περιοχή τους.

Στο μέτωπο της πυρκαγιάς σε Αυγώνυμα-Ανάβατο-Ελίντα, βρέθηκε χθες τα μεσάνυχτα ο Μητροπολίτης Χίου κ.κ. Μάρκος.

Σήμερα επισκέπτεται τους πληγέντες οικισμούς αντιπροσωπεία του ΣΥΡΙΖΑ με βουλευτές από Αθήνα, Σάμο, Λέσβο, ενώ χθες κλιμάκιο του ΕΛΓΑ επισκέφθηκε τα νοτιόχωρα για μια πρώτη εκτίμηση των ζημιών.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου