Καλώς ήρθατε στο Blog του Οδυσσέα! Καλή περιήγηση!

Αναζήτηση αυτού του ιστολογίου

Σάββατο 11 Αυγούστου 2012

Μέχρι το Μάρτιο του 2013 η απελευθέρωση στα τουριστικά λεωφορεία

Μέχρι το Μάρτιο του 2013 η απελευθέρωση στα τουριστικά λεωφορείαΣυνάντηση Κ. Χατζηδάκη με τη Γενική Πανελλαδική Ομοσπονδία Επιχειρήσεων Τουρισμού

«Μέχρι τον Μάρτιο του 2013 θα έχει ψηφιστεί νομοσχέδιο για την απελευθέρωση της αγοράς των λεωφορείων, το οποίο θα εισαγάγει ένα συνολικό πλαίσιο λειτουργίας των λεωφορείων κάθε είδους και θα αποσκοπεί...
στην απελευθέρωση με κανόνες με στόχο το 2015 να έχουμε ένα καινούριο ευρωπαϊκό τοπίο» δήλωσε ο υπουργός Ανάπτυξης, Υποδομών, Μεταφορών και Δικτύων Κωστής Χατζηδάκης μετά τη συνάντηση που είχε με τη διοίκηση της Γενικής Πανελλαδικής Ομοσπονδίας Επιχειρήσεων Τουρισμού, για θέματα των τουριστικών λεωφορείων.

Απαντώντας σε ερωτήσεις ο κ. Χατζηδάκης είπε ότι την άνοιξη θα ψηφιστεί το νομοσχέδιο και στη συνέχεια θα προχωρήσουν οι διαδικασίες που απαιτούνται, όπως και η τεχνική προεργασία προκειμένου να έχει ολοκληρωθεί η απελευθέρωση το 2015.

Σε ερώτηση αν η απελευθέρωση σημαίνει πρακτικά ότι ένα τουριστικό λεωφορείο θα μπορεί να εκτελεί έργο συγκοινωνιακό, ο υπουργός διευκρίνισε πως η κυβέρνηση θέλει να διαμορφώσει ένα καινούργιο τοπίο και ότι ο ίδιος δεν μπορεί από τώρα να προδιαγράψει τους κανόνες, αφού θα υπάρξει διάλογος με όλους τους ενδιαφερόμενους.

Τέλος, ο κ. Χατζηδάκης ανακοίνωσε ότι στο αμέσως επόμενο διάστημα και ύστερα από συνεννόηση με τον κλάδο, θα υπογραφεί υπουργική απόφαση για την εφαρμογή του ηλεκτρονικού σήματος στα τουριστικά λεωφορεία προκειμένου να εξαλειφθούν τα φαινόμενα πειρατείας.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου