Καλώς ήρθατε στο Blog του Οδυσσέα! Καλή περιήγηση!

Αναζήτηση αυτού του ιστολογίου

Παρασκευή 10 Αυγούστου 2012

Μόνος του συνεχίζει να κρατείται ο 19χρονος Πακιστανός

Μόνος του συνεχίζει να κρατείται ο 19χρονος ΠακιστανόςΤο αίτημα των σωφρονιστικών υπαλλήλων για τη μεταφορά του

Αίτημα να μεταφερθεί στις φυλακές Τρίπολης ο 19χρονος Πακιστανός έχουν υποβάλλει οι σωφρονιστικοί υπάλληλοι των φυλακών ανηλίκων Αυλώνα. Κάτι που βέβαια θεωρείται πλέον ιδιαίτερα δύσκολο.

Όπως λένε οι...
σωφρονιστικοί υπάλληλοι, οι φυλακές ανηλίκων του Αυλώνα έχουν γεμίσει με αλλοδαπούς που ισχυρίζονται ότι είναι ανήλικοι με αποτέλεσμα να είναι από τις υπερπληθέστερες στην Ευρώπη.

Στις φυλακές ανηλίκων Αυλώνα υπάρχει χώρος για 300 άτομα ενώ αυτή τη στιγμή κρατούνται 400 άτομα, 100 δηλαδή παραπάνω.

Αυτό που έχει κάνει τους σωφρονιστικούς υπαλλήλους να είναι σχεδόν σίγουροι ότι οι περισσότεροι κρατούμενοι (αλλοδαποί πάντα) είναι μεγαλύτεροι από 21 ετών, είναι το γεγονός ότι στερούνται των απαραίτητων δικαιολογητικών εγγράφων.

Γιατί δεν ήθελαν τον Πακιστανό

Σύμφωνα με απόλυτα ασφαλείς πληροφορίες, οι σωφρονιστικοί υπάλληλοι των φυλακών ανηλίκων Αυλώνα από την αρχή είχαν ζητήσει ο Πακιστανός που κακοποίησε τη 15χρονη Μυρτώ στην Πάρο να μη μεταφερθεί εκεί. «Γνωρίζαμε ότι ο έρχομός του θα προκαλούσε την οργή των υπολοίπων. Και δεν κάναμε λάθος», αναφέρουν.

Κι αυτό επιβεβαιώθηκε από την πρώτη κιόλας στιγμή που ο Πακιστανός έφτασε στον Αυλώνα.

Η οργή των υπόλοιπων κρατουμένων ξεπέρασε κάθε προηγούμενο και παρά το γεγονός ότι βρέθηκε μία –αρχική- λύση να μεταφερθεί σε ένα κελί μαζί με τέσσερις άλλους Κούρδους, το βράδυ της ίδιας ημέρας, οι σωφρονιστικοί υπάλληλοι, υπό το φόβο επεισοδίων, τον μετέφεραν στον ειδικό χώρο κράτησης αδειούχων κι εκεί βρίσκεται μέχρι αυτή την ώρα μόνος του. Μάλιστα, τρώει και προαυλίζεται απομακρυσμένος από τους άλλους κρατουμένους.

Όπως πιστεύουν οι σωφρονιστικοί υπάλληλοι, η μεταφορά του στις φυλακές Τρίπολης θεωρείται αδύνατη διότι, για να γίνει κάτι τέτοιο, πρέπει να γίνουν απαραίτητες ιατρικές εξετάσεις για να αποδείξουν ότι ο εν λόγω κρατούμενος είναι πάνω από 21 ετών. Κι αυτό είναι κάτι που, όπως αναφέρουν, είναι πολύ δύσκολο να γίνει.

Στο μεταξύ, οι σωφρονιστικοί υπάλληλοι είναι ιδιαίτερα ανήσυχοι για την ασφάλειά του και γι’ αυτό τον έχουν απομακρύνει από τους υπόλοιπους κρατουμένους.

Θεωρούν πάντως, ότι η τιμωρία σταματά στην πόρτα των φυλακών και ότι κανείς δεν μπορεί να αποδώσει Δικαιοσύνη πέρα από τους ειδικούς.

Όμως, επειδή στις φυλακές, υπάρχουν άγραφοι κανόνες, φροντίζουν να μη συμβεί τίποτα. Κι αυτό που ζητούν ουσιαστικά είναι να σταματήσουν οι αλλοδαποί να ισχυρίζονται ότι είναι ανήλικοι για να κρατούνται σε φυλακές ανηλίκων. «Θέλουμε επιτέλους η Πολιτεία να κάνει κάτι ώστε να βρίσκονται τα απαραίτητα δικαιολογητικά έγγραφα για να αποδεικνύεται η πραγματική τους ηλικία. Δεν μπορούμε να κρατάμε ενήλικους που ισχυρίζονται ότι είναι ανήλικοι», καταλήγουν οι σωφρονιστικοί.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου