Καλώς ήρθατε στο Blog του Οδυσσέα! Καλή περιήγηση!

Αναζήτηση αυτού του ιστολογίου

Παρασκευή 3 Αυγούστου 2012

Αλλάζει από Δευτέρα το «184»

Αλλαγή θα υπάρξει από τη Δευτέρα 6 Αυγούστου των τηλεφωνικών αριθμών για ραντεβού στους ιατρούς του Εθνικού Οργανισμού Παροχής Υπηρεσιών Υγείας (ΕΟΠΥΥ). Πλέον... αντί του τηλεφωνικού αριθμού «184», οι ασφαλισμένοι του οργανισμού θα καλούν στους αριθμούς «14884» και «14900» για το κλείσιμο ραντεβού με τους συμβεβλημένους γιατρούς.

Ωστόσο, ο Ιατρικός Σύλλογος Αθηνών (ΙΣΑ) καταγγέλλει ότι... αυτή η αλλαγή συνεπάγεται επαχθείς αλλαγές και στις χρεώσεις των κλήσεων προς τους νέους αριθμούς. Επικαλούμενος την ενημέρωση που είχε από τους υπεύθυνους λειτουργίας της παλαιάς τηλεφωνικής γραμμής, ο ΙΣΑ ισχυρίζεται πως: «Αντί για χρέωση μιας αστικής μονάδας ανά κλήση (0,03€) όπως ίσχυε μέχρι τώρα, το κλείσιμο του ραντεβού θα αυξηθεί σε 0,99€ ανά κλήση για το 14884 και 1,08€ για το 14900 όταν η κλήση γίνεται από σταθερό τηλέφωνο. Ενώ όταν η κλήση για ραντεβού με ιατρό πραγματοποιηθεί από κινητό , θα κοστίζει ακόμη πιο ακριβά, 1,18€ ανά λεπτό».

Ο πρόεδρος του ΙΣΑ, Γιώργος Πατούλης, δήλωσε σχετικά: «Θεωρούμε απαράδεκτο σε αυτή τη δύσκολη για τους ασφαλισμένους συγκυρία , να υλοποιούνται τέτοιες αποφάσεις, που στερούνται κάθε λογικής. Δεν είναι δυνατόν να αυξάνεται ως και 40 φορές το κόστος για να κλείσει ένας ασφαλισμένος ραντεβού με τον γιατρό του», ενώ ζήτησε από τη διοίκηση του ΕΟΠΥΥ να αναθεωρήσει την σχετική απόφαση.

Από την πλευρά της, η διοίκηση του ΕΟΠΥΥ υποστηρίζει ότι οι χρεώσεις των κλήσεων που θα κάνουν εφεξής οι ασφαλισμένοι θα είναι μεν ελαφρά αυξημένες σε σχέση με τις σημερινές αλλά ότι σε κάθε περίπτωση υπάρχει εξοικονόμηση πολλών εκατομμυρίων ευρώ από την υπογραφή των σχετικών συμβάσεων με τις εταιρίες τηλεφωνίας.

«Κάθε κλήση από την ερχόμενη Δευτέρα θα κοστίζει 0,90 ευρώ αλλά δεν θα υπάρχει χρονοχρέωση, όπως ίσχυε μέχρι τώρα, που έπεφτε μία αστική μονάδα ανά δύο λεπτά. Οι ασφαλισμένοι τώρα δεν θα αγωνιούν για τη διάρκεια του τηλεφωνήματος» λέει ο πρόεδρος του ΕΟΠΥΥ, κ. Γεράσιμος Βουδούρης. Σύμφωνα με τον ίδιο, οι ασφαλισμένοι θα έχουν την εναλλακτική της τηλεφωνικής επικοινωνίας με τις κατά τόπους μονάδες υγείας (τα πρώην καταστήματα του ΙΚΑ και των άλλων ασφαλιστικών ταμείων) όπου θα μπορούν να κλείνουν ραντεβού.

Σύμφωνα με τον διοικητή του ΕΟΠΥΥ, η τηλεφωνική γραμμή 184 κόστιζε κάθε χρόνο στο ΙΚΑ (και πλέον στον ΕΟΠΥΥ) περίπου εννέα εκατ. ευρώ χωρίς να συνυπολογίζεται το τίμημα που κατέβαλλαν οι ασφαλισμένοι. Πλέον, και βάσει της νέας συμφωνίας, τέσσερις εταιρείες θα παρέχουν τις τηλεφωνικές υπηρεσίες στους 9,5 εκατ. ασφαλισμένους, με την τιμή ανά κλήση των 0,90 ευρώ να είναι η ανώτατη που μπορεί να οριστεί.
 
Πηγή: iapopsi.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου