Καλώς ήρθατε στο Blog του Οδυσσέα! Καλή περιήγηση!

Αναζήτηση αυτού του ιστολογίου

Τετάρτη 29 Αυγούστου 2012

Πάνω από 125 σημεία «ανοίγουν» για την αυγουστιάτικη πανσέληνο

Πάνω από 125 σημεία «ανοίγουν» για την αυγουστιάτικη πανσέληνοΣτα 85 από αυτά θα πραγματοποιηθούν συναυλίες και θεατρικές παραστάσεις

Επτά ακόμα μουσεία και αρχαιολογικοί χώροι προστέθηκαν στον «χάρτη» των μνημείων που θα ανοίξουν τις πόρτες τους για το κοινό το βράδυ της Πανσελήνου, στις 31 Αυγούστου 2012, με ή χωρίς εκδηλώσεις.

Όπως έγινε γνωστό...
κατά τη χτεσινή συνεδρίαση του Κεντρικού Αρχαιολογικού Συμβουλίου, που -φυσικά- έδωσε το πράσινο φως ως προς τη λειτουργία τους, στον εορτασμό της φετινής -δεύτερης- αυγουστιάτικης πανσελήνου θα συμμετέχουν επίσης το Εθνικό Αρχαιολογικό Μουσείο (με μία ξενάγηση στην έκθεση των Αντικυθήρων και μία μουσική συναυλία), το Ιερό των Μεγάλων Θεών Σαμοθράκης (με συναυλία της Σαβίνας Γιαννάκου), το Κάστρο Τρικάλων, το Αρχαίο Θέατρο της Ζέας και οι αρχαιολογικοί χώροι της Ολύνθου, της Ελέας και της Θερμής.

Έτσι, ο αριθμός των μουσείων και μνημείων, που θα μείνουν ανοικτά με ελεύθερη είσοδο υπερβαίνει τα 125 σε όλη την επικράτεια, ενώ στα 85 από αυτά θα πραγματοποιηθούν συναυλίες, θεατρικές παραστάσεις και ξεναγήσεις.

Από τις εκδηλώσεις αυτές, ιδιαίτερο ενδιαφέρον παρουσιάζει ο «συγχρονισμός» μουσείων και αρχαιολογικών χώρων στις Κυκλάδες, όπου το βράδυ της 31ης Αυγούστου, στις 10 και 11 η ώρα, θα ακουστεί η «Σονάτα του Σεληνόφωτος» του Γιάννη Ρίτσου.

Ο θεσμός της αυγουστιάτικης πανσελήνου χρόνο με το χρόνο και παρά την κρίση δυναμώνει, γεγονός που αντικατοπτρίζεται στην όλο και μεγαλύτερη συμμετοχή (80 χώροι πέρσι), αλλά και στην καθολικότερη εθελοντική προσφορά των εργαζομένων που θα μεριμνήσουν για τη φύλαξή τους.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου