Καλώς ήρθατε στο Blog του Οδυσσέα! Καλή περιήγηση!

Αναζήτηση αυτού του ιστολογίου

Τρίτη 31 Ιουλίου 2012

Στα ύψη τα ακτοπλοϊκά εισιτήρια - Χαμηλότερες τιμές στην κρουαζιέρα με περισσότερες παροχές

Σε υψηλά επίπεδα εξακολουθούν να παραμένουν οι τιμές των ακτοπλοϊκών εισιτηρίων, παρά το γεγονός ότι οι πλοιοκτήτριες εταιρείες δεν έχουν αυξήσει σημαντικά τις τιμές τους σε σχέση με πέρυσι, ενώ την ίδια ώρα το εισόδημα των περισσότερων Ελλήνων, έχει μειωθεί σημαντικά.

Οι εταιρείες, από την πλευρά τους, με λιγότερα δρομολόγια και μείωση της ταχύτητας των πλοίων προσπαθούν να καλύψουν τα συσσωρευμένα οικονομικά προβλήματα. Τουριστικοί πράκτορες της ακτής Μιαούλη αναφέρουν ότι...
ένα ακτοπλοϊκό εισιτήριο μετ’ επιστροφής για τετραμελή οικογένεια με ενήλικα παιδιά, με όχημα και καμπίνα, από τον Πειραιά για κάποιο νησί του Αιγαίου, της κοστίζει όσο μια τετραήμερη κρουαζιέρα σε ελληνικά νησιά σε χαμηλή περίοδο. Είναι χαρακτηριστικό ότι για να ταξιδέψει μια τετραμελής οικογένεια με ενήλικα παιδιά σε καμπίνα με αυτοκίνητο από τον Πειραιά στη Μυτιλήνη χρειάζεται 726 ευρώ μετ’ επιστροφής, στη Χίο 527 ευρώ και στο Ηράκλειο 471 ευρώ. Για έναν ιδιαίτερα δημοφιλή προορισμό, τη Σαντορίνη, το ταξίδι μετ’ επιστροφής από τον Πειραιά κοστίζει 406 ευρώ σε μια τετραμελή οικογένεια με ΙΧ αυτοκίνητο χωρίς καμπίνα.

Την ίδια ώρα μια τετραμελής οικογένεια για μια τετραήμερη κρουαζιέρα σε χαμηλή περίοδο -δηλαδή από τις 15 Αυγούστου και μετά- σε Μύκονο, Κουσάντασι, Πάτμο Σαντορίνη θα πληρώσει 654 ευρώ στα οποία περιλαμβάνονται πλήρης διατροφή, ειδικό πακέτο ποτών, προγράμματα διασκέδασης, καθώς και χρήση πισίνας και γυμναστηρίου.

Η κρουαζιέρα, παρότι εξακολουθεί να είναι πιο φτηνή ως τουριστικό προϊόν, είναι πιο άγνωστη στους Έλληνες. Σύμφωνα με τουριστικό πρακτορείο του Πειραιά, μια τετραμελής οικογένεια για μία εβδομάδα στη Σαντορίνη, θα ξοδέψει το λιγότερο 1.810 ευρώ, ενώ για μία οκταήμερη κρουαζιέρα σε Κωνσταντινούπολη, Σμύρνη, Πάτμο, Μύκονο, Ρόδο, Ηράκλειο, Σαντορίνη, ξεκινώντας από τον Πειραιά θα δαπανήσει 1.702 ευρώ σε υψηλή περίοδο και 1.630 σε χαμηλή περίοδο και για μια τετραήμερη κρουαζιέρα σε Μύκονο, Κουσάντασι, Πάτμο, Σαντορίνη θα κληθεί να πληρώσει 726 ευρώ σε υψηλή και 654 σε χαμηλή περίοδο.

Ειδικότερα, για μια εβδομάδα στη Σαντορίνη μια τετραμελής οικογένεια θα ξοδέψει περίπου τα εξής:

1.Ακτοπλοϊκά με επιστροφή και αυτοκίνητο: 500 ευρώ.

2.Διαμονή σε ξενοδοχείο ή δωμάτιο τουλάχιστο 80 ευρώ την ημέρα, σύνολο: 550 ευρώ

3.Φαγητό κατ’ ελάχιστο 20 ευρώ το άτομο την ημέρα, σύνολο: 560 ευρώ.

4.Βενζίνη-Ψυχαγωγία: 200 ευρώ την ημέρα.

Ακριβή θεωρείται πλέον η μετακίνηση με γρήγορο πλοίο ακόμα και για κάποιο κοντινό νησί του Αργοσαρωνικού, όταν για παράδειγμα για τις Σπέτσες ή την Ύδρα το κόστος των εισιτηρίων για τέσσερα άτομα μετ’ επιστροφής χωρίς ΙΧ φτάνει τα 280 και τα 210 ευρώ αντίστοιχα.

Ταξιδιωτικοί πράκτορες αναφέρουν ότι φέτος από το σύνολο των ακτοπλοϊκών εταιρειών δεν υπήρξαν καθόλου προσφορές για κάποιους μη δημοφιλείς προορισμούς –πέραν των προσφορών και των εκπτώσεων που ισχύουν για Μυτιλήνη, Χίο, Κρήτη και Κυκλάδες.

Ωστόσο, για τους κατόχους της κάρτας ανεργίας η ΝEL Lines ανακοίνωσε ότι φέτος τους παρέχεται έκπτωση 50% στις τιμές των εισιτηρίων για όλα τα δρομολόγια, σε οικονομική θέση και τετράκλινες καμπίνες.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου