Καλώς ήρθατε στο Blog του Οδυσσέα! Καλή περιήγηση!

Αναζήτηση αυτού του ιστολογίου

Κυριακή 29 Ιουλίου 2012

Σώθηκαν τουλάχιστον 80.000 ευρώ από τα νύχια κυκλώματος είσπραξης επιδομάτων ανεργίας!

Κύκλωμα με αρχηγό μια λογίστρια, έφτιαχνε πλαστές βεβαιώσεις απόλυσεις από υπαρκτούς αλλά και ανύπαρκτους εργοδότες και πλαστογραφούσε στοιχεία για ένσημα...
που δεν υπήρχαν, με στόχο να εισπράττουν επιδόματα ανεργίας αλλοδαποί.

Σύμφωνα μάλιστα με πληροφορίες της εφημερίδας «Πατρίς», μετά από μήνες ερευνών από τον... ΟΑΕΔ Ηρακλείου, η υπόθεση «δέθηκε» με τη συνδρομή όλων των υπηρεσιών (εφορίες, ΣΔΟΕ, ΙΚΑ) και κατατέθηκε από τον προϊστάμενο της υπηρεσίας, Γιάννη Πάγκαλο, μηνυτήρια αναφορά στην εισαγγελία Ηρακλείου που τώρα αναμένεται να ασκήσει διώξεις.

Ο ΟΑΕΔ Ηρακλείου εντόπισε 21 περιπτώσεις αλλοδαπών, οι οποίοι είχαν καταθέσει τα πλαστογραφημένα έγγραφα ζητώντας να πάρουν επίδομα ανεργίας. Μερικοί από αυτούς έχουν ήδη κληθεί από την υπηρεσία κι έχουν ομολογήσει ότι τα χαρτιά τους είναι πλαστογραφημένα και ότι τους τα έφτιαχνε λογίστρια, η οποία πληρωνόταν 200 ευρώ ανά κεφάλι.

Σημειώνεται ότι, αν δεν εντοπιζόταν η δράση του κυκλώματος οι «μαϊμού» άνεργοι θα εισέπρατταν, σε πρώτη φάση από τον ΟΑΕΔ 80.000 ευρώ.
Την ώρα που συμπολίτες μας που πλήρωναν τις εισφορές τους και δεν έχουν την ανάλογη ανταπόδοση κάποιοι φέρονται ότι σχεδίαζαν να κάνουν μπίζνες.

Είναι ευχής έργο στην Ελλάδα του 2012, να αποτρέπονται εν τη γενέσει τους όλα τα κυκλώματα που προσπαθούν να καταχραστούν το κόπο των πολιτών που επι χρόνια πλήρωναν τις υποχρεώσεις τους. Είναι ευχής έργο να κλείσουν τα κενά που βρίσκουν όλοι οι επιτήδειοι.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου