Καλώς ήρθατε στο Blog του Οδυσσέα! Καλή περιήγηση!

Αναζήτηση αυτού του ιστολογίου

Παρασκευή 22 Ιουνίου 2012

Πετάξτε τη Γερμανία έξω από το Euro!

Πετάξτε τη Γερμανία έξω από το Euro!Η μεγάλη πρόκληση των «χρεοκοπημένων» Ελλήνων μπροστά στη χώρα της Μέρκελ

Την ώρα που η Bild προσπαθεί να υποτιμήσει την Εθνική μας ομάδα με κίτρινα δημοσιεύματα (μέχρι και κατάσκοπο στο ξενοδοχείο της ελληνικής αποστολής έβαλε), οι Έλληνες διεθνείς ετοιμάζονται...
για ένα από τα σημαντικότερα παιχνίδια της διοργάνωσης του Euro 2012 στο γήπεδο Γκντάνσκ της Πολωνίας.

Η ελληνική αποστολή με όλη τη χώρα στο πλευρό της απόψε, θέλει απαντήσει σε όλες τις υποδείξεις του γερμανικού Τύπου τον τελευταίο καιρό. Τα βλέμματα των φιλάθλων της Ευρώπης είναι στραμμένα στον αγώνα της προημιτελικής φάσης που θα παρακολουθήσει από κοντά και η γερμανίδα καγκελάριος Άνγκελα Μέρκελ.

Όσο αυτοί θα ασχολούνται με τα… μαλλιά του Γιώργου Σαμαρά και την καφετιέρα στο ξενοδοχείο, οι Έλληνες παίκτες θα απαντήσουν στο χορτάρι.

Ο προπονητής της ομάδας, Φερνάντο Σάντος, δίνει το μήνυμα στους παίκτες «Όπως το 2004». Τότε, η Ελλάδα απέκλεισε στους «8» τη Γαλλία, γιατί να μην μπορεί τώρα να αποκλείσει τους Γερμανούς;

Αποφασισμένοι και οι ποδοσφαιριστές για τη νίκη με τον Κατσουράνη να δηλώνει: «Θα παίξουμε για τη σημαία μας, τους εαυτούς μας και τον κόσμο πίσω μας» και τον Σαλπιγγίδη να λέει: «Το μόνο που σκεφτόμαστε είναι πώς θα κάνουμε ένα καλό παιχνίδι και να περάσουμε στην επόμενη φάση».

Η μεγάλη ώρα έφτασε και οι «χρεοκοπημένοι» Έλληνες (όπως μας χαρακτήρισαν οι Γερμανοί) δεν έχουν τίποτα και κανέναν να φοβηθούν στον αποψινό αγώνα (21:45). Θα μπουν στο γήπεδο και θα τα δώσουν όλα για τη νίκη, όπως έχουν μάθει να κάνουν πάντα.

Στο αγωνιστικό κομμάτι, ο ηγέτης της ομάδας Γιώργος Καραγκούνης, χάνει το σημερινό παιχνίδι εξαιτίας των κίτρινων καρτών που συγκέντρωσε στη φάση των ομίλων. Ο Φερνάντο Σάντος ψάχνει τον αντικαταστάτη του «τυπάρα» με πιθανές λύσεις τον Μάκο και Φωτάκη.

Σχετικά το αρχικό σχήμα της Ελλάδας, ο Σάντος δείχνει να έχει καταλήξει στους υπόλοιπους δέκα, οι οποίοι αναμένεται να είναι αυτοί που άρχισαν το ματς με τη Ρωσία (Σηφάκης, Τοροσίδης, Τζαβέλλας, Κ. Παπαδόπουλος, Παπασταθόπουλος, Μανιάτης, Κατσουράνης, Σαλπιγγίδης, Σαμαράς, Γκέκας).

Με μαύρα περιβραχιόνια οι διεθνείς

Την μνήμη του Αλκέτα Παναγούλια θα τιμήσουν οι διεθνείς μας ποδοσφαιριστές στον προημιτελικό με την Γερμανία. Η ΟΥΕΦΑ έδωσε το «ok» στο αίτημα της ελληνικής ποδοσφαιρικής ομοσπονδίας, ώστε οι παίκτες του Φερνάντο Σάντος να φορέσουν μαύρα περιβραχιόνια.

Ο Αλκέτας Παναγούλιας, ο προπονητής που οδήγησε την Εθνική για πρώτη φορά σε Euro αλλά και Μουντιάλ, «έφυγε» από την ζωή την Δευτέρα το βράδυ.

Για τον λόγο αυτό, η ΕΠΟ ζήτησε ειδική έγκριση από την ευρωπαϊκή ομοσπονδία ώστε να φορέσει μαύρα περιβραχιόνια ως ένδειξη πένθους για τον χαμό του μεγάλου Αλκέτα Παναγούλια.

Οι «Γερμανοί των Ελλήνων»

Από τους παίκτες που βρίσκονται αυτή στην στιγμή στα γήπεδα της Πολωνίας και της Αυστρίας οι Γιώργος Τζαβέλλας και Κυριάκος Παπαδόπουλος είναι οι πρώτοι που πήραν μεταγραφή στη Γερμανία.

Ο αριστερός μπακ της Εθνικής μας, Γιώργος Τζαβέλλας, άφησε τον Πανιώνιο για την φανέλα της Άιντραχτ Φρανφούρτης. Εκεί έπαιξε για ενάμιση χρόνο και τον περασμένο Γενάρη μετακόμισε, με την μορφή δανεισμού στην Μονακό. Ο Τζαβέλλας αγωνίζεται στο αριστερό άκρο της άμυνας και αν ξεκινήσει βασικός θα έχει να αντιμετωπίσει τον Τόμας Μίλερ, ο οποίος κινείται στο δεξί άκρο της επίθεσης.

Τον δρόμο του Τζαβέλλα ακολούθησε, είκοσι μέρες αργότερα, ο Κυριάκος Παπαδόπουλος. Ο νεαρός άσος αποχωρεί από τον Ολυμπιακό και υπογράφει τετραετές συμβόλαιο με την Σάλκε. Εκεί, παρότι είναι κεντρικός αμυντικός, ξεκινάει να αγωνίζεται σαν αμυντικός μέσος, ενώ με τις εμφανίσεις του «μαγνητίζει» τα βλέμματα πολλών ευρωπαϊκών ομάδων. Μετά από δύο χρόνια παρουσίας στη Σάλκε πραγματοποιεί 47 συμμετοχές έχοντας πέντε γκολ. Μάλιστα, θα βρεθεί αντιμέτωπος με έναν συμπαίκτη του, τον Χέβεντες.

Επόμενος, ο Σωκράτης Παπασταθόπουλος. Ο νεαρός αμυντικός, μετά την περιπλάνησή του σε Μίλαν Και Τζένοα, βρήκε… λιμάνι στην Βέρντερ Βρέμης. Εκεί παίρνει πολύ χρόνο συμμετοχής, ενώ αρκετές φορές αγωνίστηκε και σαν δεξί μπακ. Πραγματοποίησε πολύ καλές εμφανίσεις και έφτασε 30 συμμετοχές χωρίς να πετύχει κάποιο γκολ. Μάλιστα, ήταν συμπαίκτης με τον αναπληρωματικό τερματοφύλακα των Γερμανών, Τιμ Βίζε.

Τελευταίος στην σχετική λίστα είναι ο Κώστας Φορτούνης. Ο νεαρός άσος από την Καλαμπάκα, έζησε το όνειρό του το περασμένο καλοκαίρι, όταν άφησε τον Αστέρα Τρίπολης και υπέγραψε τετραετές συμβόλαιο με την Καϊζερσλάουτερν. Εκεί, ξεκίνησε σαν αναπληρωματικός, όμως σύντομα κέρδισε φανέλα βασικού και έδειξε πολύ θετικά στοιχεία. Για τον λόγο αυτό κέρδισε και μια θέση στην 23άδα του Φερνάντο Σάντος. Με την φανέλα της Λάουτερν έκανε 30 συμμετοχές, χωρίς να πετύχει κάποιο γκολ.

Κρούει τον κώδωνα του κινδύνου ο Λεβ

Τον χαρακτηρισμό του φαβορί για την Γερμανία εν όψει του αυριανού προημιτελικού με την Ελλάδα, ο Γιόακιμ Λεβ δεν τον αρνήθηκε.

Ωστόσο, φρόντισε να… ρίξει τους τόνους επισημαίνοντας ότι οι παίκτες του οφείλουν να αποδείξουν στον αγωνιστικό χώρο ότι είναι καλύτεροι από τους Έλληνες και γι' αυτό σε καμία περίπτωση δεν πρόκειται να υποτιμήσουν τους διεθνείς του Φερνάντο Σάντος.

Ο Γερμανός ομοσπονδιακός τεχνικός ρωτήθηκε αν η ομάδα του είναι τόσο μεγάλο φαβορί για το αυριανό ματς, όσο γράφεται στον γερμανικό και διεθνή Τύπο. «Είμαστε φαβορί αλλά δεν μπορώ να πω ότι πάμε ως το μεγάλο, ακλόνητο φαβορί», απάντησε αρχικά ο Λεβ και πρόσθεσε:

«Δεν μπορείς να πεις ότι επειδή μία ομάδα είναι φαβορί θα περάσει και στην επόμενη φάση. Και η Ρωσία φαβορί ήταν κόντρα στην Ελλάδα αλλά τελικά αποκλείστηκε. Εάν αποδείξουμε στον αγωνιστικό χώρο αυτά που υποστηρίζουμε και δείξουμε ότι όντως είμαστε καλύτεροι, τότε μπορούμε να κερδίσουμε. Δεν χρειάζεται να σκεφτόμαστε τι κάνει ο αντίπαλος, πρέπει εμείς να κάνουμε αυτό που μπορούμε. Αν το κάνουμε, πιστεύω ότι θα είμαστε εμείς αυτοί που θα προκριθούν στην επόμενη φάση».


Η ακτινογβραφία των Γερμανών

Μάνουελ Νόιερ (τερματοφύλακας, Μπάγερν Μονάχου): Κάθεται ανάμεσα στα δοκάρια, ανοίγει τα χέρια και ίσα που διακρίνονται πίσω του τα δίχτυα. «Ψηλός και άμυαλος», θα πουν οι βιαστικοί. Αμ δε! Το Νοέμβριο του 2011 κέρδισε 500.000 ευρώ στη γερμανική εκδοχή του «Ποιος θέλει να γίνει εκατομμυριούχος» και τα διέθεσε για φιλανθρωπικούς σκοπούς. Σιγά το ποσό, μπροστά στα 22 εκατ. ευρώ που δαπάνησε το περασμένο καλοκαίρι η Μπάγερν για να τον αποκτήσει από τη Σάλκε, κάνοντας τον ξανθομάλλη φύλακα-άγγελο της γερμανικής εστίας τη δεύτερη πιο ακριβή μεταγραφή τερματοφύλακα μετά από αυτή του Τζίτζι Μπουφόν από την Πάρμα στη Γιουβέντους το 2001.

Φίλιπ Λαμ
(αριστερό μπακ, Μπάγερν Μονάχου): Ακούς «αρχηγός της εθνικής Γερμανίας» και φαντάζεσαι ένα θηρίο με μούσκουλα και τρομακτική φυσιογνωμία που παραπέμπει σε Ες Ες. Ο Φίλιπ Λαμ με baby-face και μπόι μόλις στο 1,70μ. διαψεύδει μεν τις προσδοκίες, όμως αποτελεί τη συνέχεια της πρότασης «μικρός στο μάτι…». Φύσει δεξιοπόδαρος, αλλά γίνεται θυσία για την πατρίδα του και παίζει στα αριστερά, με την ίδια επιτυχία.

Χόλγκερ Μπαντστούμπερ
(στόπερ, Μπάγερν Μονάχου): Η φωτογραφία του κάλλιστα θα συνόδευε το λήμμα «Γερμανός αμυντικός» σε οποιοδήποτε λεξικό. Καθαρόαιμος απόγονος της άριας φυλής, προϊόν των ακαδημιών της Μπάγερν, μπορεί μεν να μη «μιλά» στην μπάλα, αλλά η μορφή του αρκεί για να στείλει το μήνυμα «Achtung» (μτφ. «Προσοχή») στους αντιπάλους επιθετικούς.

Ματς Χούμελς (στόπερ, Ντόρτμουντ): Όταν σε έχουν βαφτίσει Ματς, δεν έχεις και πολλές επιλογές καριέρας. Έκανε το πεπρωμένο πραγματικότητα και αποδεδειγμένα αποτελεί την αμυντική εγγύηση σε μία σούπερ επιθετική ομάδα όπως η Ντόρτμουντ. Στην Μπάγερν που τον ανέθρεψαν και τον «σκότωσαν» για ψίχουλα (4 εκατ. ευρώ) το 2009, ακόμη χτυπούν το κεφάλι τους στον τοίχο.

Ζερόμ Μπόατενγκ
(δεξί μπακ, Μπάγερν Μονάχου): Γεννήθηκε στο Βερολίνο από έρωτα που θυμίζει σίριαλ του Μανούσου Μανουσάκη, ανάμεσα σε Γκανέζο πατέρα και Γερμανίδα μητέρα. Κι ενώ ο αδερφός του επέλεξε να τιμήσει την πατρική καταγωγή και να ενισχύσει το αφρικανικό συγκρότημα, αυτός προτίμησε την πατρίδα της μαμάς. Για τους λάτρεις του κουτσομπολιού, είναι πατέρας δίδυμων κοριτσιών αλλά χωρισμένος (δίχως να έχει παντρευτεί με τη μητέρα τους). Παραμονές του Euro 2012 προκάλεσε σούσουρο το ραντεβού του με μοντέλο του Playboy σε φτηνό ξενοδοχείο. Παιδί για τη «βρώμικη» δουλειά, δηλαδή, μπορεί να παίξει στο κέντρο, αλλά και στα δύο άκρα της άμυνας.

Σάμι Κεντίρα
(μέσος, Ρεάλ Μαδρίτης): Ένας ακόμη «καρπός» του έρωτα μετανάστη (από την Τυνησία) με Γερμανίδα. Όχι ο πλέον προικισμένος τεχνικά ποδοσφαιριστής του κόσμου, αλλά «στρατιώτης» του προπονητή και πιστός στην εφαρμογή του πλάνου του. Θέλετε κι άλλη απόδειξη από την καθιέρωσή του στην ξεχειλίζουσα από ταλέντο Ρεάλ Μαδρίτης του στρατηγού Ζοσέ Μουρίνιο; Αν δεν σας γεμίζει το μάτι, ψάξτε στην κερκίδα τη δίμετρη σύντροφό του, νικήτρια του γερμανικού « Next Top Model», Λένα Γκέρτσκε.

Μπάστιαν Σβαϊνστάιγκερ
(μέσος, Μπάγερν Μονάχου): Αν δεν ήταν ποδοσφαιριστής, θα έβρισκε σίγουρα ρόλο στο «Inglourious Basterds» του Ταραντίνο ως πρωτοπαλίκαρο του Χίτλερ. Μπορεί σε διαγωνισμό ομορφιάς να έβγαινε… έξω, αλλά από την ενδεκάδα δεν τον κουνά κανείς. Υπήρξε μεγάλο ταλέντο στο σκι, αλλά προτίμησε να κάνει σλάλομ στο χορτάρι αντί στις χιονισμένες πλαγιές. Και μάλλον έπραξε σωστά. Μοιραίος στον τελικό του Champions League, αλλά ως γνήσιος Γερμανός σκυλιασμένος για απαντήσεις στο Euro 2012.

Μεσούτ Οζίλ
(μεσοεπιθετικός, Ρεάλ Μαδρίτης): Η τεχνική του μας βγάζει τα μάτια, σαν τα δικά του που θαρρείς πως είναι έτοιμα να ξεκολλήσουν από το πρόσωπό του. Τούρκος τρίτης γενιάς, αλλά με την καταγωγή του τον συνδέει μόνο το μουσουλμανικό θρήσκευμα. Σίγουρα ο ποιοτικότερος παίκτης της «Νατσιονάλμανσαφτ», φροντίζει να φέρνει σε καλύτερη ισορροπία την αναλογία πλάνου και δύναμης με την έμπνευση και το ταλέντο.

Λούκας Ποντόλσκι
(μεσοεπιθετικός, Άρσεναλ): Γνήσιο τέκνο Gastarbeiter, που μετακόμισαν από την Πολωνία με το δίχρονο παιδί τους στη Γερμανία το 1987. Διατηρεί άρρηκτους δεσμούς με την αυθεντική του πατρίδα, που όμως ουδέποτε τον κάλεσε να φορέσει το εθνόσημο και… κακό του κεφαλιού της. Ο «Πόλντι» κατέληξε στη Γερμανία και στα 27 του μετρά ήδη 100 συμμετοχές και 44 γκολ. Για το αριστερό του πόδι έχουν γραφτεί ύμνοι. Πλέον θα μπορεί να ρίχνει τις «κανονιές» του με τη φανέλα της Άρσεναλ, που του έδωσε δεύτερη ευκαιρία να δείξει την αξία του στην ελίτ, μετά το αποτυχημένο πέρασμά του από την Μπάγερν.

Τόμας Μίλερ
(μεσοεπιθετικός, Μπάγερν Μονάχου): Κουβαλά όνομα βαρύ σαν ιστορία για την ποδοσφαιρική Γερμανία, αν και με τον θρυλικό Γκερντ δεν έχει καμία συγγένεια. Πολυθεσίτης της επίθεσης, ικανός να προσφέρει στα άκρα, πίσω από τον σέντερ φορ ή και αντ’ αυτού άμα λάχει. «Εκτοξεύτηκε» στο Μουντιάλ του 2010 και παρότι η συνέχεια δεν ήταν ανάλογα εντυπωσιακή, παραμένει στις πρώτες επιλογές.

Μάριο Γκόμεζ
(σέντερ φορ, Μπάγερν Μονάχου): Γιος Ισπανού-όπως μαρτυρά το επίθετό του-και Γερμανοεβραίας, ο αποκαλούμενος «Σούπερ Μάριο» είναι σέντερ φορ παλιάς κοπής. Μοιάζει ατσούμπαλος, φαντάζει άτεχνος, αλλά την τέχνη του γκολ τη γνωρίζει άριστα και το έχει πιστοποιήσει πολλάκις, αρχικά με Στουτγκάρδη και πλέον με Μπάγερν και Γερμανία.

Και δεν είναι μόνο αυτοί. Όταν ο «Γιόγκι» κατά την προσφιλή του συνήθεια δεν σκαλίζει τη μύτη του και αντ’ αυτού γυρίσει να κοιτάξει τον πάγκο του δεν θα νιώσει απελπισία. Βίζε (Χόφενχαϊμ) και Τσίλερ (Ανόβερο) δεν είναι Νόιερ, αλλά ούτε για… πέταμα ως «ρεζέρβες» για το τέρμα, οι άλλοτε βασικοί Μερτεζάκερ (Άρσεναλ) και Χέβεντες (Σάλκε) παρέχουν εγγύηση στα στόπερ, ενώ ο Σμέλτσερ (Ντόρτμουντ) περιμένει στωικά να βγει από τη σκιά του Λαμ. Κρόος (Μπάγερν), Μπέντερ (Λεβερκούζεν)-ο Λαρς, γιατί υπάρχει και ο αξιόλογος δίδυμος αδερφός του, Σβεν, που «κόπηκε» πριν τα τελικά-και Γκουντογκάν (Ντόρτμουντ) κάθε άλλο παρά λύσεις ανάγκης αποτελούν για το κέντρο, ενώ οι «διάολοι» με την εξαιρετική τεχνική Ρόις και Γκέτσε (Ντόρτμουντ) περιμένουν ανά πάσα στιγμή την ευκαιρία για να αναστατώσουν τις αντίπαλες άμυνες. Κι αν δεν αρκούν αυτοί, από τον πάγκο έρχεται ο Κλόζε (Λάτσιο), δεύτερος σε συμμετοχές και γκολ στην ιστορία των «πάντσερ».

Καλή μας επιτυχία!

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου