Καλώς ήρθατε στο Blog του Οδυσσέα! Καλή περιήγηση!

Αναζήτηση αυτού του ιστολογίου

Πέμπτη 21 Ιουνίου 2012

Ποιος είναι ο νέος Αναπληρωτής υπουργός Οικονομικών Χρήστος Σταϊκούρας

Ποιος είναι ο νέος Αναπληρωτής υπουργός Οικονομικών Χρήστος ΣταϊκούραςΕξελέγη πρώτη φορά βουλευτής Φθιώτιδας με τη ΝΔ στις Εκλογές του 2007

Ο νέος Αναπληρωτής υπουργός Οικονομικών κ. Χρήστος Σταϊκούρας ήταν μέχρι πρότινος...
αναπληρωτής Υπεύθυνος του Τομέα Πολιτικής Ευθύνης Οικονομίας, της Νέας Δημοκρατίας.

Ο κ. Σταϊκούρας γνωρίζει καλά τις δανειακές συμβάσεις που έχει συνομολογήσει η Ελλάδα με ΕΕ και ΔΝΤ, έχει συνδιαμορφώσει το οικονομικό πρόγραμμα της Νέας Δημοκρατίας και θεωρείται από τους μετριοπαθείς οικονομικούς συμβούλους του Πρωθυπουργού.

Ο Αναπληρωτής υπουργός Οικονομικών που θα αναλάβει στο Γενικό Λογιστήριο του Κράτους, είναι οικονομολόγος, Επίκουρος Καθηγητής στο Οικονομικό Πανεπιστήμιο Αθηνών.

Είναι διπλωματούχος μηχανολόγος μηχανικός του Εθνικού Μετσόβειου Πολυτεχνείου, κάτοχος μεταπτυχιακού διπλώματος στη διοίκηση επιχειρήσεων (Master in Business Administration - Μ.Β.Α.) από το Πανεπιστήμιο του Λονδίνου (Imperial College) και διδάκτορας στην Τραπεζική (PhD in Banking) του Πανεπιστημίου Σίτυ του Λονδίνου (City University).

Την παρελθούσα πενταετία ήταν μεταξύ άλλων μέλος της Διαρκούς Επιτροπής Οικονομικών Υποθέσεων, μέλος της Επιτροπής του Απολογισμού και του Γενικού Ισολογισμού του Κράτους, μέλος της Κεντρικής Επιτροπής της ΝΔ, Υπεύθυνος Τομέα Οικονομίας και Οικονομικών της Ο.Δ.Ε. Οικονομικών Υποθέσεων της ΝΔ και μέλος της Οικονομικής και Κοινωνικής Επιτροπής του Ευρωπαϊκού Λαϊκού Κόμματος.

Την τελευταία δεκαετία, έχει στελεχώσει θέσεις υψηλής ευθύνης σε αναγνωρισμένου χρηματοπιστωτικούς οργανισμούς, όπως είναι ο Όμιλος Eurobank (2000-2004) και η Κεντρική Τράπεζα της Αγγλίας (2000).

Εξελέγη βουλευτής Φθιώτιδας με τη ΝΔ στις Εκλογές του 2007, του 2009 και στις δύο εκλογικές αναμετρήσεις του 2012.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου