Καλώς ήρθατε στο Blog του Οδυσσέα! Καλή περιήγηση!

Αναζήτηση αυτού του ιστολογίου

Κυριακή 24 Ιουνίου 2012

Η τρόικα φέρνει πολιτικό «Ρεχάγκελ»

Η τρόικα φέρνει πολιτικό «Ρεχάγκελ»Θα συγκεντρώνει υπερεξουσίες και θα λειτουργεί στο πλευρό της κυβέρνησης

Τις ίδιες ημέρες που στην Αθήνα βρίσκονταν σε εξέλιξη οι διεργασίες για το σχηματισμό της νέας κυβέρνησης, στις Βρυξέλλες δρομολογούνταν οι...
διαδικασίες για τη συγκρότηση του νέου μηχανισμού της τρόικας για την Ελλάδα. Οι επικεφαλής εκπρόσωποι της Κομισιόν, της ΕΚΤ και του ΔΝΤ στην τρόικα δεν πρόκειται προς το παρόν τουλάχιστον να αντικατασταθούν.

Στην Αθήνα πάντως, ορισμένοι από τους ενήμερους για την επικείμενη αναβάθμιση και αλλαγή βιάζονται να μιλήσουν και να τη χαρακτηρίσουν ως τη «σκιώδη κυβέρνηση» των Βρυξελλών στην Ελλάδα.

Όπως αναφέρει το Κεφάλαιο, το νέο αυτό σχήμα θα είναι έτοιμο πολύ σύντομα και θα έχει επικεφαλής ένα στέλεχος το οποίο θα επιλεγεί από την Κομισιόν σε συνεργασία με το ΔΝΤ και την ΕΚΤ, του οποίου το όνομα δεν έχει γίνει ακόμη γνωστό.

Παρόλα αυτά, πληροφορίες κάνουν λόγο για γνωστό παράγοντα ελληνικής προέλευσης.

Η Ομάδα Ελέγχου και Καταγραφής (monitoring committee), και η Task Force η οποία έχει δύο τμήματα και ασχολείται με την αναδιάρθρωση του ελληνικού Δημοσίου και την ενίσχυση του αναπτυξιακού σχεδιασμού, έχουν ήδη εγκατασταθεί στην Αθήνα και δουλεύουν σε μόνιμη βάση. Μπαίνουν μάλιστα σε έναν ενιαίο σχηματισμό και θα λειτουργούν προσαρμοσμένες στα επιμέρους υπουργεία και δημόσιους οργανισμούς υπό την ηγεσία του νέου «απεσταλμένου» της τρόικας, ο οποίος θα έχει άμεση επικοινωνία τόσο με την ηγεσία της κυβέρνησης όσο και με τις διοικήσεις των οργανισμών που συμμετέχουν στην τρόικα, αλλά και με το eurogroup.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου