Καλώς ήρθατε στο Blog του Οδυσσέα! Καλή περιήγηση!

Αναζήτηση αυτού του ιστολογίου

Δευτέρα 25 Ιουνίου 2012

Πώς θα γίνουν οι αποχωρήσεις από το Δημόσιο

Πώς θα γίνουν οι αποχωρήσεις από το ΔημόσιοΤα σενάρια για 150.000 υπαλλήλους

Σε ισχύ παραμένει η μνημονιακή δέσμευση της χώρας μας για δραστικό περιορισμό των υπαλλήλων που σήμερα εργάζονται στο στενό και ευρύτερο δημόσιο τομέα.

Ο στόχος της αποχώρησης των...
150.000 δημοσίων υπαλλήλων μέχρι το 2015 αναμένεται ότι θα αποτελέσει ένα από τα κορυφαία θέματα που θα απασχολήσουν άμεσα την κυβέρνηση Σαμαρά, με βάση και το κείμενο της προγραμματικής συμφωνίας το οποίο βγάζει από το τραπέζι των συζητήσεων το ενδεχόμενο απολύσεων στο προσωπικό.

Κρίσιμο ζήτημα παραμένει πώς θα προκύψει ο αριθμός των υπολοίπων 50.000 εργαζομένων, προκειμένου να συμπληρωθούν οι 150.000 αποχωρήσεις.

Σύμφωνα με τον Ελεύθερο Τύπο, τρία είναι τα σενάρια που εξετάζει η κυβέρνηση πέραν των περίπου 100.000 υπαλλήλων που θα έχουν συνταξιοδοτηθεί σε τρία χρόνια.

Το πρώτο σενάριο αφήνει ανοιχτό το ενδεχόμενο η αναλογία μία πρόσληψη για κάθε πέντε αποχωρήσεις να γίνει «ένα προς δέκα» ή ακόμα και «ένα προς δεκαπέντε».

Σύμφωνα με το δεύτερο σενάριο εξετάζεται η εφαρμογή ενός νέου κύκλου εργασιακής εφεδρείας.

Η συμφωνία μέσω επαναδιαπραγμάτευσης με την τρόικα με στόχο να προκύψουν νέα ισοδύναμα μέτρα που θα αντισταθμίσουν το δημοσιονομικό όφελος της μείωσης του μισθολογικού κόστους, είναι το τρίτο σενάριο που εξετάζεται.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου