Καλώς ήρθατε στο Blog του Οδυσσέα! Καλή περιήγηση!

Αναζήτηση αυτού του ιστολογίου

Τρίτη 26 Ιουνίου 2012

Ο Γ.Στουρνάρας είναι ο νεος υπουργός Οικονομικών - Θα είναι παρών στις 7.30 μ.μ. στη συνάντηση Σαμαρά-Βενιζέλου-Κουβέλη

- Αποστάσεις από το ΠΑΣΟΚ: Απορούν γιατί ο κ.Σαμαράς δεν επέλεξε πρόσωπο από την παράταξή του
- Ποιός είναι ο νεος υπουργός
- Διαβάστε το βιογραφικό του
- Δεν πάνε πίσω οι προγραμματικές δηλώσεις της κυβέρνησης
- Ποιά άλλα ονόματα έπεσαν στο τραπέζι
- Όλο το παρασκήνιο

Ο Γιάννης Στουρνάρας είναι με απόφαση του πρωθυπουργού ο νεος υπουργός Οικονομικών. Ο καθηγητής Οικονομικών του Πανεπιστημίου Αθηνών και Γενικός Διευθυντής του ΙΟΒΕ, ορίστηκε και επισήμως λίγο μετά τις 2 αφού προηγήθηκαν οι απαραίτητες τηλεφωνικές επικοινωνίες με το γραφείο του πρωθυπουργού.

Ποιος είναι ο Γιάννης Στουρνάρας...

Λένε πως ο Βασίλης Ράπανος, πριν παραιτηθεί, είχε ζητήσει μετ’ επιτάσεως να είναι στο οικονομικό επιτελείο. Τελικά, η μοίρα ήθελε να είναι εκείνος που θα αναλάβει το πιο... καυτό χαρτοφυλάκιο της κυβέρνησης Σαμαρά.
Ο Γιάννης Στουρνάρας είναι εδώ και λίγη ώρα ο νέος υπουργός Οικονομικών. Ποίος όμως είναι ο νέος «τσάρος» της ελληνικής οικονομίας, ο άνθρωπος που θα κρατάει στα χέρια του την... «καυτή πατάτα».

Είναι οικονομολόγος και καθηγητής πανεπιστημίου. Γεννήθηκε το 1956 στην Αθήνα. Σπούδασε στο Οικονομικό Τμήμα του Πανεπιστημίου Αθηνών και έκανε μεταπτυχιακές σπουδές στο Πανεπιστήμιο της Οξφόρδης.

Έχει διατελέσει ειδικός σύμβουλος στο υπουργείο Εθνικής Οικονομίας (1986-1989), ειδικός σύμβουλος στην Τράπεζα της Ελλάδος (1989-1994), τακτικό μέλος της Οικονομικής και Νομισματικής Επιτροπής της Ευρωπαϊκής Ένωσης (1994-2000), πρόεδρος και διευθύνων σύμβουλος της Εμπορικής Τράπεζας κ.ά. Από το 1989 διδάσκει στο Οικονομικό Τμήμα του Πανεπιστημίου Αθηνών. Είναι γενικός επιστημονικός διευθυντής του Ιδρύματος Οικονομικών και Βιομηχανικών Ερευνών.

Στις 17 Μαΐου ανέλαβε το υπουργείο Ανάπτυξης, Ανταγωνιστικότητας και Ναυτιλίας στην υπηρεσιακή κυβέρνηση υπό τον Παναγιώτη Πικραμμένο.

Ο νεος υπουργός έχει κληθεί να είναι παρών στην συνάντηση στις 7.30 μ.μ. του πρωθυπουργού Αντώνη Σαμαρά με τους Ευάγγελο Βενιζέλο και Φώτη Κουβέλη.

Ο κ. Στουρνάρας ήταν υπηρεσιακός υπουργός Ανάπτυξης και μάλιστα παρά το μικρό διάστημα της θητείας του άφησε πολύ καλές εντυπώσεις.

Άλλα ονόματα που είχε στα χέρια του ο Αντώνης Σαμαράς ήταν του Τάκη Αράπογλου και του Αλέξανδρου Τουρκολιά από τον χώρο των Τραπεζών.

Το μεσημέρι βγαίνοντας από το Προεδρικό Μέγαρο ο Ευάγγελος Βενιζέλος είπε ότι η απόφαση θα ληφθεί από τον πρωθυπουργό. Το ΠΑΣΟΚ, όπως είπε, θα αποδεχθεί την όποια επιλογή τους αρκεί να πληροί το μίνιμουμ των προϋποθέσεων που έχουν τεθεί.

Ωστόσο, και μετά την επίσημη ανακοίνωση του ονόματος του κ.Στουρνάρα, πηγές από το ΠΑΣΟΚ ανέφεραν, ότι άκουσαν με έκπληξη το όνομα του κ.Στουρνάρα πιστεύοντας ότι θα επιλεγεί πρόσωπο από τη ΝΔ....

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου