Καλώς ήρθατε στο Blog του Οδυσσέα! Καλή περιήγηση!

Αναζήτηση αυτού του ιστολογίου

Δευτέρα 14 Μαΐου 2012

Ηλεκτροκίνητο scooter με υπογραφή της Smart

Ηλεκτροκίνητο scooter με υπογραφή της SmartΘα παρουσιαστεί επίσημα το 2014

Πιστός στα σχέδιά του για την παραγωγή ενός ηλεκτρικού scooter παραμένει ο κατασκευαστής των διάσημων μικρών αυτοκινήτων, ο οποίος ανακοίνωσε ότι θα παρουσιαστούν επίσημα το 2014.

Η πρόθεση της Smart, θυγατρικής...
της Mercedes-Benz, για την παραγωγή ενός ηλεκτρικού scooter, ήταν ήδη γνωστή. Το 2010, στο Σαλόνι του Παρισιού, η εταιρία παρουσίασε ένα πρωτότυπο ηλεκτρικό scooter το οποίο και είχε ονομάσει λιτά και περιεκτικά…escooter.

Το εν λόγω μοντέλο έπαιρνε κίνηση από έναν ηλεκτροκινητήρα ισχύος 4KW (5 ίππων) που συνεργαζόταν με μία συστοιχία μπαταριών ιόντων λιθίου 48 V. Η τελική του ανερχόταν στα 45 χλμ./ώρα και η αυτονομία του, σύμφωνα με τη Smart, έφτανε τα 100 χλμ.

Το concept έφερε επίσης συνδυασμένα φρένα με ABS, αερόσακο τοποθετημένο κάτω από το τιμόνι και ένα σύστημα προειδοποίησης για την εγγύτητα των οχημάτων δεξιά και αριστερά του scooter, στα λεγόμενα νερά σημεία των καθρεπτών.



Πρωτοποριακός ήταν και ο…ανύπαρκτος πίνακας οργάνων. Στη θέση του η εταιρία είχε τοποθετήσει ένα docking station, δίνοντας την ευκαιρία στον αναβάτη να τοποθετήσει εκεί το δικό του smartphone και να πληροφορείται για την ταχύτητα και τις υπόλοιπες λειτουργίες του scooter από αυτό.

Σύμφωνα με τα λεγόμενα των υπεύθυνων της εταιρίας το e-scooter βρίσκεται αυτή τη στιγμή σε φάση εξέλιξης και τελειοποίησης του αρχικού σχεδίου και αυτό σημαίνει ότι μάλλον θα δούμε βελτίωση και στις επιδόσεις (αυτονομία, τελική), πέρα από τις όποιες αλλαγές στην εμφάνιση του μοντέλου. Βασική, πάντως, παραμένει η αρχή της εταιρίας, το escooter, να οδηγείται και με δίπλωμα αυτοκινήτου.

Η μαμά Mercedes-Benz φαίνεται να πιστεύει πολύ σε αυτό το project, κάτι που φαίνεται και από τις δηλώσεις του αντιπροέδρου του τμήματος πωλήσεων και μάρκετινγκ του γερμανικού κολοσσού:

«H απόφαση υπέρ (της παραγωγής) του escooter έχει παρθεί. Με αυτό το βήμα προσθέτουμε ένα σημαντικό στοιχείο στο δικό μας concept περί έξυπνης κίνησης στα αστικά κέντρα του μέλλοντος».



Πηγή: autotriti.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου