Καλώς ήρθατε στο Blog του Οδυσσέα! Καλή περιήγηση!

Αναζήτηση αυτού του ιστολογίου

Τρίτη 8 Μαΐου 2012

Τεράστια αύξηση στις επισκέψεις του Pirate Bay


Τελικά η απόφαση βρετανικού δικαστηρίου σύμφωνα με την οποία 6 ISP είναι υποχρεωμένοι να εμποδίζουν στους χρήστες τους την πρόσβαση στο The Pirate Bay αποδείχτηκε ανέλπιστο δώρο για την υπηρεσία.

Όπως ανακοίνωσε λοιπόν, οι επισκέψεις μέσα σε μία μόνο ημέρα αυξήθηκαν κατά...
12 εκατομμύρια χρήστες. Σύμφωνα με όσα αναφέρουν οι διαχειριστές του, το γεγονός της απαγόρευση αποτέλεσε μια εξαιρετική ευκαιρία για διαφήμιση του site καθώς γράφτηκαν για το θέμα εκατοντάδες αν όχι χιλιάδες άρθρα. Με τον τρόπο αυτό πάρα πολλοί χρήστες που μπορεί να μην γνώριζαν για το The Pirate Bay ενημερώθηκαν γι' αυτό και άρχισαν να το επισκέπτονται και να το χρησιμοποιούν.

Παράλληλα επεσήμαναν ότι η δωρεάν διαφήμιση δεν ήταν το μόνο θετικό στοιχείο της απαγόρευσης. Όπως σχολιάζουν, η κίνηση αυτή των ISP έδωσε ένα πολύ καλό κίνητρο σε δεκάδες χιλιάδες ανθρώπους να διερευνήσουν τρόπους να παρακάμψουν την κρατική λογοκρισία.

Ο πιο απλός είναι να αντικαταστήσουν τις διευθύνσεις DNS που χρησιμοποιούν με εκείνες του OpenDNS (www.opendns.com, 208.67.222.222-208.67.220.220). Ένα άλλος να χρησιμοποιήσουν κάποια υπηρεσία VPN.



Πηγή: proho.gr


Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου