Καλώς ήρθατε στο Blog του Οδυσσέα! Καλή περιήγηση!

Αναζήτηση αυτού του ιστολογίου

Τρίτη 1 Μαΐου 2012

Πανελλήνια δράση καθαρισμού «Let’s Do It Greece»

Πανελλήνια δράση καθαρισμού «Let’s Do It Greece»Η Σάμος συμμετείχε ενεργά στην εκστρατεία


Σε δράσεις καθαρισμού παραλιών, αρχαιολογικών χώρων και άλλων περιοχών της Σάμου, στο πλαίσιο της πανελλήνιας καμπάνιας εθελοντικού καθαρισμού «Let’s Do It Greece», συμμετείχαν δεκάδες φορείς του νησιού.

Στις πρωτοβουλίες συμμετοχής στην πανελλήνια δράση καθαρισμού, όπως στην περιοχή του Νησιού - Αγία Παρασκευή - Ασπροχόρτι, έδρασαν:
ο Σύλλογος Αυτοδυτών Σάμου, ο Ναυτικός Όμιλος Σάμου, ο Πολιτιστικός Εξωραϊστικός Σύλλογος το Νησί - Αγία Παρασκευή - Γαλάζιο - Ασπροχόρτι, ο Δήμος Σάμου και η σχολή καταδύσεων Aegean Scuba.

Eιδικότερα, όπως αναφέρει το ΑΜΠΕ, στον καθαρισμό του ανατολικού τμήματος των αρχαίων τειχών της Σάμου προχώρησε η δημοτική παράταξη Υποτείνουσα. Η όλη προσπάθεια βρήκε πολλούς συμπαραστάτες και είχε σαν αποτέλεσμα ένα μεγάλο μέρος των αρχαίων τειχών της Σάμου να καθαριστεί και να αναδειχθεί.

Οι εθελοντές με αλυσοπρίονα, χορτοκοπτικά και άλλα εργαλεία, έδωσαν πραγματική «μάχη» με την άγρια βλάστηση γύρω και μέσα στα τείχη. Το αποτέλεσμα αργά το μεσημέρι ήταν η συγκομιδή τεράστιου όγκου κλαδιών που γέμιζαν πολλά φορτηγά. Εκτός όμως από τα κλαδιά συλλέχθηκε και μεγάλη ποσότητα σκουπιδιών-κυρίως οικιακών συσκευών- που όλοι απόρησαν πώς μεταφέρθηκαν για να απορριφθούν ως εκεί, αφού δρόμος δεν υπάρχει. Τέλος καθαρίστηκε και οριοθετήθηκε το μονοπάτι που οδηγεί στο μνημείο.

Η ομάδα του Τοπικού Τμήματος του Σώματος Ελληνικού Οδηγισμού συμμετείχε και αυτή στο πλαίσιο της ίδιας δράσης και καθάρισε την παραλία της Αγίας Μαρκέλλας, όπου η προσπάθεια ήταν αρκετά επίπονη, λόγω του μικρού αριθμού των συμμετεχόντων, αλλά και του όγκου των σκουπιδιών, που υπήρχαν στη συγκεκριμένη παραλία.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου