Καλώς ήρθατε στο Blog του Οδυσσέα! Καλή περιήγηση!

Αναζήτηση αυτού του ιστολογίου

Τρίτη 22 Μαΐου 2012

Στη «μάχη» της Eurovision ρίχνεται απόψε η Ελευθερίου

Στη «μάχη» της Eurovision ρίχνεται απόψε η Ελευθερίου
Διεκδικεί με το... αφροδισιακό της τραγούδι θέση στον τελικό του Σαββάτου
Στη «μάχη» της Eurovision ρίχνεται απόψε (22:00, ΝΕΤ) στο Μπακού του Αζερμπαϊτζάν η Ελευθερία Ελευθερίου, η οποία με το «Aphrodisiac» θα διεκδικήσει...
την πρόκρισή της στον τελικό του Σαββάτου.

Σύμφωνα με τα προγνωστικά η ελληνική συμμετοχή αναμένεται να περάσει το «σκόπελο» των σημερινών ημιτελικών, όπου θα διαγωνιστεί ανάμεσα σε 20 χώρες, μεταξύ των οποίων και η Κύπρος, την οποία θα εκπροσωπήσει η Ήβη Αδάμου.

Δύο μέρες μετά, στις 24 του μήνα, θα γίνει ο δεύτερος ημιτελικός και στις 26 Μαΐου ακολουθεί ο μεγάλος τελικός.

Στο φετινό διαγωνισμό θα λάβουν μέρος 42 χώρες. Από τους δύο ημιτελικούς θα επιλεγούν 20 τραγούδια (δέκα από τον κάθε έναν) για τον τελικό της 26ης Μαΐου.

Στον τελικό θα συμμετάσχουν απευθείας το Ηνωμένο Βασίλειο, η Γαλλία, η Γερμανία, η Ισπανία και η Ιταλία, καθώς και το Αζερμπαϊτζάν ως διοργανώτρια χώρα.

Για τους δύο ημιτελικούς, κάθε χώρα έχει δικαίωμα ψήφου μόνο στον ημιτελικό που διαγωνίζεται το τραγούδι της. Στον πρώτο ημιτελικό έχουν επίσης δικαίωμα ψήφου το Αζερμπαϊτζάν, η Ιταλία και η Ισπανία, ενώ στον δεύτερο η Γαλλία, η Γερμανία και το Ηνωμένο Βασίλειο.

Στον τελικό ψηφίζουν όλες οι χώρες που συμμετέχουν στο διαγωνισμό της Eurovision, ανεξάρτητα από το αν έχουν προκριθεί ή όχι.

Η βαθμολογία κάθε χώρας προκύπτει από την τηλεψηφοφορία του κοινού και από κριτική επιτροπή, σε ποσοστό 50-50.

Οι τηλεθεατές έχουν δικαίωμα να ψηφίσουν όποιο τραγούδι επιθυμούν, εκτός από τη συμμετοχή της χώρας τους.

Οι Έλληνες φίλοι του διαγωνισμού έχουν δικαίωμα να ψηφίσουν στον Α’ ημιτελικό και τον τελικό, όχι όμως και στον Β’ ημιτελικό.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου