Καλώς ήρθατε στο Blog του Οδυσσέα! Καλή περιήγηση!

Αναζήτηση αυτού του ιστολογίου

Πέμπτη 17 Μαΐου 2012

Τσίπρας: «Σαμαράς και Βενιζέλος γιες-μεν της κλονιζόμενης κ. Μέρκελ και του απελθόντος κ. Σαρκοζί»


Σφοδρή επίθεση κατά του προέδρου της ΝΔ Αντώνη Σαμαρά, αλλά και κατά κέντρων προπαγάνδας που διαστρεβλώνουν τις θέσεις του ΣΥΡΙΖΑ και κινδυνολογούν, εξαπέλυσε σήμερα ο Αλέξης Τσίπρας, εκτιμώντας ότι στις 17 Ιουνίου ο λαός θα βάλει...
οριστικά τέλος στο σύστημα διαπλοκής και διαφθοράς.

Ο Αλ. Τσίπρας κατηγόρησε τον πρόεδρο της ΝΔ ότι «είναι ακλόνητος στην υπογραφή του στην κ. Μέρκελ και την τιμά ανεξαρτήτως του εκλογικού αποτελέσματος» ενώ απαντώντας στις επιθέσεις που έχει εξαπολύσει ο κ. Σαμαράς κατά του ΣΥΡΙΖΑ, ο κ. Τσίπρας είπε ότι ο πρόεδρος της ΝΔ «πρωτοστατεί στις τελευταίες απελπισμένες μάχες οπισθοφυλακής που δίνει ο παλιός πολιτικός κόσμος, εφευρίσκοντας ανύπαρκτους κινδύνους και συνεργώντας, με περισσή ανευθυνότητα, στην εξελισσόμενη διαδικασία πιστωτικής ασφυξίας».

Επίσης, κατηγόρησε τον πρόεδρο της ΝΔ ότι αντιμέτωπος με την οργή και την ορμή του λαού, αλλά και την αποφασιστική και καθημερινά διευρυνόμενη στροφή του στον ΣΥΡΙΖΑ, προσπαθεί να συμπήξει μέτωπο μνημονιακών δυνάμεων με την πιο συνεπή εκπρόσωπο του νεοφιλελευθερισμού στη χώρα μας, τη Ντόρα Μπακογιάννη και τον πρώτο και μόνιμο εταίρο τού Μνημονίου Γιώργο Καρατζαφέρη.

Επαναλαμβάνοντας ότι οι κ.κ. Σαμαράς και Βενιζέλος έχουν υπογράψει και έχουν δεσμευθεί για την εφαρμογή του Μνημονίου, ο κ. Τσίπρας σημείωσε ότι αυτός είναι ο λόγος που το ΠΑΣΟΚ και η ΝΔ δεν μπορούν να αξιοποιήσουν τη δυναμική αλλαγής στην Ευρώπη. «Δεν αξιοποιούν την Ευρώπη οι γιες-μεν της κλονιζόμενης κ. Μέρκελ και του απελθόντος κ. Σαρκοζί» ανέφερε, επισημαίνοντας ότι το σχέδιο του κ. Σαμαρά είναι το Μνημόνιο και αυτό το σχέδιο είναι συνώνυμο της επιστροφής στη δραχμή.

Ανατρέχοντας στα γεγονότα των τελευταίων ημερών, ο κ. Τσίπρας ανακεφαλαίωσε τη δράση του ΣΥΡΙΖΑ στο πλαίσιο των διερευνητικών εντολών και τις προτάσεις που κατέθεσε, υπογραμμίζοντας ότι η ΝΔ και το ΠΑΣΟΚ, «συνεπικουρούμενοι από το πανίσχυρο σύστημα προπαγάνδας, επιχειρούν να παραχαράξουν και αυτό το μήνυμα των εκλογών». Και στήθηκε πάλι το γνωστό σενάριο της τρομοκράτησης των πολιτών με στόχο, ο ΣΥΡΙΖΑ να υποκύψει, να μπει στο κάδρο του πολιτικού συστήματος, της συνδιαλλαγής και να εγκαταλείψει αυτούς που τον στήριξαν στις τελευταίες εκλογές και αυτούς που στήριξε με πίστη τα τελευταία χρόνια, προσέθεσε ο κ. Τσίπρας.

Ο ΣΥΡΙΖΑ δεν έχει σαπίσει, δεν συμβιβάζεται δεν προδίδει κανέναν, τόνισε χειροκροτούμενος ο κ. Τσίπρας και πρόσθεσε ότι ο ΣΥΡΙΖΑ δεν πρόκειται ποτέ να μπει σε κυβέρνηση σωτηρίας του Μνημονίου, σε κυβέρνηση σωτηρίας του κατεστημένου. Και αυτός είναι ο λόγος που το κόμμα του δέχθηκε λυσσαλέα επίθεση, είπε, προβλέποντας ότι «αυτή η τρομοκρατία, θα πολλαπλασιαστεί από σήμερα» και έκανε λόγο για «ενιαίο κέντρο προπαγάνδας και συκοφάντησης».

Παράλληλα ο κ. Τσίπρας είπε ότι αυτοί που κατέστρεψαν τον τόπο 40 χρόνια τώρα, πριν από τις εκλογές, έλεγαν πως αν δεν ψηφιστεί το ΠΑΣΟΚ και η ΝΔ ο τόπος θα καταστραφεί, σήμερα λένε ότι θα καταστραφεί ο τόπος αν ο κόσμος ψηφίσει αριστερά, και σημείωσε ότι ενώ η αριστερά έχει πρόγραμμα φανερό και γνωστό σε όλους, το ΠΑΣΟΚ και η ΝΔ έχουν κρυφή ατζέντα, σύμφωνη με τις επιλογές και τις επιταγές της ντόπιας και ξένης διαπλοκής.

Διαδίδουν, συνέχισε ο επικεφαλής του ΣΥΡΙΖΑ, ότι το τραπεζικό σύστημα καταρρέει, ότι θα μπει όριο στις αναλήψεις και κυρίως -τόνισε- το συνδυάζουν με την ψήφο του ελληνικού λαού στις επόμενες εκλογές. Δηλαδή λένε, είπε ο κ. Τσίπρας, αν δεν ψηφίσουμε αυτό που θέλει η τραπεζοκρατία, θα καταρρεύσουν όλα. Αν είχαμε φροντίσει να υπάρχει δημόσιος πυλώνας στο τραπεζικό σύστημα, σήμερα θα υπήρχαν ασφαλιστικές δικλείδες που θα προστάτευαν τους πολίτες, προσέθεσε ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ, υπογραμμίζοντας πως ο λαός αντιδρά με ψυχραιμία και δεν κάμπτεται το αγωνιστικό του φρόνημα. Σημείωσε ότι ακόμη και οι εκροές καταθέσεων -γύρω στο ένα δισ. την τελευταία εβδομάδα- δεν γίνεται από τους απλούς ανθρώπους, αλλά από τα γνωστά και μη εξαιρετέα επιχειρηματικά συμφέροντα.

Κλείνοντας, ο κ. Τσίπρας είπε ότι στις 6 Μάη ο λαός έκανε το πρώτο βήμα, στις 17 Ιούνη θα κάνει το τελευταίο βήμα και θα βάλει οριστικά τέλος στο σύστημα διαπλοκής και διαφθοράς.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου